Foto domu ve tvaru "kostka" pro inspiraci

Dobrý den, nemáte, prosím, někdo foto domu ve tvaru kostky pro inspiraci? Rovná nebo pultová střecha? Všude vídám "kostky" rozstřelené nějakými výčnělky atd. a obávám se, aby kostka, která nám vychází nevypadala jako domy, které se stavěly před 30 lety. Děkuji za inspiraci.
Odpovědět
www.lucern.cz www.zenhome.cz
Odpovědět
@janazzz tak ukaž co vám vychází
Odpovědět
@nihilises Diky za tipy. Zapomnela jsem dodat, ze to bude dvoupatrova kostka. Na webu Lucernu jako ciste kostku vidim jen dum Lucern 168. A i tady z nej nejsem uplne odvarena. Nevim, cim to venku poladit. Drevem obkladat nechceme. Chceme to "rozstrelit" dvema odstiny fasady - napr bila / seda. Pripadne nekde sem tam nejaka ta bridlicova oblozka.
Odpovědět
@janazzz píšeš kostka, ale rovná nebo pultová střecha je rozdíl... obávám se, že si nejste jisti tím co chcete a to není dobře, nechte si to projít hlavou, dům se staví jen jednou a jestli máte byť jen částečný odpor ke kvádru/kostce (např ten LUCER 168) tak se zamyslete nad střechou, střecha je dominantním prvkem domu Pak je důležité hmotu domu konfrontovat s okolní zástavbou, není nic horšího, než kostka mezi střechami.
Odpovědět
@iveta_89 Vím, že rovná a pultová je rozdíl. Jsme nakloněni spíše té pultové. Více se nám líbí. Ale nechceme zase moc velký přesah, aby nestínil v horních pokojích. I když vzhledově se nám větší přesah líbí, kvůli zastínění nám to nepřijde praktické. V okolí máme jak kostky, tak klasické sedlové střechy.
Odpovědět
nemyslela jsem to tak že neznáš rozdíl, špatně jsem to napsala, jen že píšeš kostka a pultová střecha, nemáte půdorys čtverec? Tak střechou se dá dosáhnout stínění, které je v létě lepší mít než nemít, přesahy mají smysl i kvůli ochraně fasády, oken. My jsme už jsme toho zkusili hodně, aktuálně jsme u 3 architekta, tak snad to klapne :-D
Odpovědět
@iveta_89 pudorys je temer ctverec, cca 10x9 m. Pudorysove a take co se nakladu tyce nam to prave vychazi idealne na pudorys bez nejakych vycnelku, balkonu, presahu atd. Jen vzhledove zvenku to opticky chceme necim rozstrelit.
Odpovědět
@janazzz Tak je jasný, že výčnělky a balkony apod to prodražuje, zase to ale je něčím ozvláštněné, i plochá střecha je levnější než nějaká zajímavá, ale to je o vašich možnostech a prioritách Pak je taky důležité pozice oken apod, půdorys jste si vymysleli samy nebo s architektem?
Odpovědět
@iveta_89 Prave se snazime setrit, kde se da :-S S pudorysem jsme moc spokojeni, ten ladime s projektantem a interior designerem.
Odpovědět
Profilova fotka
@janazzz Dobrý večer, my jsme se před rokem zakoukali do domu Helios od společnosti Celet. https://www.celet.cz/moderni-rodinne-...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@janazzz Jak jste to nakonec vymysleli?
Odpovědět
@jiraa sli jsme do rovne strechy. Akorat nam ji delaji. Tak snad to bude vypadat pekne.
Odpovědět
Článek se načítá
Tak jestli budete vypadat jak před třiceti lety, tak si můžete gratulovat. Tehdejší architektura byla mnohem nadčasovější (ovšem materiálově často horší) než většina dnešní produkce. 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?