Geologický průzkum na pozemku, je důležitý?

Dobrý den, chci se zeptat, je důležité dělat na pozemku geologický průzkum? Projektant tvrdí, že ano, aby se dobře založila stavba a zjistilo se, kde je podzemní voda atd...Pán co to pro něho dělá, chce 2500 Kč za měření radonu a 12 500 Kč (- inženýrskogeologický průzkum před zahájením stavby včetně hydrogeologického průzkumu pro posouzení vsakovacích poměrů … 12.500,- Kč, V ceně jsou zahrnuty dvě strojně hloubené sondy hluboké cca 3 m a vypracování závěrečné zprávy z výsledků průzkumu). Chci se zeptat, zda tento průzkum dělat nebo jsou to vyhozené peníze? :) Děkuji za info :)
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.cz/forum/stav... projděte si tuhle starší diskusi, obecně - je lepší ho mít, pokud ho projektant chce má pravdu :). Počítám, že má nějaké podezření (špatné podloží, vysokou spodní vodu, skálu, navážku apod.). V celkových nákladech na stavbu to zase tolik peněz není a ve výsledku se Vám mohou vrátit při volbě zakládání. Jak máte velký dům? Ty 2 sondy mi u normálního domu přijdou trochu zbytečné, máme obvykle i na veliké haly třeba jen 5-6 sond na několika tisících m2. Ale samozřejmě záleží na konkrétních podmínkách zda to je důležité. To se takhle obecně říct vážně nedá.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@tulda27 Dvě sondy u klasického RD jsou pro podrobný průzkum minimum (podle ČSN P 73 1005). Součástí závěrečné IG zprávy je totiž mimo jiné geologický řez lokalitou a ten z jedné sondy neuděláte. ;-)
Odpovědět
Projektant má pravdu. Geologický průzkum je před stavbou velice důležitý, pokud v nebližším okolí nejsou již stavby který tento průzkum mají provedený.
Odpovědět
Sestřenice geologický průzkum neudělala a pak měla problémy při dělání základů... My si ho raději udělat nechali. Takže být Vámi si ho udělat nechám. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?