Harmonogram stavby svépomocí

Zdravím všechny. Je mezi vámi někdo, kdo stavěl svépomocí a poslal by mi harmonogram prací? Je mi jasné, že nejdřív se budou muset dělat terénní úpravy, pak základová deska atd., ale následně nevím, co dřív a co později. Snad mi rozumíte :-) Případně je tu někdo z Ostravy a okolí, co stavěl svépomocí a dokázal by doporučit kvalitní řemeslníky a prodejce stavebního materiálu? Díky.
Odpovědět
My zadny harmonogram nemame😁pockam, co napisou ostatni, asi jsme mimo. Nebo nevim co je tim mysleno... My delali zemni prace a zakladovku svepomoci. Hrubou stavbu budeme delat taky svepomoci pod dozorem kamarada zednika. Dodavatelsky bude voda+topeni, strecha, okna, dvere a krb, jo a jeste zabezpecovacka. Jinak vse svepomoci s kamarady. Budeme stavet kousek od Ostravy. Tak pokud budes hledat nekoho konkretniho napis.
Odpovědět
@tedrezka jsou přímo stránky svépomocí.cz tam jsou hlavně lidé kteří stavi sami ;-), mají tam i návody a vychytávky na jednotlivé fáze stavby...
Odpovědět
Profilova fotka
U nás se potvrdilo pořekadlo "člověk míní, život mění" :-D plánovat se dá, pokud je materiál a zdenici na stavbě a modlit se aby vyšlo počasí, jinak je vše jen hezká představa :-)
Odpovědět
Zdravím - nejdříve jsme začali dělat skrývku, pak pásy, ztracené bednění ( prostupy) a nakonec deska. Měsíc čekání při kterém jsem udělal pásy protiradonove a závoz cihel a pak se začalo zdit ( přitom jsme začali řešít střechu) . Strecha a okna najednou. Pak jsem pokračoval ve vyzdívání příček, kanalizace vniřní, vodovod vnitřní, elektřina - silnoproud a slaboproud, pak se pusťte do podlah (Oprava izolace proti radonu a hydroizolace, izolace tepelná, fólie, vrstva topení, akumulační - nosná vrstva - anhydrit / betont), dále vnitřní omítky, nebo klidně nejdříve vnitřní omítky pak podlaha. podhledy s izolací a dokončení elektřiny v podhledu, nezapomeňte na podbití střechy, koupelny, krytiny podlah, vybavení (kuchyně, skříně vestavěné,...), malba...nazávisle na tom určitě řešit venkovní omítky, dokončit venkovní izolaci základů, drobné teréní úpravy
Odpovědět
@tedrezka najdi si nějakého šikovného stavaře, nejlépe mladodůchodce (ten bude levnější), aby ti dělal na stavbě technický dozor. Při dnešní "kvalitě" řemeslníků bys mohla zaplakat nad výsledkem, nemáš li odborné znalosti a zkušenosti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?