Hledá se projekt patrového domu s hlavním vchodem v patře

Profilova fotka
Ahoj, kolega váhá nad koupí krásného pozemku, který je ale specifický tím, že asi metr a půl od kraje pozemku (komunikace) je přibližně dva a půl metrový odskok a zbytek pozemku pokračuje v rovině pod úrovní sousední komunikace. Okolní domy jsou staršího data a většinou tento odskok mají vyřešen zvýšeným suterénem, což je ale řešení, které nechce. Proto jsme přemýšleli jak by se to dalo vyřešit a napadlo nás, že by bylo možné tam postavit klasický nepodsklepený patrový dům, s tím, že hlavní vchod by byl v patře a z dolního patra by byl vstup na zahradu. Máte to tak někdo? Můžete se podělit o Vaše půdorysy pro inspiraci? Popřípadě nevíte o nějakém typovém domku, kde bychom se mohli alespoň zhruba podívat, jak to bývá řešené? Finální podobu by si asi už rozhodl s architektem, tohle je vyloženě pouze pro udělání si základní představy, na základě které by se mohl rozhodnout jestli pozemek koupit nebo ne. Nebo byste to řešili ještě jinak?
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo tady nemá takový typ domu? Jak to řešíte vy, co máte pozemek ve svahu s přístupem z vrchu? Navážkou a domem postaveným na rovině?
Odpovědět
Profilova fotka
my nemáme ten rozdíl tak velký, tak budeme terén srovnávat. ten popis...vchod v patře a do zahrady zespodu už jsem určitě někde viděla. my teda kdybychom mohli mít sklep, tak ho máme!
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Tam je problém v tom, že sklep by byl v podstatě nadzemní a stratil by se tím přímý přístup do zahrady. A navíc je to dost peněz navíc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda to chápu. mě přijde fajn to řešení, které zvažuje. když se to správně sestaví, tak to může být praktické a originální. jinak co vídám domky ve svahu, tak záleží jak je pozemek velký, s jakým se počítá příjezdem k domu. však dům nemusí být nutně hned u cesty a mít vchod zepředu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zadej do googlu "montovany dum okal"...
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda http://editarchitects.com/projects/re... , http://www.marques.ch/projekt/1/2005/... , http://www.wdmra.ch/showPage.php?temp... , http://divisare.com/projects/324083-m... , http://www.narchitekti.cz/projekty/pr... už je to dávno, co jsem zkoušel řešit v rychlé skice dům s rampou http://premysljurak.cz/RD_Brno.pdf tak třeba něco z toho Vašemu kolegovi pomůže
Odpovědět
Profilova fotka
@pmjrk Moc děkuji. To je přesně to co jsem hledal.
Odpovědět
@jakuda takový dům mají naši známí a i ulice, kde stavíme, jich je plná. Je to přesně to, co poslal pmjrk, jen tam máme zcela běžné domy s podkrovím a sedlovou střechou, žádnou modernu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?