Hypotéka Ekospol - zkušenosti

Profilova fotka
Máte někdo prosím zkušenosti s hypotékou u Ekospolu? Jde o to, že firma mě nutí vzít si hypotéku přes ně, tedy resp. přes jejich nasmlouvané partnery - hypoteční banka, unicredit nebo kb. Jde o to, že já bych raději oslovila nějakého finančního poradce, aby mi v jakékoliv bance dojednal nejlepší podmínky a pak bych si prostě z té banky vzala hypo a Ekospolu to zaplatila dle splátkového kalendáře. Udělal to někdo podobně? Máte zkušenosti z jiných bank ve spojení s bydlením v projektech od Ekospolu? Děkuji za Vaše příspěvky. Kriistl
Odpovědět
Hypotéku přes Ekospol jsem si brala a jsem spokojená. Minimum papírování, úrok na úrovni těch výhodnějších v době uzavírání smlouvy. Zvolila jsem hypoteční banku - obecně jsem slýchala jen klady, kolega v práci před lety bral taktéž od nich (přes velmi dobrého finančního poradce) a je spokojený. Záleží tedy na tom, jestli se vám to chce všechno obíhat nebo to mít přineseno pod nos.
Odpovědět
Tato diskuse nás taky zajímá..
Odpovědět
Profilova fotka
Víte co, tady jde o to, že Ekospol nabízí jejich nasmlouvané finanční poradce a já když jsem tam osobně byla, tak mi nepřišlo, že tomu paní nějak rozumí. Prostě vyplní tabulku, ta jí něco spočítá a hotovo. Chci si vzít nezávislého, zkušeného poradce, který je schopen dojednat ty nejlepší podmínky.
Odpovědět
Profilova fotka
Vždyť se s nějakým poradcem domluvte.. třeba zjistíte, že nic extra spešl lepšího nedojedná ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já myslím, že zkusit to můžete kdekoliv, Ekospol to nijak nezakazuje.. ale u jiných bank s tím bude problém.. mohou požadovat alespoň 10 procentní zádržné jako záruku, že se dům dostaví, plus dáte další peníze za odhady, které zaplatíte a nemusí vyjít ok.. takže závěrem zjistíte, že nejvýhodnější to bude tam, kde to má Ekospol nasmlouvané a odhady jsou již hotové
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Já jsem chtěl banku co preferuje Ekospol, ale měli větší úrok než jiné banky. Rozdíl byl cca 0,3 %, ale když si půjčuješ 3 miliony je to znát. Problém je však ten, že banka Ti půjčí peníze v celé výši na rozestavěnou stavbu. Když by se Ekospol dostal do problémů a vyhlásil insolvenci, máš smůlu. Když si přečteš v novinách, o uplácení radnici na P-10, že má nyní zastaveno několik projektů, kde již prodává byty, tak nevím. Kvůli tomu, co se teď okolo Ekospolu píše, tak bych do toho nešel. Kdyby stavěl za svoje peníze jak tvrdí, tak proč mu banka dává peníze rok před dokončením??? To, že dosud s Ekospolem nebyl problém, to neznamená, že se nezhroutí ze dne na den.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?