Jak byste uspořádali obývací pokoj s kuchyní?

Dobrý den, uvažujeme s manželkou o koupi rozestavěného domu, ovšem nevíme si moc rady s uspořádáním obývacího pokoje s kuchyní. V projektu je mezi kuchyní a obývacím pokojem příčka, která se nám tam ale moc nelíbí, nenapadá někoho jak tuto místnost rozvrhnout? Přikládáme foto, jak měl být prostor vyřešen. Předem děkuji za jakoukoliv pomoc :)
Odpovědět
Můžete zkusit stůl přesunout směrem k terase místo nakresleného křesílka a kuchyni vyřešit v původním jídelním koutě, místo původní kuchyně může být obr skladovací prostor... ale pokud to jde, tak bych tu příčku zbourala:D
Odpovědět
@kataw Vnitřní část domu právě ještě není vyřešena, příčka ještě není postavena, uvažujeme že bychom je tam vůbec nedávali, jen nevíme kam bychom umístili sedačku, jestli udělat místo příčky ostrůvek a za ten umístit sedačku, nebo ji dát úplně někam jinam.
Odpovědět
@dahka no buď takhle a nebo bych tu kuchyň otočila o 90 stupňů a zadní linku napojila na tu spíž. Pak můžete dát sedačku buď zase před linku a jídelní stůl zhruba tam, kde je teď obývací část a nebo opačně... Zkuste si to v nějakém programu nakreslit a zahejbat si tam s nábytkem, jak se Vám to bude líbit :-) Za mě nejjednodušší je roomsketcher - online aplikace... sice toho neumí tolik, jako třeba sweethome 3D, ale pracuje se mi s tím o 100% jednodušeji :D
Odpovědět
Profilova fotka
A co takto? Kuchyň přesunout, jak psala @kataw a v prostoru by Vám vznikla pracovna/technická/špajz (ta místnost by šla určo ještě zmenšit - záleží, na co by byla využitá. Šlo by tím pádem udělat i tak, že byste přesunuli komín a měli přikládání do krbu z této místnosti. Omlouvám se, ale hrála jsem si s tím jen v malování, tak kvalita nic moc a navíc jsem zapomněla smazat původní umístění televize... Ta původní kuchyně působí děsně "tuneloidně".
Odpovědět
@zmrz_lina Děkuji za návrh, ale chtěli bychom mít ten prostor vzdušný, další pokoj bychom tam určitě nechtěli...
Odpovědět
@dahka Příčku udělejte jen nízkou (asi metr) a za ni dejte linku. Tak to mají rodiče a já to miluju, prostor je opticky veliký, a při vaření je člověk v kontaktu s lidmi z obýváku nebo může koukat na televizi.
Odpovědět
Profilova fotka
Pricku rozhodne ne... ;-) Nemas plan s rozmery...?
Odpovědět
@qeszi Bohužel plány zatím nemáme, prozatim jen uvazujeme, jestli dum koupit. Ale myslím, že prostor půjde vytěsnit i bez příčky.
Odpovědět
Profilova fotka
@dahka Urcite pujde, pricku bych v zadnem pripade nedelala. Myslim, ze je to krasny prostor ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě by se v prostoru té navrhované příčky líbila zděná kuchyňská linka (bez horních skříněk). Bylo by to vizuálně oddělené od obývacího prostoru a přitom by zůstal celý prostor vzdušný.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?