Jak často na konzultaci s projektantem?

Profilova fotka
Zdravím a prosím názor / radu, možná trošku úsměvnou / přiblblou:-), takže prosím o shovívavost:-) Jsme ve fázi dokončování projektu na větší garáž spojenou s malou místností - posilovnou / skladem, která navazuje na venkovní pergolu - viz foto. Foto přidávám, aby bylo jasné, že se nejedná o malou stavbičku jednoduché garáže, ale již o "větší projekt" kde bude i přívod vody, odpad, apod... Jdo o to, že já bych si v konečné fázi projektu chtěla s některými detaily pohrát, ale nevím, jak často je, řekněme, "vhodné" či obvyklé se k projektantovi objednat na sezení u PC:-) . Jde o to, že jsme tam byli právě nedávno, ale bylo to po hodně dlouhé pauze, kdy se čekalo na povolení výjimky, takže mě zdaleka všechny věci nenapadly (zapomněla jsem je) a poch. me začínají různé varianty a detaily napadat teprve po oné schůzce, kdy jsem si vše zase připomněla. Co myslíte, je to obvyklé či neobvyklé, když budu chtít ještě další schůzku u PC (když se jedná "pouze" o garáž), jedná se spíš o pohledové (ale i praktické) věci, které právě chci vidět a neumím si představit řešit je přes mail apod. Bydlíme s projektantem blízko od sebe a myslím, že tato schůzka vše urychlí i pro něj, než kdybych mu psala dlouhé maily a komplikovaně vysvětlovala. Ale je mi jasné, že projektant to chce mít samozřejmě už co nejrychleji vyřešené:-). Ale přece jen, je to stavba za dost peněz a chtěla bych to vychytat perfektně, jsem detailista. Vaše zkušenosti?:-)
Odpovědět
Tak projektantovi zavolej a objednej se :-) Jenom tak úplně nechápu, co na té kůlničce chceš vychytávat... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
nevím jakou formou máte stanovené schuzky - jaký budget, kolik je v návrhu jeho hodin. Ale kazdopadne řeš hned vše co te napadne, např. poslat mu to ve dve ráno emailem, treba s textem, "na naší dalsi schuzce bych chtela poresit XYZ", plus treba nacrtek v malovani nebo v excelu. Není mi jasná čast XYZY. Takhle jsem komunikoval já s tim nasim projektantem. On si vse vytiskl a pak jsme kolem toho mluvili nebo kdyz mel zpracovane tak poslal driv, nebo se k tomu vyjadril driv. Protoze jakmile se kopne, nebude cas na dalsi vymejsleni. Samozrejme ikdyz se budes snazit vse vymslet do sebemensiho detailu, tak se stejne na zaseknes na nejakym jinym. Holt to uz je stavba.
Odpovědět
Profilova fotka
@ozzy77 Přesně, je jasné že až se kopne, nebude už čas. O to mi právě jde. Díky za názor. @pepitocz Dík za tu kůlničku, to potěší...ale nejde ano tak o kůlničku, ale hlavně o řešení pergoly a její zastřešení, neboť ji chceme samonosnou, tak se řeší, jak to bude provedené, plus tomu odpovídá následný vzhled, materiál střechy, podhledy apod...a zároveň se musíme vejít do procent zastavěnosti...takže se operuje i s velikostí apod..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?