Jak dlouho vám trval projekt rodinného domu?

Ahojky. Chci se zeptat, jak dlouho Vam trvalo udelat projekt. Od prvni schuzky s projektantem/architektem az po fazi, kdy jste vse nesli hotove na stavebni urad. Dekuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote za půl roku jsme doladili všechny mouchy, pak se projektant šprajcnul a nebyl schopný náš projekt dokončit, takže hotové jsme to tam nesli až za rok. Měli jsme hodně blbého projektanta a dodnes toho lituju, dispozičně bych tedy neměnila, ale spoustu věcí jsem nechala přepracovat - skladbu stropů, statiku, střechu, zvětšovali se okna atd. Spousta nervů navíc!
Odpovědět
Profilova fotka
tak nam taky presne rok. A vysledek nic moc. Zacali jsme s architektem, ktery byl super, studie byla hotova za 2 mesice, ale pak se rozhodli, ze projekt dame jinemu projektantovi (od potencionalni dodavatelske firmy pro kterou jsme byli rozhodnuti). Projekt dodali o pul roku pozdeji a jeste s chybama. Stavebnim rizenim sice pak prosel, ale nektere veci taky nechavame dodelava,t prepracovavame atp.
Odpovědět
Profilova fotka
nám cca 8 měsíců ... byla jsem u projektanta přesně 48krát :-D
Odpovědět
tři měsíce od první schůzky do podání na stavební úřad, dělala se jedna podstatná změna, vlastně celková změna dispozice přízemí a částečně patra a pak pár drobných úprav.. vyřizoval vše projektant, včetně všech vyjadřovaček, jen jsme my sehnali podpisy sousedů na situačku.... ale jinak jsem si návrh dělala sama a to trvalo skoro dva roky.....poslední varianta, zcela odlišná od původních (včetně změny umístění na pozemku), vznikla těsně před kontaktováním projektanta..... jestli je ideální, ukáže až čas....oproti projektu již děláme pár změn... přidali jsem řadu cihel v přízemí, změnili rozměry dveří, přidali zateplení....jinak bych zatím nic neměnila, leda by byl jiný pozemek a jiné finanční možnosti :)
Odpovědět
Profilova fotka
měsíc.
Odpovědět
Profilova fotka
malování projektu cca dva mesice ale povolení na ohlášku půl roku
Odpovědět
Profilova fotka
Taky cca měsíc,byla to nejrychlejší a snad jediná bezproblémová položka v celé akci "stavba"...
Odpovědět
My jsme měli hotov projekt asi za 3-4 měsíce, za projektantem jsme byli asi 4x. Upřímně, sám dělám projekční práce, ikdyž v jiném oboru a nedovedu si představit, že za mnou zákazník přijde 48x. To bych asi vyskočil z okna nebo si za to musel naúčtovat pořádnou palbu... Všechny ostatní věci nutné na ohlášku řeším asi od listopadu a myslím, že v půlce února to ponesu na stavební úřad, máme to složitější, jsme na ploše Bx, ne BI, jako většina z vás.
Odpovědět
My jsme měli první schůzku tuto sobotu a projektant nám řekl že do 2 měsícu cca to bude hotové.Projekt nám pak zašle emailem v takové podobě,abychom si ho mohli otáčet a měnit a dolaďovat sami...tak jsem zvědavá.... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
čekali jsme přes tři roky na územní plán, takže času na dolaďování a předělávání jsme měli dost a dost .... jinak po předání na stavební úřad jsme měli schváleno asi za 10 dní ..... měli jsme perfektního pana úředníka, který s náma už soucítil :-D tady se to dá těžko ovlivnit, je to jen o lidech ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli první schůzku v srpnu, v průběhu jsem dolaďovali, předělávali projekt a konečnou verzi jsme mu odevzdali v půli prosinci a koncem ledna bysme ho měli mít. :-)
Odpovědět
Tak nám to trvalo od první schůzky rok a půl. Ale měli jsme v tom i projekt na bourání garáže. Pani projektantka byla perfektní, vše nám oběhala, vyřídila, poradila a že to bylo trochu složitější, za to bohužel nemohla. Ale na to já už jsem zvyklá, nic nemám bez problémů... :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak my od první schůzky tak rok. Pořád se něco řešilo, měnilo a ladilo. Ale měli jsme to složité - omezení velikostí parcely. Kamarádi měly projekt typového domku předělaný dle představ zhruba do tří měsíců.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?