Jak máte rozložené místnosti v bungalowu?

Ahoj zkušení pracovníci. :-) Nedávno jsme se s přítelem rozhodli stavět. Zatím jsme pouze ve fázi dohadování se, co vlastně chceme a hledání pozemku. Po dlouhém čtení diskuzí a zvažování všech pro a proti se kloníme spíše k bungalovu (samozřejmě ještě nemáme pozemek, takže se vše může změnit). Ale zajímali by mě zkušenosti lidí, co už tam bydlí. Jak máte řešeno rozložení pokojů? Trochu se bojím, že bude vše slyšet. Takže tak nějak chápu, že technickou místnost dát co nejdál od obytných pokojů, ale co třeba s dětským pokojem a ložnicí? Všechny projekty, které se mi líbili, mají ložnici hned vedle dětského pokoje. Trošku se bojím, aby nás pak chudák dítě neslýchalo při našich nočních hrátkách. Nebo aby jsme my jednou, až vyroste, neslýchali jeho/ji. :-D Řešil jste to někdo nějak při tvorbě projektu? A jak?
Odpovědět
Jé tam mělo bejt stavebníci, né pracovníci. :D
Odpovědět
Profilova fotka
tak my máme pokojíčky na jedné straně té delší bungalovu,a ložnici na druhé.rozděleno chodbou.obytná čast je pak od pokoju rozdělena koupelnami, technickou a kuchyní..no a na druhem konci než jsou pokoje je obývak a jídelna. Tak já nevím , ale za mlada jsem moc takový věci doma a navíc když byly rodiče doma nedělala :DD takže spíš aby nebyly slyšet rodiče
Odpovědět
Profilova fotka
já měla na dům několik podmínek, přes které nejel vlak:oddělené zádveří od chodby,z ní pak dva samostatné pokoje,pak až obývák a z něj jedna místnost přímo přístupná,ať už s jakýmkoliv využitím,to už má každý jiný preference...takže třeba my máme ložnici a syn pokoj na opačných koncích domu..myslím, že je to dostatečně daleko od sebe ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My momentálně řešíme (resp. máme dořešenou) dispozici - mezi podmínkami bylo zádveří oddělené dveřmi, koupelna, aby nesousedila ani s ložnicí, ani s dětskými pokoji, samostatný záchod a místo v rohu na pracovní stůl a pár poliček, ať mám kde pracovat. Jinak je to na vás, je dobré si projít vaše zkušenosti s bydlením, co se vám líbilo / nelíbilo, inspirovat se např. u Gservisu (ale tam se mi osobně moc ty dispozice nelíbí) a prostě si pak trochu kreslit. Samozřejmě záleží pak i na natočení pozemku, ať nemáte pak ložnici na jižní stranu a obývák na východní. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsme plánovaly náš domeček, chtěla jsem dětský pokoj v dobrém dosahu od ložnice, ne na druhé straně baráku. A to hlavně když budou děti malé, ať vím zavčasu, když se vzbudí nebo se něco děje. Myslím, že i potom až budou velké, tak budu ráda, že uslyším, že už přišli třeba v noci. Že by ste se rušili v noci bych starost neměla. Jinak bych to řešila asi až podle pozemku. Ten hodně omezí pokud bude v zástavbě nebo sám. To ostatní uspořádání záleží na Vás, dá se to pořád upravovat a malovat ruzné možnosti. Já jsem chtěla kuchyň do dvora, aby se z ní dalo vyjít na terasu. Samostatné WC, aspoň malou pracovnu a skladovací místnost, tu mám za kotelnou, je to jen uzká nudle, ale na uložení vysavače a jiných méně často používanych věci to stačí. Ale určitě bych se snažila rozdělit aspoň trochu dům na spací část(dětské pokoje, ložnice, koupelna) a denní čast(kuchyň obývák).
Odpovědět
Tak my máme pokojíček jinde než ložnici. Ložnice sousedí přes chodbu s obývákem a je to super i na stáří, protože nám půjde z obýváku teplo krbovek a v jiné části, kde už nebude syn (pokojíček současný), není třeba topit. I teď v případě mírné zimy není třeba topit elektřinou. Máme ložnici i pokojík s šatnou. Je to v bungalovu potřeba, protože si nedokáži představit, kde skladovat věci. Důležitá je i orientace ke slunci, Oddělená toaleta s umyvadlem a koupelna je také věc, kterou bych nedala. Dále je super věc technická místnost, kde máme krom pračky i nezbytnou sušičku. Možná bych příště vzpomněla na umyvadlo do technické, občas mi chybí. Máme také pracovnu, kde cvičím nebo přespí návštěva. Prostě obyčejné 4kk . Jsem z bydlení v bungalovu nadšená a neměnila bych. Nemáme problém s hlukem či tak něco.
Odpovědět
Profilova fotka
My bohužel neměli už možnost do projektu zasáhnout. Respektive ložnice byla dle projektu plánovaná hned vedle koupelny a naproti pak dva dětské pokoje, ale jelikož já chodím do ložnice spát a né tancovat, tak náš pokoj bude ten nejmenší, synův ten středně velký - vedle ložnice a dle projektu plánovaná ložnice bude snad dalšího sviště. Když nerušíme synátora teď v bytě a taky sousedí pokoj s ložnicí, tak si nemyslím, že bude problém v bungalovu.. . .
Odpovědět
Profilova fotka
Náš půdorys by Ti mohl vyhovovat. Takový jsme vymysleli s manželkou. Firma nám ho naprojektovala na přání a cena projektu se nezměnila :-) Najdeš tam i fotky z výstavby. Je to na http://www.spirax.cz/projekty-rodinny... Dětský pokoj je naproti šatně přes chodbu a ložnice v rohu. Nechápu proč by se do projektu nedalo zasáhnout jak píše "m.e.l" Můžete vesele řádit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ano máme to zhruba stejně jako dejv33 jen přehození obyvák s jídelnou a dvě koupelny vedle sebe :-)) dle mne ideální rozložení. máme ale i půdu takže na krámy místa dost.-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, každý má svoje priority, u nás třeba byla podmínka, žádné zádveří oddělené dveřma, po tom, co jsme ve starém bydlení do kuchyně s nákupem chodili přes 5 dveří nechtěla jsem ani jedny dveře zbytečně navíc... a teda ani zimu ani špínu, na kterou nás všichni upozorňovali v chodbě nemáme, dítě mi tady leze po čtyřech v bílém oblečení a bílé zůstane celý den :-) další podmínky: wc se sprchou hned u vchodu, technická spojující přístřešek a chodbu, kde je pračka, sušička, kočárek (hlavně proto, aby mi manžel špinavé prádlo ze závodů a z dílny nenosil do baráku, ale zhodil rovnou za dveřma k pračce... ) dál na jiné straně domu obývací část, na jiné pokoje... pokojíky nesousedí s ložnicí, jeden menší pokoj bude posuvnýma dveřma propojený s ložnicí - možné 3 využití (1. pokoj na nejmenší kojené dítě, ať je co nejblíž, 2. pak pracovna, a pak 3. jednou velká šatna, až už budou deti pryč z domu)... pak technická uprostřed domu, s komínem, bojlerem, vysavačem, čistícími prostředky atd... a velká koupelna bezbarierová - sprcha bezbarierová a wc ve velké koupelne s bezbarierovym přístupem... je fajn, jak si spousta lidi plánuje hlavně oddělené wc v domě, ale já bych určitě dala i jedno ve velké koupelně, protože s vozíčkem, nebo už jen s berlema, nebo s chodítkem se do malinkatého wc nedostaneš... (vozíček, berle a chodítko není jenom problém stáří) když se rozhodneš pro bungalov, určitě bych brala bezbarierový přístup na terasu, nikdy nevíš, kdy se to hodí... jo a v našem případě jsem chtěla velkou ložnici, modřin z malé už jsme měla dost :-) v ložnici máš manželskou postel v nejlepším případe uprostřed, z každé strany stolky, velkou skříň pro dva atd, někdy i postýlku, kdežto v pokojíku má dítě jednu postel u zdi, stůl u zdi, skříň pro jednoho a pořád má kde tančit... http://www.modrastrecha.cz/blog/seny8...
Odpovědět
Profilova fotka
máme ložnici od dětí přes chodbu na šikmo..bungalow schvaluji...a pokud jste hlučnější nepomůže ložnice ani na druhé straně domu..:)))))
Odpovědět
Profilova fotka
@seny83 ty jo, nějaký návod jak zůstane vstup do domu čistý?krom denního úklidu, který provozuji
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lajlinka78 :-) no ja ti nevím, boty oklepeme ještě před dveřma, tam je kobereček a pak máme další kobereček na boty uvnitř hned vedle dveří u vstupu, takže každý udělá asi jeden krok uvnitř ke koberečku kde se zuje, max. mám pár kamínků na ploše 50 cm od dveří, kde když tam jsou je zametu, vysaju nebo vytřu, ale stejně mi malá neleze až ke vchod. dveřím, pokaždé se mi otočí tak 2 metry od dveří a jde zpátky :-)... a kamínky ani nic jinýho se mi dál do haly/ chodby netahá, bydlíme tady zatím jen měsíc, ale zima je nejvíc zátěžovým obdobím a je to v pohodě... hned u vchod. dveří máme i Wc, a zatím jedinou koupelnu v domě, tak se tam jinak běhá hodně... jinak hodně myslím pomáhá, že tak v 60-70% chodíme do domu přes tu technickou místnost, já proto že z tamaď vyjíždím s kočárkem a manžel se synem tam mají taky boty a oblečení z dílny... tak hlavním vchodem lezem jenom párkrát za den a návštěvy... ale jako znám domácnosti, kde mají našlapáno až v obýváku odděleném od vchodu dvěma dveřma :-D jo a seš dobrá, já vysávám jednou týdně a vytírám taky tak...
Odpovědět
Děkuji všem za rady. Není nad rady těch, co nedávno postavili a znají praxi. Já i přítel sice pocházíme z rd, ale bohužel jde spíš o příklady, jak to nechceme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?