Jak oslovit firmy na stavbu domu? Potřebují již projekt?

Ahojky, mam dotaz. Konecne jsme s manzelem nasli lokalitu na RD. Nasli jsme i dum, ovsem ne typovy, resp. z typoveho jsme vychazeli, ale upravili jsme si podle sveho (zatim v PC). Jak dale postupovat? Mame 3 firmy, ktere bychom chteli oslovit, abychom vedeli, zda se vejdeme do penez, ktere mame. Jak tyto firmy oslovit? Staci jim zaslat jenom nas PC pudorys? Jake informace dale potrebuji? Nebo potrebuji jiz projekt? Co se tech firem ptat? Mel by to byt NED, drevostavba. Nebo jak spravne postupovat? Dekuji za vsechny tipy a nazory.
Odpovědět
@linee Ahojky.... jsem na tom totálně stejně.... :-D :-D našla jsem si typovku, upravila jí podle sebe, a toto s popisem (jelikož nemám projekt) jsem poslala 5 různým firmám, které staví dřevostavby a oni mi podle půdorysu a podle toho co vše tam chci ( stavba z venčí dokončena) posílali předběžné kalkulace.. a podle toho si budeme vybírat....teď dělám to samá s projektanty... =-)
Odpovědět
@linee a také dřevostavbu, z europanelů... ;-)
Odpovědět
@dibla Supr! A fakt to tem firmam stacilo? Jak si je oslovila nebo co vsechno si specifikovala? Vubec nevim, co do mailu napsat krome toho, ze snime o tomto a kolik by nas to stalo:( Jak je oslovit? Zaslali ti jenom vysledni kalkulaci domu nebo i nejake dilci veci (treba malirske prace tolik, pokladka podlah tolik a tolik, material zase tolik?). Dekuji a drzim palce!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@linee prosím napiš mi do IP emailovou adresu.... pošlu ti můj email který jsem firmám odesílala, možná ti trošku pomůže ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@linee My jsme taky postupovali takto, měla jsem nákres jen v počítači, přibližné rozměry oken a dveří a jejich umístění. Projekt jsem nedělala, protože jsem nevěděla, jestli budeme stavět dřevostavbu nebo zděný a na každý typ jsou trochu jiné náležitosti a tak, takže jsem firmě poslala ten náš nákres s rozměrama místností, dveří a oken, informací, jaký sklon zhruba bude mít střecha a jestli bude valbová nebo sedlová. Šikovná firma si s tím poradí... Na dřevostavby jsem do týdne zhruba dostala od všech 4 oslovených firem předběžný rozpočet na dům před dokončením (bez vnitřních dveří, výmalby, obkladů, dlažeb, podlahových krytin, sanity, kuch. linky, krbu apod.), jedna z firem mi pak volala a vyptávala se na víc podrobností (jakou krytinu, jaké parapety, jestli zateplení polystyrenem nebo vatou apod.), dokonce mi na základě toho poslala rozpočet i jedna firma na zděný domek... Další firma na zděný domek vůbec nereagovala a jiná firma mi řekla, že bez projektu mi nic nespočítá, že by to bylo nefér, kdyby mi řekli, že to bude za 2 mil. a jakmile se to dá do projektu, že by to najednou byly 3 mil., tak jsem to dál neřešila a rozhodla se pro dřevostavbu. A zajímavé bylo, že se trochu ten půdorys předělával a konečná cena se od té předběžné liší snad jen o komín a typ oken, které byly v původním návrhu v jiných rozměrech a jiných počtech. Dost záleží na tom, jesti ta firma o tu zákazku stojí nebo ne... Pokud ano, udělá návrh ceny i na základě půdorysu, případně dodatečných informací, které si vyžádá. Přeji hodně pozitivních odpovědí a šťastnou ruku při výběru dodavatele.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Dostali jsme od stavebního dozoru radu jak postupovat při výběru firmy. Na internetu a od známých jsme si vybrali asi 6 firem, které jsme chtěli oslovit. Rada od stavebního dozoru : Telefonicky oslovit firmu s poptávkou na stavbu domu - aby viděli že máme vážně zájem - ne jen posílat email bez komunikace - informovat, že jim pošleme v emailu položkový rozpočet spolu s projektem domu, aby mohli práce a materiál nacenit. Nabídnout osobní schůzku a konzultaci. a dát jim termín 14 dní na zpracování rozpočtu.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme zkušenost takovou: jednali jsme se třemi firmami (se všemi osobně po telefonické dohodě), do první jsme přivezli půdorys, řekli, že se nám líbí styl těch a těch jejich domů, udělali pohledy a půdorys (zdarma) a nacenili nám to. Do druhé jsme posílali půdorys a ty pohledy, které jsem překreslila fixou:-). Tam se nám věnovali podstatně více (upozorňuji, že to byl obchodní zástupce), probíral s námi půdorys, co kde změnit, posunout...udělal nám studii, na základě které to nacenili. Do třetí jsme pro srovnání posílali studii a také jsme tam byli, chtěli spoustu věcí ujasnit, přesto rozpočet byl takový přibližný. Vše to byly firmy, které dělají dřevostavby a všude nás upozornili na to, že projektanty mají svoje, protože jim to kreslí přesně na ty jejich konstrukce. Také jsme to zpočátku řešili a jsem ráda, že jsem si prosadila, že to zvládneme s půdorysem tužkou na milimetrovém papíře. Protože bychom vyhodili peníze za studii, projekt zbytečně. Pro realizaci jsme vybírali firmu už podle zájmu řešit a realizovat naše představy.
Odpovědět
Profilova fotka
@tachomitrka @vazko dva roky starej dotaz... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 a třeba to někomu pomůže...
Odpovědět
@petrsv1000 věřím, že někdo si zabrouzdá a třeba mu to pomůže :) - vím jak já tady vyhledávala na fórech a bylo mi jedno jestli jsou dizkuze aktuální nebo naopak několik let staré :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@tachomitrka jojo každá zkušenost se hodí ;-) já jen jestli jste ti věděly, že to je staršíhio data, jinak nic ve zlým :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?