Jak řešíte místo pro uskladnění? Větší garáž? Buňky?

Zdravím, potřebuji radu. Chceme si nechat postavit domeček, jelikož jsme chtěli podsklepení domečku ale je to o 1 000 000,- navíc a to si nemůžeme dovolit. Tak uvažujeme co místo podsklepení, jak to řešíte vy? Jen větší garáž nebo nějaké buňky na zahradě? MOc děkuji.
Odpovědět
1
2
@niky1993 My budeme mít mimo dům kryté stání pro auta, takže k tomu ze dreva prilepime místnost na potřebné věci.
Odpovědět
@flakac Aha aha na kolik to cca vyjde nevíte?
Odpovědět
@niky1993 Je třeba s tím počítat už ve fázi projektu - pokud nechcete mít na zahradě různé přístavky, kůlničky a zahr. domečky (a to my jsme za žádnou cenu nechtěli) a tak máme dvougaráž - 40 m2, kde se kromě 2 aut vejdou i kola, lyže, po celé jedné straně jsou skříně na všechny manželovi "nezbytnosti", dál máme malou dílničku a sklad. Vše se vejde v pohodě.
Odpovědět
@aneri53 Na kolik vás to výjde penez? Nám stačí na jendo auto, ale s uliznym prostorem na kola, a pracovnim stolem pro manžela. Něco na brambory a zavařeniny.
Odpovědět
@aneri53 40 m2 dvougaráž - máte to prosím oddělené 2 samostatné místnosti? Nebo 1 velkou a používáte na 2 auta + se vejde vše ostatní?? Řešíme totéž, v projektu máme navrženo parkovací stání samostatné a k tomu 7 x 4 m "domeček" - kolárna, dílna, prostě vše ostatní a stále máme pocit, že to bude málo .. :-). Špatně čtu - máte garáž 40 m2 + zvlášť sklad + dílničku? My plánujeme ještě zahradní domek čistě na zahradní věci, ale do těch cca 24 m2 vnitřního prostoru potřebujeme umístit 5 kol + domácí dílnu. Jak máte ostatní velké tyto prostory?
Odpovědět
Profilova fotka
Nám se nic k domu kvůli dodržení metrů nevešlo,takže od zamýšlení stavby počítáme s variantou zahradního domku,kterej bude zakomponovanej do zahrady,zeleně a bude mít ještě další funkce,dřevník,atd.,takže mi vůbec nevadí a naopak se na to budování té části zahrady někdy v budoucnu těším.Zatím máme vše potřebné v plechové boudě,má jen pár metrů čtverečních a až mě samotnou zaráží,co se tam vejde...Pokud budete mít možnost přilepit k domku už v projektu,tak to je výborné řešení pak.
Odpovědět
@niky1993 s přístřeškem pro auta a k tomu přilepené místnosti se vejdeme dle mého názoru někde mezi 50-80tis. Kč za výstavbu svépomocí. My garáž nechtěli, protože to považujeme za vyhozené peníze, ale to je samozřejmě věcí názoru. Také máme obrovský pozemek, takže nás vůbec netrápí, jak prostorově uspořádat další stavby, jako právě přístřešek pro auta...
Odpovědět
Profilova fotka
@niky1993 My máme garáž, kde je manželova dílna a všechny technické nezbytnosti, kola a nářadí na zahradu. Technickou místnost, kde je kotel využíváme jako prádelnu a úklidovou místnost. Takže je tam pračka, pevný stůl na žehlení a skříň, kde jsou uložené kbelíky, smetáky, prachovky a čisticí a prací prostředky. Taky tam mám věci na šití, v zásobě svíčky, sirky, nůžky a další potřebné drobnosti. Na uskladnění oblečení jsme se rozhodli pro šatnu.
Odpovědět
@haleni Na kolik vás to vyšlo?
Odpovědět
Profilova fotka
@niky1993 Vzhledem k tomu, že garáž není úplně celá zděná a uzavřená a dělal ji můj tatínek s manželem, tudíž svépomocí a navíc z materiálu, který nám zbyl během rekonstrukce domku, tak jsme se vešli se vším všudy do 30.000,- Ale je to fakt hlavně tím materiálem, měli jsme krásné trámy i cihly, takže jsme hodně ušetřili. Šatna se dělá (ještě není komplet) z jednoho výklenku v podkroví v místnosti, kterou bychom jinak nevyužili a je za sádrokartonů, takže taky pohoda a technická místnost byla tak jak tak nutnost, naštěstí už jsme ji v domě měli (rekonstruujeme), takže jsme ji museli jen uzpůsobit, vymalovat a dát novou dlažbu. Takže taky pohoda.
Odpovědět
@niky1993 Stavěli jsme celý dům "na klíč", takže nejsem schopna říct, co jednotlivé části stály. Ale řešili jsme dům jako celek, vím, že když prostě chybí úložné prostory, je to na houby.
Odpovědět
@aneri53 Taky chceme dům na klíč, ale uvažuji kolk k tomu bude stát ta garáž ještě.
Odpovědět
Článek se načítá
@niky1993 @aneri 53 Taky budeme mít dům na klíč, v něm jen technickou místnost a " dílno - kolárnu" mimo dům, tu už chceme stavět sami, počítáme s cca 120 tis. Realita se teprve ukáže :-). Uvítala bych, kdyby se tu objevily m2 + částky, za co postavili tyto technické části ostatní...
Odpovědět
@asen U jaké firmy necháváš stavět?
Odpovědět
@asen Dvougaráž je jedna veliká místnost - 40 m2. Pak máme dílnu asi 10 m2, ona to není dílna v pravém slova smyslu, je zde CV, dáváme sem sekačku, vertikutátor, vysavač na listí a vysavač do bazénu, manžel zde má jen pracovní koutek. A sklad je asi 4 m2, zde mám mrazák, zavařeniny, mléka, vody, piva, víno atd. Bydleli jsme předtím v řadovce, která byla celá podsklepená a využitá, takže vím, jak jsou úložné prostory důležité.
Odpovědět
@niky1993 AP stavby Opočno
Odpovědět
@aneri53 Bydlíme právě v podsklepeném domě a máme " zabordelený" celý sklep :-), proto se bojíme, jak se s tím vším vejdeme. Máme velký pozemek, zahradní věci chceme samostatně v zahradním domku v užitkové části - to se ještě uvidí, pouze nějaký možná plechový. Ale kola a nějaké místo na drobné opravy, mazání běžek apod. řešíme těmi cca 24 m2 v bezprostřední vzdálenosti od domu a neumíme si to představit.
Odpovědět
@asen díky moc kuknu, vybírám firmu u které stavet levne a aby to vyhovovalo nam, :-) nemáme moc financi
Odpovědět
@asen No ono to chce pevné nervy a roztřídit věci na potřebné a nepotřebné. Můj muž v řadovce "potřeboval" všechno, na všechno totiž bylo místo, tak co kdyby jednou .... Když jsme se stěhovali, polovina věcí se vyhodila a rozdala a světe div se, za ty 2 roky, co bydlíme, zatím nic nechybělo. :-D :-D
Odpovědět
@niky1993 My jsme také řešili, 1/2 - 3/4 roku vybírali firmu. Chtěli jsme dřevostavbu původně, byla dražší než zděný a po pečlivém srovnávání jsme se dohodli s nimi. Jsme na samém začátku, ale prozatím spokojenost, cena slušná..
Odpovědět
Profilova fotka
ideální semi zdá mít úložné prostory v rámci garáže, ale i technické místnosti (kde je dobré počítat, že se třeba bude přecházet na jiný typ kotle a proto ji nechat větší), oboje se spíše temperuje než vytápí, zahradní sklad už jen na věci na zahradu, mohou se tam dostat občas i myši atd. a tak bych tam nechávala jen to
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 Naprostý souhlas :-) My jsme se stěhovali vloni v létě z paneláku po 20 letech a manžel stále chodil do popelnic s pytli vyřazených věcí, taky zatím nic nechybí 8-)
Odpovědět
My máme garáž a zatím je v ní vše. Nářadí, pneumatiky na auta, kola, gril, zahradní nábytek, zahradní náčiní, truhlíky na květiny, substráty, barvy, laky, sekačky na trávu, staré kousky nábytku, truhla na střechu auta atd. Vypadá to tam děsně, ale není to kam dát. V zimě máme dost velký problém to tam uspořádat, abychom tam mohli občas zaparkovat a už tak tam parkujeme na centimetry. Technickou místnost v domě máme spíš jako koupelnu s kotlem, smetáky ukládám pod schody, kde je taky malá místnůstka. Do budoucna určitě uvažujeme ještě o přístavbě zahradního domku, kde dáme právě všechny věci ohledně zahrady. V garáži tak zůstane jen nářadí a věci na auto a bude tam pracovní koutek. Takže my využijeme určitě oboje.
Odpovědět
Tak my máme dvě garáže a v nich jen jedno auto, ale stejně pořád máme málo prostoru na uskladnění. Letos na pozemku přibyl dřevěný zahradní domek (3x3m). Tam dáváme zahradní věci, hračky na ven... aspoň jsou po ruce. Do garáže je třeba uskladnit krom kol třeba i trampolínu a pingpongový stůl přes zimu. Ačkoliv nemáme moc věcí, které nepoužíváme, tak prostě jsme se bez zahradního domku neobešli. Ještě máme skoro prázdnou půdu nad celým domem. Tam ale moc věcí nedáváme, je to limitováno malým otvorem na půdu (jsou tam stahovací schody). Doma máme dvě šatny, technickou místnost. Když tak nad tím přemýšlím, tak prostoru máme na uskladňování mnoho, ale stejně je to síla. :-) Některé domy bez šatny s malými místnostmi nepochopím... Je pravdou, že naše bydlení není zarovnané, ale spíše vzdušné bez zbytečných skříní. Tak se cítím fajn.
Odpovědět
Profilova fotka
máme dvougaráž, tak počítám, že většina věcí na zahradu atd. bude uskladněná tady (máme malý pozemek, takže nějaký zahradní domek nehrozí) + má garáž sedlovou střechu, tak část věcí bude uložena i tam. V technické místnosti nebude nakonec k hnutí (smeták, mop atd. tam snad uskladním), takže máme v patře sklad, kde budou ostatní krámy + sportovní věci na tisíc sportů, které se u nás provozují... Pak máme v patře ještě šatnu, kde bude sezónní oblečení atd. a jak nás znám, i tak nám bude ten domek malej :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Dům je zatím teprve v návrhu, ale plánujeme s prefabrikovanou betonovou dvougaráží 6x6m. Máme jedno auto a motorku, takže předpokládám, že by se tam mohlo vlézt i dalších nezbytností. S cenou počítám +-150tis.
Odpovědět
@jakuda máte už vyhlídnutého nějakého dodavatele na tu garáž za tu cenu?
Odpovědět
Profilova fotka
@martinam76 Těch prodejců je u nás celá řada a ze zkušenosti mých rodičů, kteří pořídili garáž u modernigaraze.cz vím, že uvedené ceníky jsou pouze orientační a v akci se dá se jít dolů i o 20%. Osobně plánuji jít do verze bez podlahy. Vhodný podklad se dá udělat levněji než jaký je rozdíl v ceně garáží s podlahou a bez. Jinak občas se oplatí sledovat i bazary. Starší betonová garáž se dá občas koupit už od 50tis, pokud zajistíte vlastní přepravu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@jakuda taky máme předběžně vyhlídnutou tuto firmu, nevíte jak často ty akce dělají? Máme určitě minimálně tři čtvrtě roku rezervu, tak jestli je kontaktovat co nejdřív nebo naopak se vyplatí si počkat.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?