Jak upravit projekt?

Profilova fotka
Ahoj, tvoříme projekt. S přízemím jsem už docela spokojená. Ale to první patro mi už fakt dává zabrat. Nemůžu pořád vymyslet jak udělat tu ložnici se šatnou a koupelnu. Přijde mi to divné a nelíbí se mi to, ale ani nemůžu přijít na to jak to vymyslet jinak. Máte nějaké nápady?
Odpovědět
Profilova fotka
Zapomněla jsem fotky :)
Odpovědět
@renzik 1. Udělal bych pořádné schodiště. 2. By mi vadilo, že dole mám WC přístupné jen ze zádveří. No a ta vrchní koupelna je vážně divočina, ale to schodiště by mi změnilo dispozici, takže bych to řešil až pak
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 jak to myslíte s tím schodištěm? Jak pořádně? Kvůli místu jsem ho dala zabudovat mezi stěny. Jak byste to řešil prosím vy?
Odpovědět
@renzik určitě ne tocite, ale s odpocivadlem uprostřed (pokud se ma zachovat tvar). Zabere více místa, ale je pohodlnější a bezpečnější.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 no ale bude to mít nějaký zásadní vliv na horní koupelnu, která mi tak děsně leze krkem?
Odpovědět
@renzik ono se to celé posune a bude pak třeba řešit ten půdorys "znovu" to schodiště Co tam máte nakreslené Vás bude štvát víc než jakakoli koupelna..
Odpovědět
Štvalo by mě WC v zadveri, přišlo by.mi.praktictejsi to přehodit se schodištěm. Pak bych se od toho taky odpichla dál.
Odpovědět
souhlasím s tím schodištěm, máme v domě točité bez odpočívadla (již bylo v projektu) a je to moc špatné, pokud je ve vašich silách to změnit, tak to je základ pro příjemné bydlení!
Odpovědět
schodiste urcite s podestou... jinak zachod ze zadveri je blby, budete si roznaset bordel po celem dome...ta pidi mistnost vedle zadveri je co?
Odpovědět
To jste si dělala jen sama? Co na to architekt?
Odpovědět
@renzik Samozřejmě co člověk to jiný názor. Osobně bych malinko zvětšil dům. Zase tak vysoké cenové navýšení to není než se pak celý život otravovat. V každém případě bych zvětšil schodiště a dodělal podestu. Podobné shody mají rodiče do sklepa. Kromě bezpočnosti je taky problém něco stěhovat do patra..Zhruba mě napadají další úpravy Dole - prohodit koupelnu a shodiště. Kromě výše uvedených připomínek, není ideální dávat nejteplejší místnost do rohu a naopak shodiště do středu vytápěné zóny. Shody zde můžete prodloužit na úkor velikosti zádveří. Prostor pod shody můžete využít směrem z koupelny třeba na pračku a sušičku. Horní patro je klidová zóna, pračku je vhodnější provozovat dole. Nahoře je víc možností. Např. tam, co je WC mísa udělat samostatné WC a koupelnu přesunout místo shodiště. Poněkud nechápu kombinaci dvoj-umyvala vedle WC.
Odpovědět
Já mám jen poznámku k šatně a ložnici.Kdyz jeden z vás půjde dřív spát nebo zase bude někdo déle spát,tak vám kvůli zapomenutým věcem v šatně bude stále běhat přes šatnu.Pokud se nechcete rušit,tak si stejně budete chystat věci na ráno večer a když po probuzení zjistíte,že je venku tepleji,víc zima,prsí,napadl sníh,.....tak si půjdete znovu do šatny přes ložnici,kde někdo spí,do šatny.Na toto nás upozorňovalo několik lidí,a proto to máme přesně obráceně.Vejdu dveřmi do šatny a z tě mám na jednu stranu koupelnu a na druhou ložnici.Tzn.rano vrstanuí,jdu do koupelny,v šatně se obléknu a jdu do kuchyně, obýváku,....Nebo se jdu ještě v klidu v pyžamu nasnídat,vyčistit zuby,oholit,..... a až pak do šatny pro věci a když si něco zapomenu,tak se vrátím do šatny s už nemusím přes loznici.Ale každý to máme jinak.Treba vždy vstavate ve stejnou dobu. A v té vrchní koupelně je dvojumyvadlo vedle WC nic moc.Myslim,že by bylo vhodné samostatné WC.Kdyz na celém patře budete třeba 4 lidí,tak oceníte to,že si nejdete čistit zuby do "vyvoněnè"místnosti.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@joker07 super nápad... Tím by se i částečně vyřešil ten patvar koupelny a ložnice. Moc díky za nápad :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivaa32 Sama jsem si to vymyslela...
Odpovědět
@renzik aha...no nejsem si jistá s těmi příčkami a kde jsou nosné zdi?...stavíte na patro, to je dost zásadní. Chtělo by to pořešit s projektantem a pak vymýšlet jak budou vypadat pokoje. Taky jsme si čmáraly a půl roku jsme tím úplně zbytečně zabily :-D :-|
Odpovědět
@ivaa32 Takhle zpracovany vykres nevypada jako vystup od amatera... Ze je typologicky chybny je vec druha, ale amater nezna pravidla rysovani...
Odpovědět
Profilova fotka
@ivaa32 samozřejmě to konzultuji s projektantem., vždycky vymyslím a on udělá. V obývací části se nejspíše bude muset někde udělat nějaká vzpěra, protože je ten prostor hodně otevřený. S tím počítáme.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Proc typologiky chybný? Ráda si poslechnu i kritiku. Když bude konstruktivní :)
Odpovědět
G servis, že jo? Vrchní patro mám podobně, jen barák o cca metr delší i širší. Schody tam mám s mezipodestou, s tím souhlasím. Vchod do šatny bych dal z chodby a dveře do koupelny i z ložnice. Když ráno vstáváme každý jinak, mohu z ložnice rovnou do koupelny a z koupelny do šatny přes chodbu. Ten spodek bych v oblasti zádveří spodní WC (proč tam taky není sprcháč?) předělal.
Odpovědět
Profilova fotka
@petros4 Ano sprcháč mi tak projektant zapomněl nakreslit. To už jsem mu říkala. Já bych asi ještě uzavřela dveře, které jdou přímo do obýváku a nechala jen ty do kuchyně aby vznikl klidný obývací kout. Záchod ze zádveří mě taky štve, ale chtěli jsme velký vzdušný spodek a jinak mi to tam vymyslet nejde. Takže to nakonec vzniklo takto. Co se týče šatny a ložnice, přemýšlím, že se do ložnice bude chodit přes šatnu jak psal pán výše a ze šatny do ložnice se ponechá jen průchod. To jsem ještě nedomyslela. Jinak projekt není Gservis.. je to splácanina více projektů co jsem našla někde na německých stránkách. Ale podobnost nevylučuji. Je to už dnes vše hodně podobné.
Odpovědět
@renzik vzpera v obyvaku neni potreba....ale to uz musi navrhnout statik...nicmene da se to resit treba HEB profily ve strope apod... nicmene nevidim tam zakreslene nosne zdi...ktere to jsou?
Odpovědět
@renzik Jako už mnohokrát tady na MD mě zaráží poměr plochy k vaření a stolování k zóně společenské a klidové. Dvojsedačka a TV zabírá asi jen 1/4 prostoru OP. Proč je ta KL tak zbytečně velká? A tak neúsporně orientovaný jídelní stůl? Ty schody jsou trochu na zabití (obyvatele i projektanta) V patře dáš do té šatny maximálně dvě stopadesátky skříně proti sobě. Zmenšil bych koupelnu a do ložnice by se mi vešla skříň dvoustovka. Šatnu bych zpřístupnil z chodby a možná z ní udělal místnost pro domácí práce, aby mohla z koupelny vypadnout pračka a sušička. NEBO se můžou dát do přízemí. Záleží, jak máš organizované domácí práce. Jo a to okno v koupelně tak velké proč? Ten prostor se dá zastropit bez podpory, já bych šel asi cestou nosné stěny v přízemí. Protože předělávání něčeho bývá obvykle cesta do pekel, doporučuji půdorysy odložit a začít znova - inspirace tady v příspěvcích je habaděj. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@renzik kdyby byly schody obráceně, měli byste v pohodě vstup na dolní WC z chodby, nikoli ze zádveří
Odpovědět
Profilova fotka
@renzik a ten hořejšek celkově moc nechápu, s tím by se dalo ještě pohrát.... proč ty "výkusy" v pokojích? Ty jsou tam dle mého úplně zbytečné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?