Jaká je ideální velikost dětského pokoje a koupelny?

Chci Vás poprosit o názory :) Podle Vás, jaká je ideální velikost (v m2) těchto pokojů: - dětský pokoj - koupelna (vana, sprchový kout, wc) - šatna
Odpovědět
1
2
@petcep To bude asi dost individuální. Za mě ideální velikost - DP (myšleno pro 1 dítě) nejméně 15 m2 - koupelna 8-10 m2 - šatna - co největší, tam je vždycky co dát :-D Pod pojmem ideální si představuji takovou velikost, aby se tam vešlo vše potřebné, nepůsobilo to stísněně, ale na druhou stranu aby to nebylo zbytečně velké (větší náklady na vybavení, vytápění, uklízení atd.).
Odpovědět
@aneri53 Mockát děkuji za názor!
Odpovědět
Profilova fotka
dětský pokoj min 15m2 koupelna s vanou WC a dvěma umyvadly bez pračky 10m2 šatnu máme pidi, jen regály cca do 2m2
Odpovědět
pokoj 25m-obývák 60m-wc15-koupelna25-asi tak
Odpovědět
Profilova fotka
záleží, co vše plánujete v pokojíčku mít ... naše pokoje budou 10-13 m2, všechny pro jedno dítě, a nebudou tam šatní skříně, jen komody s roznošeným oblečením a spodním prádlem, postel a pracovní místo s knihovnou, řekla bych, že to by mohli mít i míň.... zatím jsou dva kluci (5 a 3 roky) v pokoji 14m2 (ideální dispozice) včetně oblečení hraček a přijde mi pro ně akorát - slouží i jako herna a je jen provizorně zařízen (vešlo by se tam mnohem víc krámů a stejně by tam bylo dost prostoru pro oba) .... koupelna zase - co vše tam bude, jestli jen vana, sprcháč, wc, umyvadlo tak to se může vejít do 10m2 jestli ještě pračka a skříňky, i víc (naše koupelna má 6m2 a je tam jen vana, dvě umyvadla se skříňkami a dvě vysoké ale úzké skříňky - přijde mi velká) šatna - v podstatě se odvíjí od pokojů - do nebude v šatně bude v pokojích co sezónní (zimní) oblečení/boty - v šatně nebo jinde? co ručníky, povlečení? opravdu to nejde globalizovat, je to individuální, záleží na dispozicích, a sami si musíte říct, jestli vám to stačí ... my třeba byli zvyklí na 40 cm průchod kolem manželské postele a teď máme 70 a jsme z toho "na větvi" že je to moc 8-)
Odpovědět
Tak syn má kolem 15m pokojíček a k tomu ještě několik metrů svou šatnu. Je to ideální řešení. Pokojíček působí vzdušně, je pořád uklizený, protože je tam dost prostoru. Do šatny se vejde nejen oblečení, ale i hračky a sezónní věci syna. Neměnila bych. Koupelnu nemusím mít velkou, ale nechtěla bych v ní mít wc. Jedině wc zvlášť (s umývadlem). V koupelně bych nesnesla mít okno u vany. Pořád by bylo postříkané sklo. Zároveň koupelnu bez okna bych nechtěla. Rady k šatně: Šatna co největší. Vymyslet , co do ní budu dávat, dle toho skříně a dle toho vymyslet šatnu (rozměr). Máme doma dvě šatny (synova a naše). V jedné okno, v druhé bez okna. Ta s oknem je lepší.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme dětský pokoj cca 15m2 a vypadá hodně prostorně...je tedy jen pro jedno dítě. Koupelnu tu větší (ale není tam pračka) máme asi 6m2 a podle m to stačí (je tam vana, 2 umyvadla a vysoká skříňka). Šatnu nemáme a nevadí nám to. Vyrostla jsem v paneláku, takže tohle je pro mě naprosto luxusní velikost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Detske pokoje mame 15,5 a 18m a satnu spolecnou maji zvlast Detska koupelna ma okolo 10, nase pres 7 Satny co nejvetsi, stejne jako ostatni ulozne prostory
Odpovědět
Profilova fotka
my máme dětské pokoje 12m2
Odpovědět
Profilova fotka
Děcáky máme asi 16 a 17 m2. Koupelnu máme dole menší se sprcháčem, nahoře větší s vanou, ale metry si nevzpomenu. Šatnu máme u ložnice nudloidního tvaru pod šikminou...jsme malí, tak nám stačí.
Odpovědět
Dětský pokoj minimálně 12 m...ideálně kolem 15 metrů. Koupelna pokud tam má být wc, sprcha, vana, umyvadlo, tak postačí 10m2. Šatna nemusím být velká plochou, spíš je možná lepší dlouhá nudle s policema až po strop, např. 4x2 metry
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Rozměry: Koupelna 13.5m2 Pokojíček 18m2
Odpovědět
Článek se načítá
Ahojky holky, také jsme řešili pokojíček pro naší malinkou a rozměry vyšly 4 x 4,5 metru šatnu jsme prozatím vyřešili pouze šatní skříní. A koupelnu má přístupnou rovnou z pokoje a rozměry jsou 3 x 4.5 metru. Vybavili jsme oboje standartním nábytkem, do koupelny jsme brali vybavení zde http://www.koupelny-obchod.cz/detska-... schválně koukněte. Rozměry jsou naprosto dostatečné pro průměrné bydlení s optimálníma nákladama na vytápění. :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@hana_ Ahojky a co všechno máte v koupelně a jak jsi spokojená s velkikostí?Nemáš nějaké foto koupelny?Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně mi přijde 16m2 či dokonce více na pokoj pro jedno dítě jako zbytečně velký luxus. Když jsou děti malé, stejně tráví většinu času v obýváku, kde jsou i rodiče, navíc s námi potomci nebudou bydlet věčně a co pak s prázdnými velkými místnostmi v domě. Ale to si musí samozřejmě každý určit sám.
Odpovědět
Profilova fotka
Detske pokoje 2x 19,5, satnu nemame a koupelna jedna 9 a druha 7. Cim vetsi tim lepsi :)
Odpovědět
Mame pro dve deti 12 m2. Je to dostatecne. Az bude starsi ve skolnim veku, ma pripraveny prostor k zobytneni asi 13 m2. Koupelnu mame 5 m2. Je v ni sprcha, WC, umyvadlo a bojler.
Odpovědět
podle mě je ideální tak 15m2, já vyrůstala ve 20m2 a měla jsem pro sebe úžasný prostor. Bohužel v domku máme pokoje po 10m2, ale zase jsou pro děti dva, nebudou tam skříně s oblečením, tak snad to jednou nějak přežijí. A kdyby ne, můžeme uvolnit 16m ložnici, případně uvolnit pracovnu 25m2, tak věřím, že se tam zmáčkneme. Sama vím, že pokoj jsem využívala hlavně coby puberťačka, ale do té doby jsme trávili čas stejně hlavně s našima v obýváku. No a přešlo období puberty a já se stěhovala za chlapem :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Já jsem vyrůstala v pokoji cca 9m2 a nikdy mi nepřišlo, že je malý. Když je dítě malé, tak jak je psáno výše, stejnak většinu časů tráví s rodiči a hračky má natahané v obýváku nebo kuchyni. A s příchodem puberty už hračky nejsou a na počítač nebo knížky z mého pohledu nepotřebuje 15m2. To bych tento prostor radši věnovala jídelně s obývákem a nebo šatně u dětského pokoje.
Odpovědět
Profilova fotka
12m2 (v podkroví 14m2) pro jednoho je dne mne plně dostačující , cokoliv víc je luxus :-)
Odpovědět
14m2 minimum - 20m2 luxus u dětského pokoje. 8m minimum - 15m2 luxus u koupelny. S většími rozměry už je to na uklízečku :-) Ale jak už bylo řečeno, je to individuální a navíc mnohdy rozměry stejně vyplynou z možností projektu a jeho kompromisů...
Odpovědět
Profilova fotka
mame 2x 17,5m cca a k tomu jednu spolecnou satnu....na to, ze zustaneme asi u jednoho ditete je to fajn :-) z druhyho bude treba atelier
Odpovědět
Máme dva dětské pokoje 9,8m2. Teď 2 okna, 2 dveře, ale není mezi nima zeď, takže je to jeden větší pokoj pro dvě děti. Až to budou chtít rozdělit (předpokládám jak půjdou do puberty), tak to rozdělíme. Do té doby si budou hrát spolu nebo budou s námi v obýváku a puberťákovi 10m2 fakt stačí. :) Bude tam jen postel, stůl a skříň.
Odpovědět
Pokoj pro jedno dite staci 10 m2
Odpovědět
Profilova fotka
My máme pro děti cca 10,5m2, každé má svůj a stačí to bohatě. Mají zvlášť šatnu, takže v pokoji mají psací stůl, postel, komodu na hry, regál na knihy a hračky a nepřijde mi to malé. Většinu času stejně tráví v obývací části a když si zalezou do pokoje, tak si na prostor nestěžují :-) . Je pravda, že bych možná volila větší, protože větší se lépe uklízí, ale když už to máme tak, tak to tak prostě je a jako nějaký velký nedostatek to nevnímáme :-) . Šatna má 8m2 a koupelna 10m2.
Odpovědět
10m nestačí. #Sorryjako. Samozřejmě je důležitá dispozice, ale 10m je prostě málo. Dveře 1m, postel 2m, stůl 1,5m, skříň 1m, topení apod. a jsme na 6-7 m jenom zastavěné plochy. Spojený pokoj funguje dokud jsou děti malé. Jakmile se začnou pořádně učit (nemyslím tím 1.třídu), tak je třeba pokoje rozdělit. Jeden ruší druhého. Ale chápu, že to takto někdo má, bohužel. Developer klidně udělá pokoj 9m, ale je to nepoužitelné.
Odpovědět
Obývak + kuchyň a jídelna = 33m Ložnice = 12m Dětské pokoje = 10,5m Koupelny = 5m šatna = 4m Dětské pokoje jsme vyřešili tak, že v jednom pokoji budou mít obě děti postýlky, skříň a stolek. Druhý pokoj bude sloužit jako herna a bude bordelový :-) Až přijde požadavek, rozdělíme je každé zvlášť. Jedna koupelna je s vanou, druhá s koutem, v obou umyvadlo, záchod. Šatna je pro nás bohatě dostačující. Většina lidí říká, radši větší prostory, ať se vám tam všechno vejde. My to máme naopak. Čím větší prostory, tím víc člověk hromadí zbytečnosti. Celkem máme baráček 97m užitné plochy a je to super. Stavba nebyla tak drahá, vytápění není drahé, úklid zabere chvíli. Díky tomu, že nám pro život stačí pár věcí, máme všude královský prostor i při těchto rozměrech. Už u nás byla návštěva 8 dospělých, 11 dětí a krásně jsme se celý den vešli :-)
Odpovědět
My měli s bratrem dohromady asi 20m pokoj, pak nás rozdělily v pubertě a já měla asi 18m. Ale mohla jsem mít širší postel (140), knihovnu, křeslo a pracovní stůl a pořád se tam dalo dobře chodit a ne "plazit" se podél nábytku. Na dnešní poměry bych řekla tak 14-16m které jsou dostačující, víc už je fakt luxus. Ať se na mně nikdo nezlobí ale dnes se staví opravdu malé pokoje Sice je to každého věc ale uvědomme si, že děti, hlavně ty větší tam prostě tráví svůj čas, ložnice rodičů je defacto jen na vyspání a tam za celý den nedostaneme. Nevíc to není "jako za nás" kdy jsme doma opravdu moc času netrávili, dnes to je jiné.A také beru v potaz, že si tam děti budou vodit i kamarády, což budu raději než aby se mi "uvelebili" v obýváku.
Odpovědět
Profilova fotka
pokojíček 10m2 stačí uplně bohatě, my máme 11m2 a jsou to místnosti jako blázen, je tam rozhodně nekolik variant jak pokojík zařídit.. kdybych byla já dite a puberták, tak mi takovyhle pokoje naprosto stačí. jeden muj bývalý přítel bydlel s rodinou (byli jsme pubertaci) v paneláku nějaky 3+1 ale malý mistnustky, samozrejme nechtel pokojik dohromady se segrou, tak rodice i ten pidi pokojik předelili.. takze mel každej svoji PIDI cimru, na šířku postele, delka tak 3 m - takže tak 6m2? a jak byli STASTNY OBA dva že maji soukromí.. každej tam mel mini skříň, a mini stůl a nebylo to tak hrozný, dokonce jsme se do toho jeho pidi pokoje vešli oba dva :-D a neměla jsme pocit že bych se ani otočit nemohla..
Odpovědět
@alkapinka Jasně, stačí to. A co třeba 5m pokojíček, to stačí také, ne? ;-) Chápu, že každý má jiné možnosti. Když jsme viděli několik developerských projektů, kde někdo také vymyslel pokoj 9m, tak jsme se otočili a šli pryč. Takovéto srovnání, co bylo za nás za Krále Klacka.. Ano, také nebyly televize a svítili jsme svíčkami, tak proč by děti potřebovali elektřinu? Já si stojím za tím, že cokoliv pod 10m je nesmysl. Ale ano, stačí to. Ale na co. 11m není rozhodně místnost jako blázen, je to jen 11m. Jako minimální standard beru 11-12m, cokoliv nad to je příjemné, ideální 14+. Třeba takové dveře na balkon také něco uberou, metr sem, metr tam a využitelná plocha se pak poměrně zásadně zkracuje.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?