Jaké zvolit okno do dětského pokoje?

Profilova fotka
Zdravím, řešíme s manželem dilema, jaké zvolit okno do dětského pokoje? ..už jsme oba zřejmě zaujatí, jak to prosím vidíte vy? Děkuji za všechny názory :-)
Odpovědět
@katerinka1984 : Osobně bych dala to menší (předpokládám že je to taková ta klasická velikost tedy cca 90cm nad podlahou) nějak se mi líbí pokojíčky kde je pracovní stůl na psaní úkolů pod oknem kvůli přirozenému světlu. Navíc při oknu až po zem by tam muselo být nějak vyřešené topení a ty konvektory se mi v pokojíčkách moc nelíbí, když si představím že by si tam děti měli hrát. Navíc si mylsím že tím se přijde o prostor například na ten stůl nebo postel nebo třeba jen krabice na hračky - předpokládám že když by mělo být okno po zem tak před něj asi nebudu stavět nábytek. Takže moje rada: zkuste si promyslet zařízení pokojíčku, kde co umístít a poté uvidíte, třeba si tím odpovíte vlastně sami které okno zvolit. Na venkovní pohled tam podle mě pasují obě.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já bych byla zase pro to velké, pokud na to v pokojíčku místo je. Líbí se mi to více na pohled a půjde vám vyřešit krásně fasáda, pokud byste ji chtěli řešit nějak barevně nebo obkladem. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Topení bude podlahové, takže kvůli radiátorům se přizpůsobovat nemusíme. A s psacím stolem před okenem při rozmístění nábytku v pokojíčku počítáme (podle mě je jedno jestli je za stolem okno po pracovní desku, nebo až dolů, zvenčí přes záclonu a žaluzie nebude dovnitř vidět ani malým, ani dlouhým oknem). Řešíme vyloženě spíš ten venkovni design..
Odpovědět
Profilova fotka
tak pokud jde o venkovní design tak okno až na zem, jinak bych do pokojíčku spíše volila okno menší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
dala bych tam určitě okno až na zem /tedy balkónovky, aby děti mohly chodit z pokojíčku rovnou na terasu/ ... a pokud okno až na zem, určitě bych před něj nestavěla psací stůl, bude to z pohledu zvenku i zevnitř vypadat hrozně.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ještě zvažujeme variantu klasického okna do dětského, i klasického (rohového) do ložnice.. a asi to vypadá lépe.. Co říkáte? ;-)
Odpovědět
Dala bych určitě okno s parapetem. Nevidím důvod, proč by se z ložnic mělo chodit na terasu, nosí se do pokojů nepořádek. Ani z obýváku nechci na terasu vchod, u rodičů také chodíme vchodovými dveřmi, přestože z obýváku to lze také. Na úklid je to tak nejlepší. V tomto případě mohou mít děti psací stůl pod oknem, to je ideální. Ta francouzská okna v pohledech se mi u ložnic ani nelíbí.
Odpovědět
Profilova fotka
@katerinka1984 varianta s balkónovkami je pořád nejhezčí a k tomuto typu domu se krásně hodí. Naopak ty pidiokna se k němu nehodí vůbec. Na úklid bych se vůbec neohlížela, protože kdyby se měl člověk při stavbě domu dívat jenom na úklid, nemůže si dát do domu vůbec nic - bílou kuchyň, světlou koupelnu ... Hlavně dětem nebudou věčně 2 roky, aby si neuměly nandat a sundat boty. A obíhat na terasu vchodovými dveřmi, to je snad největší blbost, jakou si v baráku můžete dát. Už se vidím, jak běhám tam a zpátky s kafem, pak se zapomene cukřenka, někomu upadne lžička, je potřeba ještě led do pití a pak by se šiknul citron ... ježiš někdo něco rozlije, tak hadr ... to je sto letních kilometrů :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Klasické okna s parapetem by byly určitě větší, žádné "pidi" okna nechceme (tvořila jsem v malování, proto výsledek odpovídá této kvalitě:-)). Jedná se o stěnu orientovanou do sluníčka a toho budeme chtít dovnitř co nejvíc.. Na terasu se z obýváku (s kuchyňským koutem) chodit bude a moc se na to těšíme :-)
Odpovědět
@petrasafr Tak pro mě je úklid důležitý, nemám čas pořád po někom vytírat. Ani bílou kuchyň bych nechtěla, mám ji teď jako provizorní a už po týdnu používání jsem si pořídila tmavou podložku na desku, protože mě ta bílá nervovala. Na stěně už je tapeta, s bílou stěnou to prostě nešlo. Nemám ráda nepořádek a pořád utírat flíčky? Raději ne. Naopak světlá koupelna se udržuje dobře, na tmavém jsou kapičky vidět mnohem víc (máme části okolo umývadla tmavě hnědé, zbytek světlý). Navíc, kuchyň máme naproti vchodovým dveřím, dělí je zádveří i chodba. Spousta domů má vchod na terasu z obýváku a tam se nachodí také. Mám s tím dobrou zkušenost. Kdyby mi to vadilo, tak vchodovými dveřmi nechodíme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?