Jakou zvolit dispozici?

Profilova fotka
Dobrý den, jsme ve fázi volby projektu. vlastně už máme naprojektováno a vizi jak by mohlo vše vypadat, ale přemýšlím ještě, zda neprohodit místnosti (kuchyň, jídelnu a obývák). ve stávajícím projektu se mi zdá malinká kuchyň, obrovská jídelna a obývák tak akorát, ale menší než jídelna. Proto mě napadla možnost, vyměnit obývák za jídelnu - tím získat víc prostoru a kuchyň s jídelnou umístit místo stávajícího obýváku. Byla bych moc ráda za jakékoliv názory, připomínky, nápady.
Odpovědět
@monalis3128 rozmiestnenie je celkom fajn až na pár detailov: 1. na chodbe tá šatňa nemá žiadne opodstatnenie - keď sa tam zmestí tá pidi skriňa. Lepšie by to vyzeralo keby ste mali popri dverách svetlíky a chodbu bez šatne - t.j. iba so skriňou po celej dĺžke steny - tak by ste dosiahli viac úložného priestoru - než s touto - akože šatňou. 2. vstup na poschodie - by som aj osobne dal hneď z chodby - nie z obývačko-kuchyne, 3. WC mi príde dosť zle umiestnené. 4. spálňa je dosť nevyužitá, ten šatník tam je nezmyselný - na priechod vám zostane 50 cm to fakt? kto toto kreslil??? 5. Celá tá časť kde je spálňa, wc a kúpelňa si zaslúži zmenu. 6. Osobne by som sa radšej vzdal šatne na chodbe - tam dal WC pre návštevy a spálňu dole si spravte pre seba, ako spoločný priestor so šatníkom a kúpelňou, pričom vchod bude priamo do šatníka, ktorý bude v strede, po pravej strane bude spálňa a po ľavej pekná veľká kúpelňa.
Odpovědět
Profilova fotka
@ares11 moc děkuji za Váš názor a pohled na věc :-) máte pravdu - ložnicí jsme si navrhli tak, aby byla se šatnou a koupelnou jen pro nás a bylo vše přístupné rovnou z ložnice. projektant to ovšem předělal na tuto verzi právě kvůli wc, které jsme chtěli samostatné a s okénkem, i když původně jsme wc umístili při vchodu, tam ale je teď právě ta šatna, prý není dobré chodit do zádveří na wc. proto oddělená i šatna od zádveří, aby se dodržovala jakoby čistá a špinavá zóna. opravdu je dobré o tom s někým podiskutovat a získat "cizí" náhled :-)
Odpovědět
@monalis3128 Ahoj, no neustúpte pri projektovaní od svojich požiadaviek, projektant je na to, aby vymýšľal viacero variant. My sme ich mali cca 28 - kým sme našli tú správnu. WC máme v zádverí a po pravde je to super vec, tak pre návštevy ako aj pre nás keď sme vonku. To či to je špinavá alebo čistá zóna je tak trochu alibizimus projektanta - zdôvodním - do tej šatne sa pôjdete obliekať a tiež pôjdete cez špinavú zónu, no nie? budete tam mať topánky a tiež pôjdete cez špinavú zónu.. Takže ako som písal už predtým, spravte si súkromnú kúpelňu aj s WC a samostatné WC v zádverí. Navyše sa s tým priestorom dá veľmi pekne pohrať, takže žiadajte ďalšie varianty, minimálne aby ste to videli na papiery aby ste mali predstavu o tom, ako to bude vyzerať. Tak veľa šťastia :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?