Jaký je váš názor na projekt bungalovu?

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o rady, připomínky. Nakonec jsme původní půdorys zcela změnili a vybrali jsme si tento (viz obrázek). Vstup je ze západu a oba dětské pokoje i obývací pokoj je z jihu. Dům bude umístěn v severní části pozemku, abychom mohli využít jižní zahradu. Chtěli bychom menší pokojík zvětšit a uvažujeme přemístění špízky a wc (aby bylo wc s oknem), ale zároveň se do něj vcházelo z předsíně. Děkujeme :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se zdá jen stísněné zádveří... troje dveře, ikdyz od wc dovnitř k toaletě. Když přehodíte toaletu se spíží, tak spíž zanikne, nebo se to celé nějak posune? Neumím to vysvětlit, zkrátka bych ještě zapracovala na velikosti zádveří a dveří do garáže..není příliš praktické je otvírat hned k regálům. A jen tak že srandy, děti budou mít balkonové dveře do zahrady? Aby vám pak na noc nezdrhaly 😂😂
Odpovědět
Profilova fotka
Ale jinak se mi dispozičně líbí!
Odpovědět
podle mě to je dokonalý
Odpovědět
mě se nezdá ten vstup z garáže přímo do čistý chodby, to tam bude dalši rohožka? v chodbě? v garáži? nosit boty z předsíně?
Odpovědět
Fakt dobrý, jen bych to WC nedával hned za vstup do domu, protože takto budete muset cestou na WC přeskakovat špinavé boty, obzvlášť v zimě, kdy z nic poteče blato. Kuchyň na západ také není nejlepší umístění, ale projektant má mozek a dal tam úzké okno, takže by jste se upéct nemuseli, takže jinak asi OK. Rohová okna jsou hezká, i když dům prodraží. Osobně bych obývák oddělil alespoň nějakýma průsvitnýma dveřma od chodby, aby na mě návštěvy dětí nekoukaly jak se válím na gauči, ale to jsou jen takové drobnosti. Celkově vzato je to jeden z nejlepších půdorysů, který jsem tu za poslední dobu viděl, ten dům až se postaví bude fakt hezký.
Odpovědět
Profilova fotka
jediné co bych změnila je to wc v zádveří. Buď bych ho dala to TM nebo z ní ukrojila samostatné wc. Dveře z garáže určitě dát do zádveří, protože vám dveřmi půjde zima do chodby. V zádveří to ničemu nevadí. A místo toho wc se vám zvětší místo na bundy, boty.
Odpovědět
Pěkné, pěkné. Také bych nedávala wc hned za vstupní dveře (důvody již napsány a plně souhlasím), ale umístila bych ho mezi garáž a technickou. Budou se tam dát umýt ruce po příchodu zvenku a zvětší se tím i úložný prostor v zádveří. Lednička a trouba se tak budou moci posunout blíže ke spíži. Dveře z garáže do zádveří. Rohová okna, spojení kuchyně a obýváku bez dveří do chodby nemusím, ale každému vyhovuje něco jiného. Ještě snad mě napadlo, zda nebude málo místa na oblečení v ložnici. Jen moje postřehy. Přeji hodně štěstí při stavbě.
Odpovědět
@zuzka3112 Děkuji za reakci a nápady. S tím wc ještě přesně nevíme jak to pořešíme, mi by se líbilo, aby do wc bylo denní světlo a zároveň chci i malou špíz. Co se týče oken do pokojíku, zatím to máme v řešení. Uvažujeme zda dát francouzské jednokřídlé (uzamykatelné), nebo klasické okno. ;-)
Odpovědět
@plaintruth Děkuji za postřeh. ;-)
Odpovědět
@babicovi taky jestli tam tedy není nijak odělený ten obývák, tak pokud zacouvu do garáže a půjdu dovnitř, tak ty všechny zplodiny půjdou se mnou... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@babicovi jj není zač...asi bych fakt zvětšila zádveří, protáhla do chodby, otázka je, jak trvate na průchodu volném do obýváku, že by se dalo zasupovaci dveře a jiné řešení. Naprosto souhlasim, wc s okýnkem je skoro nutnost, pokud nechceme platit za drahé wc plné vychytávek od smradů a tak 😂😂 spíž také chápu, jsem zvědavá, jak se vám to podaří, budu fandit!
Odpovědět
Profilova fotka
@babicovi @plaintruth ano to je také pravda... zápach od auta by sl rovnou dovnitř..
Odpovědět
Článek se načítá
@zuzka3112 @plaintruth rozhodli jsme se, že nakonec dveře do garáže dáme ze zádveří, je to více praktičtější. Dík za postřeh :-) Co se týče otevřenosti obývacího pokoje, já jsem pro posouvačky, manžel pro otevřený prostor, jsem zvědavá jak si nakonec domluvíme :D
Odpovědět
@domkova Děkujeme za postřehy :) To wc právě řešíme, chtěla bych mít wc s oknem.
Odpovědět
@rimmer Děkujeme za postřehy a reakci. ;-)
Odpovědět
@babicovi když se dají nějaké větší prosklené šoupačky, tak to bude takové vzdusnejsi a skoro jako otevřený prostor :D
Odpovědět
@babicovi tak to už je na vás, my budeme mít posuvné dveře, ale to už je na každém jak se rohodne :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?