Jaký je Váš názor na tento projekt?

Ahojky všem, tak jsem nakonec taky neodolala, abych se s Vámi neporadila :). Co říkáte na tento projekt? Mělo by to být necelých 149 m2, bez garáže. V zadní části garáže je plánované místo na dílničku, proto je tak dlouhá. Vepředu vrata. Garáž s domem jsou propojeni střechou. Velikost pokojů je cca 12 m2, největší místnost má cca 43 m2. Jedno WC, zvlášť, jedna koupelna, šatna a technická místnost. Na stěně mezi obývací částí a jídelnou je krb. Co vy na to?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@parcelads Líbí se mi to, jen vzhledem ke světovým stranám bych určitě volila klimatizaci ;-)
Odpovědět
Taky se mi to líbí, chválím spíž (teda pokud je to ta malinká čtvercová místnůstka u kuchyně). No ohledně klimy, nevím, jestli je to až tak potřeba ve zdejších klimatických podmínkách, dala bych žaluzie do oken pokud by bylo sluníčko příliš agresivní, navíc dobře zaizolovaný domek tak rychle teplo z venku nepobere. Jediné co bych nedávala - tak mezi ty dvě chodby bych nedala dveře, ale nechala bych volný průchod.
Odpovědět
...ještě mě tak napadá, kde bude TV a kde bude umístěna sedačka?
Odpovědět
Pridala bych jeste wc do spaci casti, jinak super. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se přimlouvám za WC ve spací části, takhle budete muset běhat přes celý den. Na mě je tam malá pracovní plocha v kuchyni, ale to samozřejmě záleží na každým, co mu vyhovuje. Jinak se mi to líbí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
propojení garáž dům je takhle super! zádveří trochu malé, možná bych ho spíš spojila s šatnou. chodbu nehezky ruší ta spíž, tu bych určitě takhle nedávala, navíc neni ani studená, když je uvnitř domu. Jinak je uspořádání logické, pokoje akorát velké, obývák pěkný. Do malé koupelny bych nedávala tu stěnu, ničí to vizuálně. Takže spíš by to chtělo trochu učesat...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se mi moc líbí. Podařilo se vám udělat hezký malý dům a je tam vše, co by dnes v domě nemělo chybět. Technická místonst, šatna a WC. Mě by určitě stačil. Já chtěla taky malý dům. Vešli jsme se do 156 m2. Myslim, že mámejen trochu větší obývák, jinak místosti stejně velké.
Odpovědět
Profilova fotka
to vnitřní rozvržení mi připadá super, osobně bych přidala do koupelny ještě 1 záchod, jak napsala již alcar
Odpovědět
souhlasím s názory, že by bylo dobré přidat ještě wc do koupelny. pouze jedno je celkově málo a při nočním courání se bude hodit, že je blíž ložnicím. spížka čouhající do chodby mi tam taky nesedí. pokud by to tam mělo nějaké praktické opodstatnění - třeba že by tím na chodbě vznikl výklenek pro vestavné skříně - tak proč ne, ale takto tam bude jen zavazet. pokud nestačí menší spížka, tak raději protáhnout směrem do kuchyně/obýváku. určitě promyslet předem rozložení sedačky a tv v obýváku. on velký prostor se někdy hůř zařizuje, než menší - vidím to teď u nás. samé okno, dveře, do toho krb. místo na tv na první pohled zůstává jen v pravém dolním rohu a tím pádem sedačka v prostoru. zády k jídelní, kuchyňské i pracovní části. takže si to tam zkusit namalovat, aby moc nerušila pak průchody mezi jednotlivými částmi. dveře na chodbě vedoucí k ložnicím mi přijdou zbytečné. oddělené to bude i bez nich dostatečně. jinak se mi to moc líbí. chce to prostě jen vychytat nějaké detaily, opravdu pečlivě rozvrhnout předem koupelnu, kuchyňskou linku i tu obývací část a bude to super :-)
Odpovědět
Díky za názory, záchod bych chtěla druhý, ale moc už nevím, kde ho strčit. Jsem totiž odpůrcem záchodů v koupelně. Co se týče spíže, ta se mi tam tak celkem líbí, beru ji spíše jako oddělení od spací části, jen ji možná trošku zmenšíme, nevím teď přesně, jak vychází rozměrově. Sedací souprava bude trčet do prostoru, s tím jsme smíření a dokonce nám to tak vyhovuje (máme to i v současném bydlení). A televizi nemáme :-). Někdy do budoucna v plánu je, pravděpodobně bude na stěně u krbu, přemýšlela jsem, že bychom tam dali úzké polodlouhé okno ve vyšší části tak, aby se tam ta TV jednou vešla.
Odpovědět
@parcelads A co takhle zaměnit technickou místnost za WC a WC za technickou místnost. Prostě to otočit. WC aspoň nebude hned při vstupu do domu a současně bude blíž spací části. Tu spíž bych taky zrušila, raději bych si o tu plochu prodloužila kuchyň a malou spíž bych si zřídila v technické místnosti - zdá se mi dost velká. Co bych určitě zvážila jsou dvě umyvadla v koupelně.
Odpovědět
myslím že půdorys vypadá super. jaký máte rozpočet za takový nádherný dům:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
WC do koupelny, abyjste měli u ložnic, a ta vytrčená špajzka do chodby se mi nelíbí
Odpovědět
Profilova fotka
Jak má fungovat ta šatna?Jako šatna na oblečení,nebo spíše na odklad věcí,bot, při vstupu do domu?Pokud by to měla být klasická šatna, tak bych ji nechtěla mít přístupnou ze zádveří,to spíše technickou místnost...Určitě bych přihodila WC do koupelny, i když píšeš,že nejste zastáni,ale jinam nevím, kam s ním.My máme pidi dům proti tomu a máme taky 2xWC a musím nakonec říct, že proti původním našim předpokladům používáme hlavně to WCv koupelně,což je jinak zcela nelogické... Spíž bych zachovala, ale ne v této podobě,vykousnuté,stačí malá,metr a vejde se opravdu hodně..A nemohu souhlasit s názorem, že nebude studená, když je uvnitř domu.Máme ji sami hned u hlavní obytné místnosti domu a je tam o několik stupňů vždy méně,ať už v létě,tak v zimě,když se okolo topí.A zkusila bych si namodelovat zařízení obýváku,jídlení část,abyste se všude pohodlně dostali a něco pak neobcházeli či nepřekáželo,třeba u vchodu ven, na terasu...
Odpovědět
@gigi2 Šatna nebude klasická, spíš na takové věci, co se jinde nevejdou, člověk je potřebuje, ale nemusí to vidět :). A pak taky nějaké boty, bundy... Klasická šatna z toho určitě nebude :)
Odpovědět
Profilova fotka
@parcelads jasně, se šatnou si to udělejte, jak vám bude vyhovovat... ;-) já bych si to určitě vyměnila i tak,jak jsi to popsala za technickou, už jen kvůli té velikosti.. A pak mi ještě napadlo,nevím,kolik a jak velkých dětí máte a zda by v tom výklenku byla třeba terasa,či nějaké posezení,grilování,tak aby pak nerušilo posezení venku děti v pokojích.Má to takto udělané kamarádka a dost to pak vadí a omezuje,jak malé děti uvnitř,tak ty naše posezení pak venku s dospělýma-sami si na to hodně teď stěžují,že to nedomysleli...
Odpovědět
vypadá to moc hezky, jen jak píšou všichni přede mnou- ta spíš tam tak divně trčí do chodby, kvůli čemu vypadá že chodba musí mít tak aspon 1,5m na šířku. Co tu spíš zrušit, chodbu zůžit na nějaký cca metr, a o zbylý prostor rozšířit technickou/ event. si dát spíš vedle toalety s okénkem ven, byla by tak chladnější, jen by se do ní muselo chodit z chodby, takže záleží co tam všechno chcete mít. Nevím jestli jsem to napsala pochopitelně...snad jo
Odpovědět
pěkné, jen by mi chybělo WC blíž u ložnic ;-) kde bude pračka?
Odpovědět
Moc pekne. Stejne jako ostatni bych pridala druhe WC. Pak bych asi trosku poupravila okna a z pracovniho kouta bych udelala mensi mistnost (5m2) z pricek. Do teto mistnosti bych pridala mensi okno. Vim z vlastni zkusenosti, ze pokud je v kuchynoobyvaku provoz, tak se tam neda v klidu pracovat. V pracovnim koute by mohli byt posuvne dvere, takze pokud by se nepracovalo, mistnost muze byt dokoran. :) Stavet dum, volim temer stejne jako vy. :)
Odpovědět
Ahoj a co takto? upraveno pouze v malování:-) tak to prosím berte s rezervou
Odpovědět
Takhle nějak bych já chtěla svůj dům-teď máme veliký se spoustou nevyužitého prostoru,se schody do patra za zádveřím atd. na úklid otročina.Než 2 poměrně velké koupelny bych volila 1 ve spací části a 2. jen menší s WC a umyvadlem.Technickou místnost bych zvětšila-u nás funguje jako třináctá komnata-bordelmístnost :-D Kuchyňskou linku jedině k oknu,ne koukat do zdi když mám bungalov a výhled do zahrady.A spíž je super, hodila bych ji vlevo za vstupní dveře a průchozí z obou stran-netahat se s nákupy nikam daleko.Ale to je možná moje paranoa,bydlíme na samotě u lesa,takže děláme velké nákupy a zásoby. :-D Lenka
Odpovědět
Ahoj všem, díky za návrhy, tak nějak jsem si to sesumírovala a trošku to upravila. Ta první varianta se mi zdá vzdušnější, ale přece jenom vidina druhého wc, byť malého, ale ve spací části je více než lákavá :)
Odpovědět
Profilova fotka
@parcelads ten poslední návrh je super!! jen si ještě ujasni takové ty blbůstky jako kde bude bývat stromeček (aby nebyl třeba před oknem nebo aby byla tomu přizpůsobená velikost sedačky, je to sice jak píšu blbůstka ale když pak nastanou vánoce a ty najednou nevíš kam s ním nebo musíš někde něco posunout tak je to celkem otravný), taky popřemýšlej kde budeš třeba sušit prádlo (nevím kolik přesně ta technická má m2 a co vše tam budeš mít tak aby tam na to zůstalo místo) apod.. a možná bych i do té šatny dala nějaký malinký okýnko zvlášť jestli tam plánuješ dávat třeba i boty, zimní bundy apod tak aby to tam pak nesmrdělo zatuchlinou (i šatnu je lepší když máš občas možnost vyvětrat) a pak ještě to mezi garáží a vchodem je co? a ještě jedna věc co mi tak padla do oka (i když na to je ještě spooousta času) ten pracovní kout bych pak nějak přepažila.. třeba jen japonskou stěnou, žaluzií nebo něčím podobným ale když bude jeden večer u televize druhý u počítače tak by jste se mohli tím světlem i rušit.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@parcelads Super, moc se mi to líbí. :-)
Odpovědět
@parcelads ještě bych popřemýšlela nad tou spíží v kuchyni, budeš mít vedle sebe dvoje dveře a ten výčnělěk do chodby. Ale jinak mnohem lepší ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@parcelads moc pěkné a nemáš někde i vizualizaci jak bude domeček vypadat z venku?
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to líbí moc, ten poslední nákres. V jednoduchosti je krása. Kdyby se nám tenhle tvar hodil, skoro bych byla v pokušení ho okopírovat ;-)
Odpovědět
Myslím, že je to celkem povedené, ale my jsme dali na rady pana architekta a ten nám doporučil ložnici na východ a dětské pokoje na západ. Dává nám to smysl. Taky jsme chtěli L-ko, ale pak dochází k zastínění. Takže tak :)
Odpovědět
Profilova fotka
@anezka73 detske pokoje na zapad asi nebudou tak uplne cupr napad...zvlast v letnich mesicich, kdy je dlouho svetlo a obcas slunce solidne pece i v podvecer...predevsim pro male deti takovemu doporuceni moc nerozumim...
Odpovědět
Profilova fotka
@anezka73 Tady zrovna vzhledem ke světovým stranám k zastínění nedochází, ne? Od rána do odpoledne půjde slunce do obýváku, k večeru se přesune na západ, ale tam už by mě to zas tak netrápilo.. Ložnici na východ chápu, ale je to taky věc vkusu.. někomu by třeba vadilo, že mu slunce začne ráno pražit do místnosti a vzbudí ho to ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?