Jaký nejmenší rozměr může mít plnohodnotný dům?

Ahoj, zatím jsme na úplném začátku zařizování a lámeme si hlavu nad projektem.. Jaké cca rozměry měl mít dům, kde chceme mít v přízemí umístěné: kuchyň + obývák (spíš vyšší standard s krbem), pracovnu, chodbu, schody do patra, zádveří, wc, koupelna.. máme trochu menší pozemek tak s tím bojujeme.. ještě by jsme měli rádi i garáž, ale to se mi zdá nadlidský výkon.. doporučíte někdo projekty, které jsou co nejméně náročné na místo a přitom jsou takto plnohodnotné? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
My máme 100 m2 bez pracovny a zdá se mi to tak akorát....menší si nedovedu představit.
Odpovědět
Profilova fotka
@modrooko jak velký máte pozemek ? Co třeba Nova 101 od Rýmařova, ta má to co chcete ;-) viz uspornedomy.cz
Odpovědět
Mně se na malé pozemky celkem líbí tyto styly http://www.architecturalhouseplans.co...
Odpovědět
Profilova fotka
podívejte se na thermo-plus.cz mají krásné domečky, mi stavíme Ivu a jsme moc spokojeni.....
Odpovědět
děkuji všem za tipy pozemek mame cca 40*30m, ale chceme zachovat co nejvíce ze zahrady..
Odpovědět
@granda přesně něco takového si představujeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@modrooko jsme z pardubicka,, tak kdyby jste měli cestu okolo, tak se stavte,,, ráda domeček ukážu,,,abyste viděli postavený,,, mi se také koukali v postaveném domečku, zabydleném... je super moc krásný,,,, já jsem moc spokojená, manža také,,, jsou to rovné stěny. krásné se stavěl.. od kopnutí do země po střechu jsme to stihli za dva měsíce... fakt super stavba....
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my máme ještě o dost menší pozemek a na něm naplánovaný domeček, jestli chceš tak mrkni do fotoblogu, mám tam nějaké obrázky (možná ale bude moc malý:-)
Odpovědět
@granda děkuji, třeba se někdy zastavíme :-) my jsme právě zatím na úplném začátku a zvažujeme co by šlo a co ne.. ale děkuji za nabídku :-) jinak se chystáme stavět svépomocí, tudíž čím rovnější a "jednodušší" tím lepší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme pozemek asi 20x30m, baráček má 9x10m a je u něj i garáž (v Praze je povinná).
Odpovědět
@modrooko Pozemek 1200 m2 se Ti zdá malý? :-D :-D Já myslím, že při této velikosti vůbec není třeba řešit co nejmenší půdorys. Důležité je spíš umístění domu, nedávat ho doprostřed parcely, ale posunout ho do rohu (dodržet jen vzdálenosti dané předpisy) a na zahradu Ti zbyde až až.
Odpovědět
Profilova fotka
@modrooko Na 1200 m2 můžete postavit cokoli :) My nemáme ani 500 m2 a máme na nich dům ze zastavěnou plochou 125 m2, kde je dole 3kk a garáž na jedno auto a k tomu další dva pokoje s koupelnou a technickou nahoře. Dům jsme usadili jak jen to šlo do severovýchodního rohu parcely a tím pádem i na tom malém pozemku vznikl solidní kus zahrady :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@modrooko My máme pozemek 1207 m2 a stavíme bungalov o 150 m2...a to tam máme ještě domeček na nářadí, dvou garáž a dost velký políčko na pěstování...a místa tam ještě bude dost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to o způsobu života. Někdo staví velký dům a utratí za to všechny svoje peníze a ještě se třeba i zadluží, aby i jeho auto mělo svůj pohodlný byteček a nestálo venku na dešti. Jiný si zase raději postaví 3+1 80-90m2, pro auto jen přístřešek a za ušetřené peníze procestuje svět, nebo koupí třeba loď, kus lesa a pod. Je to hodně individuální a záleží na tom, jakým způsobem žijete. V tomto se nelze orientovat podle rad anonymních lidí na fóru. Neznáme se osobně, nevíme kdo má jaké touhy a záliby a proto jsou informace o rozměrech našich domovů k ničemu. Neřiďte se statistikou anonymního průzkumu. To že většina lidí tady bude mít dům třeba 100-150 m2 vám přece nic neřekne o tom, jaký dům potřebujete Vy a v jakém se vám bude žít dobře. Věnujte výběru velkou pozornost a dostatek času. Budete v tom domě bydlet Vy ne my ostatní. Dobře a individuálně navržený dům od architekta vám může ušetřit nemálo peněz i nemálo zklamání. Ale záleží to všechno jenom na tom, co Vy chcete, jak žijete a co k tomu potřebujete. Hodně štěstí, ať se vám výběr podaří k plné spokojenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my mame co pises v prizemi a rozmer domu je cca 9x11m + mame garaz
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme v přízemí umístěné všechny místnosti, co tam chceš mít ty, a máme půdorys 9x11. K tomu je přilíplá garáž a za ní technická, takže celkový půdorys i s garáží a technickou je 13.5x11m.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme taky v přízemí to, co požaduješ, jen místo pracovny máme přikládací místnost zezadu do krbu a půdorys máme 9,5 x 11 m. Garáž máme zvlášť. Ale sousedi mají pozemek 700 metrů na něm opravdu velký dům, kdy jedno patro mají 170 m2 + /do toho počítám i garáž/ + terasu + velký bazén + domek na nářadí + přístřešek u bazénu na čističku, vysavač a další příslušenství k bazénu a mají ještě fakt krásnou zahradu. Jak už bylo napsáno nahoře, důležité je usazení domu na pozemku a správné uspořádání.
Odpovědět
Profilova fotka
@modrooko mi také makáme sami.... máme partu strýčků a manža je machr... umí všechno.. už máme nahozené přízemí z 90%,, a to makají od pondělka...
Odpovědět
@granda a to stavíte z cihel? Za 2 měsíce, to není možné. Taky chceme stavět, ale aby to bylo co nejdříve hotové
Odpovědět
Profilova fotka
@kenomis jo z cihel heluz a profil nevím,, ale nemusí se zateplovat..... jo za dva měsíce,, necelé měsíce... zítra kouknu do deníku a dám vědět.... jak dlouho... ale dostala jsem domeček celej k narozkám, byla i střecha...komín všechno...
Odpovědět
@granda tak to je paráda a kdy se plánujete nastěhovat?
Odpovědět
Profilova fotka
Domy z cihel je lépe nechat uzrát, vyschnout. Známej stavěl z lepených přesných tvárnic a stejně se mu zkroutily podhledy v patře, jak šla vlhkost z lepidla a omítek. Měl ještě počkat. Spěch se nevyplatí. Pak se někde něco hne, praskne pod izolací, nebo se naruší parozábrana a po pár letech zjistíte, že máte problém za dost peněz. Když chcete rychlost, tak sendvičovou dřevostavbu ze sušených hranolů a desek. S takovou stavbou máte za 3-6 týdnů hotovo k nastěhování. Ale pozor na základy, ty udělejte s dostatečným předstihem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?