Jaký typ domu je levný?

ahoj všem, uvažujeme o návratu z Prahy na Moravu, kde si chceme postavit dům. jaký typ patří mezi levné domy? asi teda bude levnější bungalov než patrový dům, nebo co si myslíte o montovaných domech, dřevostavbách nebo máte někdo zkušenost s domem svépomocí?? čili JAK jste za levno postavili dům vy? ideálně do 2 mil (bez pozemku) děkuju ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@beatamuno Ahoj, z našich zkušeností se stavbou bych asi stavěla co nejjednodušší přízemní domek, s nečlenitou střechou bez střešních oken, vše pokud možno ve standardních rozměrech ( např. dveře ). Investovala bych peníze do dobrého projektu a také dobrého rozpočtáře. Montované domy a dřevostavby je věc osobní preference, je tu spousta nadšenců pro ně, my jsme se o ně moc nezajímali, chtěli jsme zděný dům:)
Odpovědět
na idnes v bydlení je článek "na dům měli jen milion".......... http://bydleni.idnes.cz/meli-na-dum-j...
Odpovědět
Profilova fotka
No píšeš to správně, jedině hledat dům mezi bungalovy (třeba tady: http://www.ytong-dum.cz/projekty-rodi... Bungalow 11 od GSERVISU za 1700 000), nebo dřevostavba a pod. Stavět svépomoci je fajn, pokud bydlíš na venkově a znáš tak 30 šikovných řemeslníků, jinak bych se toho bála :-)
Odpovědět
ja nevim ale zalezi na velikosti bungalovu, u vetsiho uz to moc levne neni, protoze se stavba prodrazi na zakladove desce a na strese. Takze zalezi i jak velky dum majitelka chce. My chceme domek podkrovni, pomerne hodne jednoduchy, 5+kk s garazi a projektant nam rekl ze cca 2 mil dodavatelsky a svepomoci a zdeny. To znamena ze zdene prace nam udelaji treba zednici, elektrinu sami, atp...je to o tom hledat firmy a nedavat firme cely dum na klic, to vetsinou vychazi cca o 30% draz nez dodavatelsky. Jinak zrovna GServis a Euroline maji ceny hodne premrstene. Take zalezi jak si clovek dum vybavi, jaka da okna, jake da podlahy, topeni, dlazby, dvere, atd.... ale myslim si ze 2 mil na dum neni malo, pokud i treba prilozite ruku k dilu v tom, co zvladnete
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Jednoduchý tvar, obdélníkový půdorys, plochá nebo sedlová střecha s jedním hřebenem a bez úžlabí, žádná střešní okna, žádné vikýře.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?