Jinak poskladané místnosti v patrech než je zvykem - pozemek ve svahu

Prosim o vas nazor nebo i zkusenost.Dneska jsme mluvili s projektantem,byla to nase prvni schuzka.Mame pozemek ve svahu,s tim,ze do ulice by dum vypadal jako prizemni se sedlovou strechou,ovsem do zahrady uz jako patrovy dum se strechou.Premyslime o loznicich v suterenu a v patre klasika obyvak s kuchyni.Jak se vam to zda?
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že to nemusí být špatné, ale za sebe bych chtěl přístup z obyváku na zahradu. Takže bych se to snažil nějak vymyslet, aby tam byla třeba terasa se schodama.
Odpovědět
@januliiik86 a taky... pri spani v loznici uslysite kroky lidi nahore v obyvaku... coz pri opacnem rozlozeni nehrozi. pokud by to slo, ja bych se asi drzel 'tradice' - hlavne s ohledem pristupu na tu zahradu, jak pise @jakuda
Odpovědět
Hlavní vstup do domu bude asi v tom "prvním patře", že? Jinak byste to asi neřešili. Já bych se opačného rozložení až tak nebála, pokud by byla možnost udělat terasu s posezením s přístupem z obýváku (a schody do zahrady), jak píše @jakuda. Jestliže k vám budou chodit návštěvy, tak přes léto by je to táhlo ven - grilovačka, posezení, procházka - a kdybyste měli jediný přístup do zahrady z ložnic, tak byste návštěvy buď tahali do suterénu přes ložnici do zahrady, a nebo byste zahradu s návštěvami nevyužívali (a to by podle mě byla škoda). To, že při spaní v ložnici uslyšíte kroky z obýváku by mi až tak nevadilo.
Odpovědět
Ahoj, naši to tak mají. Bydlí na kopci. Tím, ze mají obývák nahoře, mají krásný výhled. Opravdu se mi ale nelíbí, ze není přístup z kuchyně/obýváku do zahrady. Také je pravda, ze se stropem šíři do ložnici hluk, ale je to i tím, ze mají otevřené schodiště. Zase známí to mají naopak a zas je nevýhodné, ze když vykládají třeba nákup z auta, tak to mají do kuchyně dal. Vlastně pořad běhají po schodech, třeba nekam jedou něco zapomenou, tak běhají a běhají 😀 sama nevím, co bych volila ☺️
Odpovědět
Diky za nazory.Prave ze ten vstup z ulice do domu bude do toho "prvniho patra".Dost dobre si neumim predstavit situaci,ze je pustim do domu a teprve po schodech dolu se dostanem do obyvaku.Kvuli tomu bude asi ten obyvak v patře a odtud povedou venkovni schody,na terasu a do zahrady.Zatim si to teda neumim moc predstavit,nikdy jsem v takovem dome nebyla.Premyslim,ze zazvonim u sousedu a poptam se,jak to maji oni.Maji stejny typ pozemku.
Odpovědět
Ja jsem pro, byl to muj sen. V lete budete mit dole prijemny chladek na spani, nahore muzete mit krasne otevrene podkrovi, houpacku na klestinach, proskleny stit, aaaach. My mame podkrovni byt, spani je tu ted v lete peklo, ale proskleny stit a vyhled na hvezdy je vecer nadherny. Terasu budeme mit z obyvaku, tzn. v patre a z neho chceme mit schody na travnik, kde mame bazen.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme podobně řešený projekt. Vchod do domu máme do 1. patra (tedy ložnice), a scházíme do přízemí do obýváku a kuchyně a přímý vstup na plánovanou terasu. Ze začátku jsem z toho byla docela nesvá - neustálé chození po schodech, divný pocit, když máme venkovní dveře v patře u ložnice. Ale postupem času, se začínám hodně těšit. A říkám si, že budeme mít aspoň něco jiného, takovou naši malou vilu Tugendhat:-) A hlavně prioritou pro nás byl vstup na terasu z obýváku a hlavně to, že máme zahradu se sousedy otočené k sobě a nechtěli jsme mít terasu v úrovni jejich prvního patra a koukat jim tak do oken..
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme takový dům. Máme dole kuchyň s obývacím pokojem a výstupem na terasu a hostinsky pokoj a nahoře naše pokoje. Doteď jsem byla spokojená. Návštěva, když tak přejde po zahradě dolů na terasu. Ani zatím nemáme venkovní sezení, protože máme obrovský stůl hned u francouzských oken. I když teď bych možná vymyslela dům jinak. A to jen proto, že máme souseda, který par metru od naší terasy nechal vyrůst cypřiše do výšky nášho patrového domu a v podstatě nám vymazal výhled na Brdy... Kdybych to vedela, stavíme dům tak, aby byla terasa, nebo obrovsky balkon nahoře s nějakým vstupem na zahradu (schody atd). Takže se rozhlédněte kolem sebe, jestli už mají všichni postaveno, jestli se tam ještě může stavět a podle toho se zařiďte. Zatím mám malé děti, tak přes den jsme všichni dole, nahoře chodíme jen spat. Az budou větší, budou kluci určitě rádi za soukromí nahoře. A já konečně budu mít pořádek dole :-D
Odpovědět
My prave z toho prvniho patra vidíme na les a rybník.Libi se mi predstava sedet v obyvaku a divat se na prirodu.Kdyz tam budeme mit loznice,tak se ten vyhled celkem dost zaskli.Ano,v lete pustim navstevu pres zahradu na terasu,ale co zbytek roku?Pan architekt ma pry uz neco vymysleneho,v tydnu se uvidime,tak jsem zvedava
Odpovědět
Jen jeste doplnim,ze padl navrh na to,ze v prvnim patre by byla kuchyn s obyvakem,koupelna a dva pokoje.A dole pokoj,letni kuchyn a koupelna,plus nejaka technicka mistnost.Mame jedno dite,tak bysme zatim byli s nim na patre,popripade i s druhym bysme tam zustali.A jak by byli vetsi,tak bysme sli dolu,kde bysme si udelali loznici.Nebo je to blbost,byt v jinem patre od deti?Uff,strasne se s tim peru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?