Kam umístit krb?

Profilova fotka
Poradíte někdo kam by bylo v obýváku nejlepší umístit krb? Momentalní umístění není úplně ideální, chtěli bychom mít tento roh místnosti prosklený. Uvítám připomínky i k něčemu jinému:) Děkuji
Odpovědět
@mirgina Tak asi do nějakého jiného rohu-musíte si rozmyslet, jestli chcete mít vedro v ložnici, nebo se potit na sedačce :-)
Odpovědět
A nešel by krb tam, jak je to jedno osamocené křeslo? Holt by tam nebylo křeslo.
Odpovědět
@mirgina jídelnu tam nemáte zakreslenou mám to brát tak že je mezi kuchyní a a sedačkou?
Odpovědět
@mirgina Patery dveře v zádveří je šíleně moc, nedáte tam žádnou skříň, ani botník. Ta malá místnůstka v zádveří je co? Jídelní stůl bude kde? Špinavé prádlo do pračky budete nosit přes půl domu a ještě přes špinavé zádveří. Nelíbí se mi průchozí kuchyň, všichni uvidí, co vaříte, popř. nepořádek, ulička mezi zdí a ostrůvkem mi přijde dost úzká. Chodit do zadního pokoje "za roh", vzniklý vsunutím sprcháče Vás bude rozčilovat. K prvnímu umyvadlu si člověk nestoupne, praštíte ho dveřmi. Nespojoval bych záchod s koupelnou, jiné WC v obytné části domu nemáte, budete si tak blokovat koupelnu. Pokud budete mít v levém pokoji skříň, můžete ji dát pouze naproti dveřím, na jinou zeď se Vám pravděpodobně díky oknu nevleze. K čemu je ta příčka v šatně? Můžete mít šatnu dohromady, lépe ji zařídíte a neuberete si místo příčkou. Ještě bych se podíval na okna, sjednotil bych pokud možno rozměry. A alespoň ze strany od cesty bych nedával maličká okna, je sice strašně moderní mít okno v každé místnosti, ale podívejte se na ty domy potom z venku, každé okno je jiné a vypadá to škaredě. Zkuste si taky do jednotlivých místností nakreslit veškerý nábytek, ať víte, že se vám to tam vleze. Co se týče úložných prostor, pravděpodobně plánujete nějaké přístavky nebo garáž, že? Kam s krbem? Asi vynechám dotaz opravdu ho chcete? Ale co si ho šupnout na protihlehlou stěnu.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevidím jídelní stůl. Ostrůvek bych nedělala, spíš kuchyň do L nebo U. Okno v kuchyni s výhledem na další zeď a auto mi připadá zbytečné. Tu pidlimístnůstku v předsíni bych zrušila (i s pidliokýnkem) a místo ní dala vestavěnou skříň a prohodila tu skříň s TM vedle. Příčka v šatně v ložnici mi taky připadá zbytečná, přímo překážející. Záchod bych udělala samostatný, ne v hlavní koupelně. A krb? To záleží na tom, odkud na něj chce vidět. Pokud ze sedačky, tak do JV rohu nebo do roku s ložnicí. Ale dost to závisí i na tom, kde budete jíst ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jídelna by měla být buď mezi kuchyní a obývákem nebo v prostoru před terasovými dveřmi. Ta malá místntnůstka v zádveří je samostatné WC, technická místnost mě bohužel nenapadá jak jinak ji udělat, vedle ní je šatna pro děti, která je určitě důležitější blízko pokojů, koupelna už se řeší, že se dorovná, je opravdu dost těsná. Skříně kromě nějakých komod už nikde nebudou, od toho jsou dvě šatny a příčku v naší šatně jsme nevěděli jestli dát nebo ne, asi uvidíme podle truhláře. Je tam garáž i parkovací stání, kvůli tomu jsme museli trošku zmenšit obytný prostor, jinak by jsme nedodrželi alespoň dva metry od hranice pozemku:( to je vlastně taky další otázka, radši garáž nebo by jste v tomhle případě radši zvětšili prostor v domě? A krb chceme už kvůli tomu, že máme vše řešené eletrikou, tak pro případ a samozřejmě i pro efekt, ale je to děs. Pokud bude roh místnosti prosklený, tak na zeď pro TV a krb zbýva už jen 3,5m což nevím jestli bude vypadat pěkně, když se dodrží odstup alespoň metr.
Odpovědět
@mirgina Tam jsou ale dvě malinké místnůstky, obě jsou WC? Ty jo, šatna pro děti, to by mě asi nikdy nenapadlo, že by to používali, jaké s tím máte zkušenosti? Já jsem za to, nestavět barák pro auta a pro "bordel", takž bych zvětšil obytný prostor, autu/ům kryté stání stačí a max. udělal přístřešek, komoru nebo něco obdobného na jízdní kola, gumy, zahradní nábytek, nářadí a prostě všechno, co k domu potřebujete.Ten krb bych si já osobně dal asi k francouzským dveřím, ať netahám dřevo přes celý obývák, protože předpokládám, že přes kuchyň ho asi nosit nebudete.
Odpovědět
Profilova fotka
Není to jen pro děti:) Je to myšleno i na kufry, povlečení, osušky atd. Na oblečení by určitě stačila nějaká skříň, jen mám strach kam by jsme dali takovéhle věci. A ta malinká místnůstka je špajzka. A kdyby se zrušila garáž, aby se zvětšil obytný prostor, už by bylo místo jen na jedno stání. S krbem jsem si to myslela stejně, jen aby to nevypadalo divně na tak krátké stěně.
Odpovědět
@mirgina Já, když si představím, že bych měl oblečení v šastně a měl si pro něj chodit přes chodbu, tak bych teda nebyl šťastnej. Do špajzky budete chodit z čisté kuchyně do zádveří, kde chodíte v botech a zpět?
Odpovědět
Profilova fotka
pokud jste svolní zmenšit prostory pro garáž, vyřešili byste tím řadu obtíží. Já bych určitě hlasovala pro - když se podíváš na plán, kolik m mají pro sebe auta a kolik lidé... :-( a já lobbuju vždycky pro lidi :-) garáž i státní by minimálně mohly být užší, tak akorát přesně na zajetí. A bejt na mě, nechám jen jedno! (garáž je praktičtější i na to ukládání) Tím získáte krásný metry na rozšíření prostoru kuchyně i obýváku a máš to šmahem vyřešený. jinak bych doporučila určitě dokreslit výše zmiňovaný jídelní stůl - ono se řekne, že se to nějak udělá, stůl se někam vrzne,ale pak brzo zjistíte, že nevrzne. Je to přecijen poměrně velký prostor, i s místem na židle a jejich odsouváním.
Odpovědět
Profilova fotka
Jj asi máte pravdu, zrušíme šatnu pro děti a asi stání. Tak to jsme zase skoro na začátku:) A kuchyni myslíte úplně oddělit nebo jen aby nebyla průchozí?
Odpovědět
@mirgina Tak to už musíte posoudit sami, jak kuchyň a obývák využíváte. Na toto se názory různí. Někdo chce mít kuchyň spojenou s obývákem, aby byl v kontaktu s rodinou, viděl na děti atd. My budeme mít kuchyň od obýváku oddělenou, chceme mít obývák jako klidovou část bez hluku, zápachu atd. Ještě se podívejte na okna z ložnice a dětského pokoje, i když u ložnice to asi moc nevyřešíte, ale pokud budete mít oslavu nebo cokoliv hlučného na terase budete rušit děti v DP ;) Jinak good luck s plánováním.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?