Kam umístit garáž?

Prosím o názor - potřebujeme se rozhodnout, kam umístíme garáž. Máme v podstatě 2 možnosti, buď vpravo a tím pádem budeme mít pořešený zastřešený vchod, ale z okna v kuchyni bude nic moc výhled, a nebo vlevo, z okna v kuchyni pak uvidím dobře pred dům, ale zase budeme muset zastřešit vchod do domu dodatečnou stříškou. Ještě navic máme nešťastně umístěnou HUPku, takže umístění brány vjezdu musíme přizpůsobit i této "krabici". Prosím o postřehy, co byste případně zvolili?
Odpovědět
Světové strany jsou jak? Předpokládám, že vstup je na straně k severu. Pak bych dal garáž "na levo", tedy u ložnice a přesah střechy až k přístřešku vedle garáže.
Odpovědět
Ano, vstup do domu je ze severní strany. A dekuji za názor.
Odpovědět
Mně se líbí ta první varianta. Suchou nohou z auta do domu. Jinak jsem moc nepochopila rozdílnou velikost dětských pokojíčků. Jestli je to na úkor zajímavého vzhledu fasády? Za postelí je velmi malý prostor se dostat do skoro 1 metru šířky šatní skříně.
Odpovědět
@puhelin Jsme jenom 3, tento pokoj je urcen pro pripadne hosty.
Odpovědět
@bubuskubus Dala bych dále od vchodu i oken-když přijedete, nastartujete....nebude takový smrad v domě.
Odpovědět
@bamak dekuji za názor. Asi to tak i bude, z kuchyně chci vidět před dům.
Odpovědět
Profilova fotka
A vjezd ze západní strany?
Odpovědět
Profilova fotka
@pmjrk já vám pořád nevím... konzultovali jste to už s projektantem? řešil jsem nedávno to samé a kvůli požárním předpisům prý musí mít garáž (garážové stání) určitý odstup od domu a nesmí tam být okno...
Odpovědět
Profilova fotka
@2masoni Co? Máme garáž nalepenou na domě a v ní okno ;-) Garážové stání je něco jiného, to je jen stříška
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici vy ale máte společnou stěnu domu s garáží. jen píšu, co jsme museli dodržet my. vím, že každý SÚ má jiné požadavky, stejně tak , v tomto případě, hasiči... s tím oknem jsem se špatně vyjádřil - okno jsme nesměli mít z domu směrem ke garáži. mezi domem a garáží chtěli odstup (už nevím, kolik metrů), tak jsme blíž k domu dali stání a vedle garáž.
Odpovědět
Profilova fotka
@2masoni No úplně společná stěna to není. Máme dům, zateplení a na to nalepenou garáž. Má to vlastní střechu a vlastní obvodový zdi. Ale asi to má fakt každý SÚ jinak
Odpovědět
Profilova fotka
určitě bych nedal průchozí garáž s domem a přiklonil bych se k jedničce.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?