Kdy začít s projektem?

Chtěla jsem se zeptat jestli je možné v době přepisu na katastru nemovitostí už řešit projekt s projektantem? Hlavně kvůli úspoře času
Odpovědět
@petra39 jasne, my resili projekt jeste pred tim, nez jsme podepsali kupni smlouvu na pozemek... uz jsme samozrejme meli pozemek vybrany a vsechno domluvene, ale kupni smlouva jeste nebyla. Nicemu to nevadilo...
Odpovědět
Profilova fotka
@petra39 určitě začnětě co nejřív ... pokud nekupujete hotový projekt ale necháváte si dělat individuál, tak se to může někdy dost protáhnout. A pokud si na stavbu budete brát hypotéku, budete stejně projekt (alespoň zjednodušený) potřebovat už pro bankovní odhad.
Odpovědět
No a proč by to jako nemohlo být možné, já řeším projekt a to je můj pozemek pořád orná půda a čeká se na změnu územního plánu..
Odpovědět
Děkuji všem
Odpovědět
@petra39 projekt zacit resit, co nejdriv! Muze se to protahnout az na pul roku, urady, vyjadreni, profese... Jsem architektka a delam nam projekt na dum uz skoro tri mesice a az ted jsme na katastru jako majitele. Jediny, co tak pri projednavani uz byste meli byt na katastru, aby si urednici mohli overit zda jste majitele.
Odpovědět
Profilova fotka
Jistě čím dříve začnete tím lépe na tom budete. Budete mít více času na řešení problémů kdyby se nějaké objevily. Úřady můžou mít svoje námitky a připomínky, alespoň na ně budete mít dost času je vyřešit.
Odpovědět
Profilova fotka
Když máte pozemek, tak klidně začněte hned, čím dřív začnete tím více času máte na vyřizování na úřadech a všude možně, někdy je to běh na dlouhou trať, hlavně když máte problém se sousedem třeba.
Odpovědět
@petra39: My dělali projekt 3 roky, ale stejně jsme při stavbě nějaké drobné úpravy udělali. Pořád na tím přemýšlíte jestli je to tak dobře, jestli to neudělat takle. Proto jsme si vzali tak dlouhý čas. Ohlášku jsme začali vyběhávat teprve před stavbou. Ty drobné úpravy dořešíte změnou projektu před dokončením.....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?