Kdy zadat projekt?

Ahoj stavitelé, můžeme zadat projekt projektantovi, když nejsme ještě vlastníci pozemku? Pozemek by měl být přepsán v katastru během měsíce, a dále pokud je problém s příjezdovou cestou (soused musí povolit, že po ní můžeme jezdit) pokud nepovolí, je tam možnost ještě jiné příjezdové cesty (bez povolení nikoho). Zkrátka příjezdová cesta k pozemku je. :-D Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, myslím že zadání není problém. Těď bude třeba alepoň více času na umístění na pozemku a promyšlení všech věcí okolo. Z vlastní zkušenosti vím, že to chce opravdu pečlivě vše kontrolovat a neříkat to se pak nějak trocghu změní atd... :( Bohužel vím o čem mluvím. Např kontrola aby navazovala všechna technická řešení (stavební+elektřina+komín a vytápění atd..).
Odpovědět
Doporučuji opravdu na nic nečekat a začít zařizovat tyto věci co nejdříve. Protože v podstatě nakreslením projektu všechno začíná, další vyřizování na úřadech je to nejhorší a to, co stavbu nejvíce oddaluje.
Odpovědět
Klidně zadejte, stejně to bude trvat několik týdnů než se vůbec dopracujete k nějaké finální verzi...a to je teprve začátek :-)
Odpovědět
A co je lepší nařídit dřív první? Inženýrské sítě a nebo ten projekt? Zase nechceme dělat plno věcí na jednou ať nám z toho nejde hlava kolem, vše postupně, nemáme kam spěchat...
Odpovědět
Při žádost o přípojku vody musíte mít projekt přímo přípojky samostatně, který jim dáte k nahlédnutí. Jejich stanovisko slouží jako podklad pro vyřízení stavebního povolení a pak samostná žádost o zřízení přípojky se dává až po vydání stavebního povolení. U elektřiny (ČEZ) je nutné požádat o připojení, oni pošlou smlouvu a vyčíslení, kolik za to zaplatíte (je to zpravidla 12 500 Kč) a následně poté pošlou další smlouvu o VB a orientační plánek, kudy povede trasa přípojky. Samotné připojení pak bývá v řádech několika měsíců až třeba roku. Takže já bych na nic nečekala a určtiě obě začala řešit. I když samozřejmě, dům můžete stavět i bez přípojek, které se dodělají dodatečně (vím, že tady někdo psal, že dům je skoro před kolaudací a ještě nejsou na nic připojeni).
Odpovědět
Profilova fotka
já měl hotoý projek a neměl ještě ani kde ho stavět.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj zeptam se ,budeme kupovat pozemek na hypo,resim projekt kvůli zmíněné hypotece, už bych ho rada měla,ale resim osazení domu na pozemek ,jak když ještě vlastně není nas?nebo udělat pouze malý projekt pro hypo a následně dodelat?dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?