Kolik času s Vámi strávil projektant na projetku?

Dobrý den, včera nám projektant vytknul, že už chce mít ten projekt hotov, že už je s námi na štíru s hodinama. Na jednu stranu to chápu, na druhou se mě to dotklo. To chodí všichni k projektantům už s hotovým projektem nebo na začátku mají jen lehkou představu jako my? Přijde mi, že nám neumí poradit, namaluje to jak si řekneme, což je hezký, ale my pak musíme vymýšlet opravdu hodně. Kolik předělávek jste na první schéma měli se svými projektanty vy?
Odpovědět
Profilova fotka
v tom případě to není projektant, ale "kreslič" jak já jim říkám :-D . Jak se projekt aspoň 4x nepředělává, tak to není ono :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Stavíme podle deváté varianty projektu.
Odpovědět
pro představu, prvně sme chtěli videt za dům i před dům. Poslal nám tři uplne jednoduchý rozkresy, tak jsme se jednoho chytli a tam udělali pár změn. Bude to dle regulací města dům s podkrovím a hořejšek sem si musela najít že chci jinak než zakreslil. Měli sme celkem 3 schůzky, jestli udelal 4 úpravy toho projektu a nám se podařilo stáhnout program na virtuální modelaci procházky domem - to sme zjistili po zadání 4 typů projektů, že by bylo lepší vzít jinej typ. A on nás včera smetl tím, že už by to rád měl hotový :-| No, kreslič se znalostma, to by odpovídalo.
Odpovědět
@jakuda super, to sem ráda že to slyším. A vyčetl Vám to projektant? :-D
Odpovědět
pro představu, první malůvka přišla před měsícem, takže tak dlouho nad tím ještě nesedíme, alespoň podle mě
Odpovědět
Profilova fotka
Tak každý to máme jinak. My jsme si sami projekt půl roku mazlili sami - moc nás to bavilo a těšili jsme se na to...odhadem postavili jsme si tak cca 6 nákres. Když jsme byly spokojení zašli jsme k projektantovi na konzultaci....poradil s materiály a tak, spočítal úhly na střeše, zda splníme regule a bylo...viděli jsme se osobně jen 2x tak po hodince...víc nebylo třeba měli jsme jasno... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janina1111 Tak to já jsem postupoval úplně jiným způsobem. Ukázal jsem mu několik projektů, na každém jsem mu řekl co se nám líbí a co nám na něm vadí a pak jsem mu nechal volnou ruku. Hned první návrh se nám celkem líbil, chtěli jsme změnit jen pár drobností, jako třeba posunout dveře aby tam vzniklo místo na kabáty, ale tohle látání se mu nelíbilo a vždycky toho předělal víc aby to jako celek dávalo smysl. Takže pokaždé z toho vznikla jiná studie.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme přišli s nakresleným domem, strávila jsem nad tím hodně času a myslela, že je to konečná. Jak to projektant nakreslil, stejně jsme dělali postupně několik změn. Nevím kolik návštěv jsme absolvovali, ale určitě hodně, strávili jsme tam dost času.Nikdy nebyl protivný, vždy jsme se setkali s ochotou a opravdu se nám věnoval. Až bylo vše hotovo, rozhodli jsme se dům zmenšit. Takže další kolo. Jelikož měl už jiné projekty, kreslil nám plány postupně (základy, obvodové zdi, střechu) ať můžeme stavit... kdykoliv jsme zavolali a potřebovali zkonzultovat, našel si čas... navíc vše kreslí rukou, takže ty předělávky nebyli jen tak hodit do PC... za mě max spokojenost a ten člověk má můj velký obdiv ;-) (navíc cenově velmi příznivý)
Odpovědět
Profilova fotka
To já jsem zhruba po roce a půl a 150 mých variantách začal tušit, co od domu chci. Pak jsem začal výsledek řešit s architektkou, která podstatně vylepšila můj záměr (3 měsíce) a nyní (3 měsíce) dolaďuji s projektantkou technické detaily. Doufám, že tak do 1-2 měsíců bude finále.
Odpovědět
Schůzek jsme měli celkem asi 6. Představu půdorysu jsme si navrhli předtím doma, to byl měsíc intenzivního kreslení a překreslování. Tuto variantu jsme projektantovi dali k dispozici. Řekli jsme si, na čem trváme, s čím si nevíme rady a na čem nelpíme. On si naše připomínky poznamenal a za 3 dny poslal mailem návrhy. On nám to učesal podle norem, doplnil okna. My mu odepsali co jo, co ne, pak jsme se zase sešli. Toto se několikrát opakovalo. Nestalo se nám, že by nám naznačoval, že dlouho rozmýšlíme, vůbec na nás nespěchal a rychle reagoval, když jsme chtěli něco měnit nebo konzultovat.
Odpovědět
@jakuda to je přesně ono, skrz zvedající se hypotéky nás tlačí čas mít projekt co nejdříve, nemohli sme si dovolit půl roku malovat projekt doma sami :) ale také sme do měsíce proběhli spoustu půdorysů a 3 katalogy domů než se začalo malovat. I přesto je každej pozemek jinej a verze na papíru není tolik představitelná jako ta virtulání prohlídka. Ta nám změnila názor na původní rozložení, které bylo děláno více logicky než pocitově.
Odpovědět
@hansoi my meli finalni az 11 variant ;-) . Ladili jsme dlouho cca 5 mesicu, nenechte se odbyt to je jeho problem, ze si nenechal dostatek casu. Poradne si rozmyslete rozmisteni nabytku, kuchyni, okna, dvere a trvejte na opravach v pudorysu....v prubehu stavby pak budete mit tolik starosti, ze muzete na nektere upravy zapomenout a je to skoda. Doporucuju pred finalnim schvalenim projit s dozorem, Nam projektant nasekal tolik chyb, tepelne mosty, spatne odvetranou strechu....fakt des.
Odpovědět
Článek se načítá
@bamak děkujeme moc za podporu a rady :-) máme v záloze ještě někoho jiného na projekt a právě se o tom rozhodujeme. Přítel má pravdu, že asi působíme nerozhodně, ale to je tím, že chceme taky i poradit, nejsme profíci.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme pracovali přímo s projektantem, byli jsme tam asi 7x po 2-3 hodinách a rovnou nám na místě nabízel varianty, vysvětloval proč tohle a tohle, zapracovali námitky a nápady. Přišlo nám to super :-), že jsme hned mohli řešit a on na nás viděl co se nám líbí a co ne :-).
Odpovědět
@hansoi drzim palce, my meli taky 2 architekty...prvni super pristup, v podstate diky nemu jsme vedeli co chceme, ale nevyslo to....druhy " kreslic be z napadu ;-) " a jeste spousta chyb.....spoustu jsme jich vychytali diky firme, co dum stavela a dozorovi, a o tech nevychytanych radeji nechci vedet. :-D . Tak sem pudorys dejte, uvidite tech rad a napadu....jen si je musite prebrat a rozhodnout se, co je dulezite pro vas....kazdy ma trosku jine priority.
Odpovědět
Profilova fotka
@hansoi nám prerábal projekt 6x a k tomu 3x vizualizáciu, trvalo to takmer 3 mesiace
Odpovědět
Profilova fotka
a to sme ešte urobili zmeny počas stavby, dvere medzi kúpeľňou a spálňou sme presunuli k oknu a sprchový kút dali do pravého horného rohu kúpeľne...
Odpovědět
Tak to my jsme asi opacny extrem. S projektantem jsme se videli asi dve hodiny, udelal studii, do ni jsme udelali dve kosmeticke zmeny a bylo hotovo. Ale je fakt, ze budeme mit jednoduchy domek, kde neni moc co resit..
Odpovědět
Profilova fotka
S architektem jsme seděli cca 3 hodiny, z 200 metrů zastavěné plochy jsem to snížil na 180 metrů, pak jsme to řešili po mailu a po telefonu. Skončili jsme asi u páté varianty. Část B projektu dělá projektant a s tím si jen volám a píšu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
na projektanty velký pozor , raději to řeště s architektem - projetant Vám nakreslí co si řeknete - nechce vymýšlet . takže až to budete mít vyřešené s architektem tak jděte za projektantem at Vám to překreslí na požadovaný svavební materiál . já takhle projekt defakto vyhodil do koše protože projektanta už to nebavilo, a nic praktického do toho nepřinesl . ale určitě jsou i šikovní projektanti co pomůžou ...
Odpovědět
Děláme půdní vestavbu. Projekt jsem si navrhla sama, ale na úřad jsem poslala asi 12. variantu. Jsme omezení umístěním rozvodů vody a odpadu a také schodištěm a orientací hřebene. Postupně se vše ladilo, s týdenními odstupy mě napadaly různé varianty. Nakonec to dopadlo tak, že jsem si vybrala konkrétní nábytek (velká knihovna jako jediný úložný prostor v obýváku, kuchyňská linka pod šikminou, šatní skřín v ložnicích) a okolo něho jsem umístila stěny.
Odpovědět
Profilova fotka
No ja mela za to, ze projektant kresli projekt a ruci za to, ze bude technicky proveditelny, plus resi stavebni materialy a postupy. Co se tyka dispozice a vzhledu, predpokladam ze to by mel resit architekt.... my meli svou predstavu, tu jsme doladili s architektem a pak s dispizici sli za projektantem, ktery to nakreslil a spocital. Statiku jsme si nechali k tomu jeste delat zvlast. Projekt trval cca 1 mesic. Jednou byl projektant na puvodnim dome. Jednou ho navstivil partner a zbytek se resilo po telefonu :)
Odpovědět
Profilova fotka
1.schůzka s projektantem v květnu a v prosinci jsme měli projekt hotový..
Odpovědět
@wario - my sa snazime rekonstruovat dom a s projektantmi je to dost kriticke. Od znamych nam nikto svojho projektanta nechce doporucit, ze maju velmi zle skusenoti a neboli spokojni, tak sme si mysleli, ze ludia maju velke naroky :-D , kontaktovali sme asi 3 projektantov na zakalde referencii a uz vieme preco su ludia sklamani - a to nemam velke naroky...naozaj po tych stretnutiach s nimi nevieme co dalej a sme dost sklamani - celkovo mi pridu projektanti dost divni :-p
Odpovědět
Ahojte teraz pracujeme na zákazke na rekonstrukcii s jedným klientom, má kamenné obvodové múry asi do výšky 1m, ale prekrásny sklep s klenutým stropom a na viac každá obvodová stena ma iný uhol, šialene. Zatiaľ na tom pracujeme 2 týždne a už sme projekt prerábali 2x. A budeme to robiť do vtedy než nebude spokojný klient, ja a otec projektant. Ono ja chcem len povedať ze každý projekt je iný ako je iný každý klient. Ale dobrý projektant ma počúvať klienta, poradiť mu a prerábať a prerábať až do finálnej podoby, my vec s inou rodinné domčeky odovzdávam do 2 mesiacov nj s profesiami.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?