Kolik stojí stavební dozor?

Profilova fotka
zdravím, kolik dnes stojí stavební dozor? Nemám představu kolik může po mne chtít.
Odpovědět
@jirkonson Po nás chce 1500Kč za kontrolu. Ale taky mohl být placený hodinově, v % v ceny stavby.....toto nám všem přišlo nejpřehlednější.
Odpovědět
Profilova fotka
u mně 8.ooo,- měsíčně pokud se bude něco dít. Záleží jaké práce si u něj nasmlouváte. Ale jinak můžeš i hledat ve fóru, je tady víc příspěvků.
Odpovědět
Profilova fotka
Za celý dozor včetně zodpovědnosti za vzniklé komplikace nebo škody chce 100.tis. Je to adekvátní částka?
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkonson Otázka tedy není jestli je to moc nebo málo. Otázka je co za své peníze dostaneš v krátkodobém a dlouhodobém horizontu. Jaká je vymožitelnost náhrady v případě jeho špatně uvedené práce. A kolik času bude na stavbě trávit.
Odpovědět
Profilova fotka
jaký máte rozpočet a na kdy je plánované ukončení stavby?
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo 5 tis. měsíčně. Byl místní a na stavbě byl i denně, když bylo třeba. Když se stálo, neplatili jsme nic. Měli jsme i nabídky za hodinu návštěvy nebo xx% z ceny díla. Celkem nás stál cca 60 tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@ozzy77 rozpočet je 2,4mil. a konec stavby je plánovaný na cca jaro 2018:-)
Odpovědět
Můj stavební dozor stojí 3500,- bez DPH na měsíc. Dohodli jsme se, že jedeme bez faktury, protože se ani jednomu z nás nechce platit DPH. Upozorňuji rovnou, že stavební dozor NEMUSÍ být přítomný po celou dobu stavby a stačí pouze první část výstavby, tedy základy, deska, hrubá stavba, střecha a tuším usazení oken. Poté se můžete se stavebním dozorem rozloučit a zamávat mu šátečkem. @jirkonson Sto tisíc za co? Za kompletní stavební dozor, vedení deníku, každodenní kontroly? Pokud ne, tak ruce pryč. Hlavně v regionu, kde stavíte.
Odpovědět
Profilova fotka
ten dozor je v místě stavby? Nebo bude dojíždět? Já jsem s ním domluvenej, na minimálně 2návštěvy týdně + se pokusí, resp by měl jezdit na svatbu v případě technického problému. Předpokládám, že to budu stavět cca 12měsíců k nastěhování (včetně terénních úprav, takže zaplatím za dozor stejnou sumu jako ty.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn Tak nám vychytal mouchy i při zateplení, kecal jim do elektroinstalace a řešil za nás reklamace blbě položených dlaždic, podlah atd. ;-)
Odpovědět
@slabici Jasně, toto pochopitelně chápu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě ušetřil zatím 400tis pro výběr stavební firmy. Udělal polozkovy rozpočet a nechal to nacenit tři firmy.
Odpovědět
Článek se načítá
Toto by ovšem neměl dělat stavební dozor, nýbrž solidní projektant nebo architekt.
Odpovědět
Profilova fotka
Nabídky, co jsem dostával, byla cca 1200-1300 za návštěvu, 500 za hodinu a nebo cca 100 000 Kč za celou dobu. A samozřejmě záleží, co za tu cenu dostanete.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?