Komentáře k půdorysu bungalovu

Profilova fotka
Plánujeme stavět bungalov, při hledání jsem narazila na bungalov 1572 od Euroline, poprosila bych zkušenější o připomínky. Vstup do domu by byl ze SZ, ložnice a terasa orientace na JV. Dům má na můj vkus moc francouzských oken, kromě obývakových bych je pak nahradila klasickýma a některé úplně zrušila a využila tak možnost stavět 2 metry od hranice pozemku (na SV straně). Děkuji za případné připomínky.
Odpovědět
Pekne,stavime neco podobneho, 10x15m ale pokoje mame prizpusobeny jinak kvuli tvaru pozemku..my vypustili pracovnu,je to na ukor velikosti pokoju,mame velky detsky pokoj a loznici,pak dva pokoje v podkrovi...budouci detske... Z meho pohledu je pracovna zbytecna,vetsinou chceme byt spolu a koutek s pc muze byt i v loznici... Je to jen muj nazor
Odpovědět
@maty56 Mě se docela líbí. Jen mi tedy přijdou docela malé ty dětské pokoje, ale tam by to asi nešlo řešit jinak, než rozšířením celého domu... :-( @amyk Co se pracovny týká, záleží, jak moc bude využívaná. Můj muž například pracuje průměrně tři dny v týdnu z domova (někdy víc, někdy míň), na práci se potřebuje soustředit, a vzhledem k tomu, že jsem na rodičáku s dítětem doma, je ten vlastní pokoj nutnost. Ale pokud by šlo o místo na pc, kde se bude jen občas i pracovat, souhlasím, že pracovna je zbytečná.
Odpovědět
@maty56 Je to pekne, jen ja bych vypustil tu spiz, misto toho mel kompletni U-cko kuchyn. Tim padem by se zvetsila trochu technicka mistnost, coz podle me urcite neni na skodu.... Ale chapu, ze nekdo si na spiz potrpi.
Odpovědět
Obě WC vstup z verandy, vždy budeš muset vlézt do verandy, kde třeba bude chladněji, mokro z botů, když půjdeš na WC. Blbost. Jinak máme něco podobného. A dětské pokoje ještě menší a myslím si, že naprosto dostačující.
Odpovědět
Profilova fotka
Pracovna je pro mě nutnost, mám dva šicí stroje a spoustu látek, a klubíček na ruční práce. Bude sloužit také částečně jako úložný prostor a hostinský pokoj, který bude myslím docela často využívaný rodinou, bydlíme daleko, takže se jezdí vždy přes noc. Dětské pokoje budou muset stačit, v každém bude jenom jedno dítě, můj vysněný samostatný pokoj jsme dostala v 17 a měl 3x3m. Děti budou už větší, až dostavíme (předpokládám že tak nejdřív za 4 roky) a tak nebudou už tolik potřebovat místa na zemi. @mirekb právě že špízku požaduji, vejde se do ní podstatně víc věcí, než jenom do skříně. @nikive jedno wc je ze vstupní chodby, to druhé je technická místnost. Druhé wc bude v koupelně nalevo.
Odpovědět
Aha, ja si nevšimla. Tak to potom za mě palec nahoru.
Odpovědět
@maty56 V základu určitě půdorys špatný není, jen bych se zamyslela nad detaily. Dům je malý, takže tam budete muset zvažovat každý centimetr (vím o čem mluvím, nám se např. nevešla postel o 3cm a musíme dělat na míru). Zvážila bych pár změn. Přístup na WC v zádveří je dost nešťastný-musíte přes "špinavou zónu" naopak ke skříni přes celé zádveří-vyměnila bych to. Prostor jídelny a obyváku je dost stísněný, ale s tím nic moc nenaděláte. V pokojích bych velmi pečlivě promyslela uložení a velikost nábytku (počítejte s tím, že skutečný prostor bude o pár cm menší, protože něco uberou omítky, obložky dveří....) v pokojích by udělala "cik-cak" stěnu, aby se tam daly dát vestavěné skříně a netrčely do prostoru. Taky bych posunula okna a dveře, aby mohly za nimi být úložné prostory. Kolem postele v ložnici nepojdete. Prostě bych si s tím pohrála, upravila detaily a bude to fajn bydlení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak děkuji za tipy, přesun wc je dobrý nápad, zvážim to. V ložnici ty skříňky naproti posteli nebudou, bude tam jenom postel, noční stolky a šatna. Jsme minimalisti :-) , takže to bude stačit. Nad nábytkem jsem už přemýšlela, teď bydlíme 4 na ploše 55m2 a mám to tady promyslené do posledního detailu, využitý každý koutek bytu tak snad by neměl být problém to promyslet i v domečku
Odpovědět
@maty56 satna je urcite fajn, ale ja bych jako nactileta asi neprezila, kdybych se musela prevlikat, mackat nebo cekat az se uvolni satna. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak šatna bude jenom pro rodiče, děti budou mít u sebe skříň v pokoji.
Odpovědět
@maty56 Malé dětské pokoje (i ten třetí pokoj "pracovna" je větší) a ještě úzké nudle, veliká ložnice ještě s extra šatnou, záchod z předsíně určitě ne. Spíž mi přijde strašně malinká, to větší službu udělá pořádná potravinová skříň. Vzhledem ke světovým stranám bych to na vašem místě zrcadlově prohodila - mít ložnici na JV je peklo (máme a je to peklo :-) ). Souhlasím, že fr. okno je nanic - světla moc nepřidá (zvlášť směrem na jih spíš řešíš zastínění) a zabírá vnitřní stěnu, ke které nedáš žádný nábytek nebo nepověsíš poličku.
Odpovědět
Profilova fotka
@maty56 Jedno wc bych zrušil a využil prostor u vstupu třeba k šatně na sezonní věci nebo jako tu šatnu. Francouzské okna bych některé taky zrušil a nahradil je klasickými okny. Jinak se mi to líbí.
Odpovědět
Článek se načítá
@maty56 pokud deti budou mit skrin, tak bych na ne udelala niky....prostorove to vyjde nastejno a opticky v malem pokoji mnohem lepe ;-) .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
dobry den, ako ste sa nakoniec rozhodli, staviate konkrerne tento dom?
Odpovědět
Profilova fotka
@mafkacik nakonec bude dům úplně jiného půdorysu, i když velikostně podobný http://www.modrastrecha.cz/forum/proj...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?