Koupelna s WC přístupná z "obyvákokuchyně"

Zdravím, neřešil jste někdo jak by šlo vyřešit, aby wc mohlo být přístupné z obýváku? Resp. mezi obývákem a chodbou na jejímž konci by bylo wc bych ráda zrušila příčku. Díky
Odpovědět
@ookami_hime udělat predsíňku
Odpovědět
Profilova fotka
Asi záleží na stavebním úřadu. U nás to vůbec neřešili. Nicméně pokud by to mělo být podle pravidel, tak bych udělal wc přístupné až z koupelny.
Odpovědět
@japona to pravé nechceme :) tu příčku ruším cíleně @jakuda na to je to bohužel dost malé :/ kolik se toho kontroluje pri kolaudaci?
Odpovědět
@ookami_hime Záleží na konkrétním "kontrolorovi", co a jak moc bude chtít vidět a zkoumat.
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime To nevím ... kolaudaci ještě nemáme. Ptali jsme se na to ještě před stavebním povolením a máme to bez toho zakresleno rovnou v projektu.
Odpovědět
@denessa zahlédla jsem totiž cosi o tom, že kolaudace byla tak napůl zrušena, tak teď úplně nevím
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime To je sice pravda, ale spousta stavebních úřadů si jede po starém ... zjistěte si jak u vás probíhá kolaudace a uvidíte.
Odpovědět
@jakuda aha, rozumím. Díky :)
Odpovědět
Kolaudace uz jako takova neni, ale urad vam tam stejne dojde a udela zaverecnou kontrolni prohlidku :)
Odpovědět
@jakuda teď ještě koukám do zákona a je tam zmíněno tohle: "Záchod nesmí být přístupný přímo z pobytové místnosti, nebo z obytné místnosti, jde-li o jediný záchod v bytě.“ Znamená to tedy, že pokud existuje druhé wc jinde, které není přístupné z žádné obytné místnosti, tak tenhle může zůstat tak jak je?
Odpovědět
@ookami_hime Já bych to tak pochopila, pokud máte druhé WC může být jedno přístupné z obytné místnosti-někde jsem četla, že to vzniklo proto, že je obliba koupelen u ložnice rodičů-tak aby to šlo nějak skloubit. NAvíc váš záchod je přístupný z chodby ;-) .
Odpovědět
@bamak to by bylo ideální :) no, to je to, ze je to z chodby, ktere jsme ale zrusili pricku, takže už je to vlastne "součást obýváku" :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
máme koupelno záchodo prádelnu přímo z obýváku. máme to tak přímo v projektu. pokud by to sú vadilo, tak by nám nedali povolení. nevidím důvod, proč by pak tedy neměla projít kolaudace. je také fakt, že druhé wc v patře, je samostatné a z chodby, takže si vykládám stejně to, co tu už zaznělo :-N
Odpovědět
Presne tak pokud jediny zachod v byte tak ne, pokud mate dva rak jo.
Odpovědět
@ookami_hime Určitě to jde, ikdyž je to trochu na hraně předpisů. Náš původní projekt taky měl dveře z "obávákokuchyně" přímo na WC: https://static.4nets.sk/photo/55/3511... My nakonec udělali dost úprav, takže máme záchod jinde, ale všechny vedlejší domy (je jich 5) to tak mají a kolaudace proběhla úplně bez problémů. Úředník totiž ani nevstoupil do baráku. :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?