Koupelny 3 a 6 m2 - stačí?

Děláme projekt na dům a já zvažuji, zda nemáme příliš malé koupelny. Koupelna v přízemí má 3 m2 (rozměry 1,1 m x necelé 3 m), vybavení: na jedné straně umyvadlo a na druhé straně sprchový kout. Koupelna v patře má 6 m2 (rozměry cca 1,8 x 2,7 m plus výklenek na dveře), vybavení: vana a dvojumyvadlo se skříňkami. Dům je pro 4člennou rodinu, má mít celkem velkou podlahovou plochu, ale koupelny při stávajícím umístění zvětšit nejdou. Musely by se jedině umístit jinam - ale na místa, která mi na koupelnu přijdou škoda (kvůli orientaci na světové strany a výhledu). Nicméně mám strach, abychom se do koupelen vešli. Myslíte, že je výměra dostačující, nebo byste koupelnám vyhradili větší prostor? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Na rovinu, zdají se mě malé. Máme 1,7x2,9m a 3,1x2,9 a myslím, že je to tak tak. Jen rozdíl je v tom, že v koupelnách jsou i WC
Odpovědět
nevím máme koupelnu 5 metrů - umyvadlo a větší walk in sprchový kout...plus tam budumít prádelní koš, ale pračka a sušička bude jinde. Přijde mi to prostorné dost a dost :) Záchod je jinde.
Odpovědět
@renatka_k pokud mas zachody oddelene, myslim, ze to bohate staci.. dole mam koupelnu 3,08m je tam umyvadlo se skrinkou sirky 1,2m, sprchovy kout walk-in s prizdivkou a radiator... dvere do chodby a dvere do technicke mistnosti. Zachod samostatne. Nahore mame koupelnu 10m, jsou ta dve umyvadla, pod nimi 2m siroka skrinka, prizdivka na dvou stranach, velka rohova vana, shoz pradla, radiator a wc..a asi tam budem uprostred tancit
Odpovědět
Pokud máte wc a pračku (se sušičkou) jinde tak to je dostčující. Máme jednu 8m ale je tam i wc a místo pro pračku a případnou sušičku, druhá bude podkrovní cca 4m, také tam bude wc.
Odpovědět
Děkuju za názory. K dotazům - WC budeme mít oddělená (3x - na každé patro jedno WC), i s celkem velkými umyvadly. Pračka a sušička budou v prádelně v suterénu.
Odpovědět
myslím, že bohatě stačí v koupelně budete trávit cca 30 min. denně, nemyslím, že je nutně třeba mít koupelnu 10m2. Za mě úplně v pohodě.
Odpovědět
Taky u myslim ze to stačí. Udělal jsem koupelnu 3x3 (z toho je vykouslej záchod 1,2x1,2). Umyvadlo 80cm, skřínky, sprchovy box 150x90 a je tam strašně moc prázdného místa. Takže příště budu dělat koupelnu určitě menší :)
Odpovědět
Já mám zase koupelnu 3 x 3 m a menší bych nechtěl. Musela se tam vejít vana 180/80, sprchovací kout 120/90, záchod, umyvadlo, prádelní koš a elektrický sušák.
Odpovědět
Profilova fotka
my mame 2,9 x 2,3 a jsme maximalne spokojeni - 2 umyvadlo 120, rohova vana (160 x 90 k noham zuzena), WC, a sprchac 130x90 a je to bez problemu. pracku mame v technicky s druhym WC , v panelakach byly koupelny mensi nez letiste (vetsinou 160x160)a taky jsme to prezili :-)
Odpovědět
@renatka_k asi taky záleží vizuálně co se ti líbí - víc prostoru líp vypadá, zejména v koupelně je to pěkné, protože jsme všichni právě zvyklí na ty panelákové stísněné prostory jinak na umyvadlo počítej min 90 cm šířku prostoru, na dvoj tak 120 minimálně....takže pokud budeš počítat s rozměry, které jsou nějak ergonomické, tak ti to taky ubere hodně prostoru...někdo toho do koupelny narve hodně, ale pak se ani nepostaví s kartáčkem v puse k umyvadlu, jak tam je těsno
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud mate wc zvlast,tak je to v poho
Odpovědět
@rebut je otázka, co v té koupelně vše chce tazatelka mít- pokud bych měla 2 koupelny, měla bych v jedné vanu, umyvadlo, wc a v druhé sprcháč, umyvadlo a wc. Pračku, šušičku, koš na špinavé prádlo mám i nyní v bytě v ... řekněme tomu technické místnosti (spíži) - v koupelně mi nic nesmrdí, mám vše schované, neruší to ani vizuálně a prostě mini místnost 1,5x 0,75 m je na pračku, bojler, koště, kýbl td... v pohodě.
Odpovědět
Článek se načítá
Úklidové věci budou v suterénu, WC budou oddělená, pračka a sušička budou v prádelně. Koše na prádlo nebudou (plánujeme shoz). Jedná se mi proto o prostor pro umyvadlo a sprchu (u dolní koupelny), resp. u horní koupelny o prostor pro dvojumyvadlo a vanu. Plus úložné prostory (na ručníky, kosmetiku), které jsou ale zřejmě řešitelné skříňkami pod umyvadlem a za zrcadlem. A zda tam pak ještě zbyde prostor na pohodlný pohyb.
Odpovědět
@renatka_k myslím, že úplně v pohodě.
Odpovědět
Stačí. My máme v bytě 6m2 a je tam vana, umyvadlo, pračka, sušička a 2 skřínky.
Odpovědět
Budeme mít 4,32 a 4,62. V jedné bude kout, umyvadlo, wc a vejde se i skříňka a žebřík a v druhé vana, umyvadlo a wc a skříňka se vejde taky. Ta 6 m2 v patře je úplně v klidu a u té 3 m2 asi bude záležet kde jsou dveře apod., jestli jsou na té delší stěně a ne úplně v rohu, tak asi v poho.
Odpovědět
podle mě stačí, ale třeba manželce by nestačila ani 20m2...:D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?