Krb v jídelně - ano či ne?

Profilova fotka
Ahoj, plánujeme domek a zvažujeme, zda nepřesunout krb z obýváku do jídelny spojené s kuchyní (obývák bude s jídelnou a kuchyní spojen 2m širokým průchodem). Máte to tak někdo? Jak jste spokojení? Popř. jaká je ideální vzdálenost sezení od krbu? Děkuji
Odpovědět
Lepší je krb nemít vůbec.
Odpovědět
@rebut ahoj my mame krb v obvaku spojenem s jidelnou a v pohode. Sak se mrkni na fotky.
Odpovědět
@rebut to neni pravda. Mame a jsme spokojeni a kdo se s nim nauci tak nema ani zakoureny prostor a ani extra bordel.
Odpovědět
@sismato
Odpovědět
Profilova fotka
@rebut plánujeme krb se zadním přikládáním, takže by to mělo být v pohodě
Odpovědět
Profilova fotka
@maagda díky, kouknu
Odpovědět
Profilova fotka
Užasná kombinace. Krb u rodinného stolu.
Odpovědět
Mě by se krb líbil víc v obýváku. Večer si sednout na křeslo, dát si něco dobrého k pití a koukat do plamenů... super. Asi záleží na životním stylu, preferencích, praktičnosti apod. Jinak mí rodiče mají křeslo cca metr od krbu a vyhovuje jim to tak.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanih původně jsme měli v plánu dát krb do obýváku, ale nějak se nám nedaří tam nacpat krb i akvárium tak, aby byly v zorném poli. Tak jsem ustoupila a řekla, že akvárium dáme do kuchyně. Nakonec jsme ale usoudili, že krb se používá jen cca půl roku a akvárium poskytuje krásný výhled celoročně, takže teď právě zvažujeme krb v kuchyni.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomy52 mě se to taky líbí :-) Máš s tím nějakou zkušenost? (jak je to praktické?)
Odpovědět
já řeším ten samej problém, ale mezi kuchyň a jídelnu se mi nechce dávat, přeci jen chci se na něj koukat ze sedačky, kvůli umístění komínu při fasádě ho máme naplánovanej vedle televize (asi 1m od) a aby na něj bylo vidět ze všech míst k sezení tak by bylo dobré aby byl šikmo což nevíme jak udělat, našli jsme tenhle FOCUS CUBIFOCUS ten už šikmo do stěny je zabudovaný http://www.focus-creation.com/cubifocus ale cena mě dostala :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 tak to je super krb :-) U nás by ale neprošel, jednak chceme přikládání z vedlejší místnosti a to by u tohoto krbu nešlo a hlavně, přítel je na některý věci až moc konzervativní :-( Já radší upřednostním vidět na akvárko než na krb, ale příjemné by bylo vidět na oboje. V domku, který teď budeme bourat, jsme to měli vše v jedné rovině - krbová kamna, TV a akvárko a bylo to super! Bohužel do nového si asi nebudeme moct dovolit tak velký obývák jako jsme měli :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Stejně krb Vás bude na chvíli bavit, cena krbu a věcí okolo je hrozivá. Když se započte nutná větší plocha v Tech. místnosti, komín, přívodní potrubí vzduchu, krbová vložka, případné teplovzdušné rozvody nebo teplovodní do akumulační nádoby, nutné revize komínů, přetopenost místnosti. Děkuji nechci.
Odpovědět
máme krbová kamna v bytě a naprostá spokojenost - ono názor , že krb vás bude bavit chvíli je opravdu jen o tom, jak jste nastaveni. My ho máme jako hlavně zdroj topení, máme i přímotopy, ale ty jsou drahé na topení a nedávají takové to příjemné teplo. Každý by si měl pořádně rozmyslet, co si pořizuje, ať je to spotřebič nebo krb, pokud se mu pak na něj bude jen prášit, jsou to vyhozené peníze. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rebut je zláštní jak můžeš vědět, že ostatní krb nebude bavit když ho ani sám nemáš =-) a že je cena hrozivá ? =-) na to si přišel jak ? Mě třeba přijde hrozivá cena u nové Octavie a taky to nikomu necpu :-x Dotaz byl zda můžou mít krb v jídelně.... to co ty nechceš zřejmě nikoho nezajímá. o žádných rozvodech a nádobách tu nebyla řeč.... @sismato jak píšou ostatní, je to o tam jak ho chcete využívat, za mě je lepší když je v obýváku a můžu na něj vidět ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rebut no my na domku měli krbová kamna a využívali se hodně. Teplo z krbu a při topení plynem se vůbec nedá srovnat. Máme rádi teplo a když se topilo plynem, vždy jsme museli topit tak o 2 stupně víc, aby to bylo aspoň podobné teplu z krbu - a stejně to nebylo ono.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 díky za příspěvek :-) No samozřejmě by bylo fajn, mít krb v obýváku, ale jak jsem zde už psala, vypadá to, že se nám tam společně s akváriem nevejde :-( Trochu vymýšlíme umístění krbu tak, aby i přes to, že bude v jídelně, šel vidět ze sedačky - otázka je, zda se to tak povede vymyslet. Mě jde spíš o to, zda když se bude sedět v jídelně a topit se v krbu, tak aby bylo člověku příjemně a ne jak když se snaží opéct špekáček u táboráku a žárem se nemůže přiblížit k ohni :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies krb chce hlavně přítel, ale i já mám ráda to teploučko od krbu. Myslím si, že nás krb neomrzí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sismato tak je jasné, že od krbu jde teplo ;-) záleží jak moc budeš přikládat, dá se topit i tak aby od z krbu nešlo sálavé teplo. každopádně to je lepší než teplo z elektrokotle či plynu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 vím, že se dá topit i přiměřeně, ale i tak ... ale pokud by bylo sezení dostatečně daleko od krbu, tak by to snad problém být neměl.
Odpovědět
Profilova fotka
@sismato tak jeasnš pokud budeš sedět cca dva až tři metry od krbu bude to v pohodě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 tak já doufala, že by mohlo stačit tak 1,5m
Odpovědět
Profilova fotka
@sismato tak to se pěkně ohřeješ ;-)
Odpovědět
tak hlavní je vybrat krb s přiměřeným výkonem, sama vybírám 3-6kW to je tak na 30-60m2 plochy. I tak je dosah sálavého tepla od krbu kolem 100-150cm. Nejlepší je mít na krb solo prostor kolem 15-20m2 s pohodlným sezením, ale to by musel být obývák 100m2 :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 toho se právě bojím
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 no kuchyň bude cca 25m a obývák bohužel jen asi okolo 20m. Mezi kuchyní a obývákem chceme prosklenou stěnu s posuvnými dveřmi, takže pokud by byly dveře zavřené, tak by se vytápělo jen těch 25m - takže budeme muset vybírat opravdu opatrně.
Odpovědět
@sismato Pokud jde o vytápění pouze jedné místnosti při zavřených dveřích, i to lze řešit. Od krbu se dají rozvést trubky - teplovody? - do ostatních místností, takže se dá krbem topit i tam. Neznám přesnou terminologii ani technoligii, ale vím, že to tak mají mí rodiče a vytápí tak i pokoj v patře nad obývákem. Jen tedy toho tepla tam jde trochu méně, než je v místnosti, kde je přímo ten krb.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanih my to takto řešit nechceme. Budeme mít akumulační nádrž a krbem chceme vytápět podlahové topení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?