Kritika návrhu RD

Dobrý den, můžu vás poprosit o kritiku nebo komentář přiložených půdorysů? Jedná se o podkrovní RD. Tento návrh už prošel několika úpravami a v tomto stavu se mi líbí. Prosím tedy o kontrolu, zda jsem tam něco podstatného nepřehlédl. Chybí tam popis místností tak jen pro upřesnění - pokoj v přízemí je pracovna/pokoj pro hosty. Místnost naproti schodům v podkroví je šatna. V domě bude rekuperace, zatím stále ještě bojuji s počtem střešních oken - nejradši bych jich tam měl co nejméně.
Odpovědět
@vencass Za mě dobrý. :-D Jen bych možná změnila rozmístění zařiz. předmětů v dolní koupelně. Toaleta proti dveřím se mi moc nelíbí.
Odpovědět
@vencass V horní koupelně nechápu ten sprcháč naproti vaně, protože jsem pochopila, že sprchu máte ve výklenku za dveřmi (?). Jinak horní patro super. V přízemní koupelně jak píše @aneri53 bych přehodila umyvadlo a WC mísu a taky se mi nelíbí postel hned naproti dveřím, ale to je každýho věc. Předsíň bude poněkud stísněná, ale možná máte další úložné prostory na šaty pod schodama. Jinak myslím vydařené.
Odpovědět
@aneri53 díky, také jsem o tom přemístění přemýšlel a asi máte pravdu, prohozené to bude lepší. @soleilll Ve výklenku za dveřmi je plánovaná infra sauna. Proto ten sprcháč takhle mimo... Předsíň je menší, ale nechci ji zvětšovat na úkor technické místnosti. Pod schody ale úložné prostory nebudou - tam bude spíž.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se půdorysně líbí, dobré rozvržení místností, ale jenom bych možná zapřemýšlela nad maličkostmi. Koupelna již byla zmiňovaná - já bych dala naproti dveřím umyvadlo (na vnitřní příčku), přemístila k němu okno a WC bych dala místo umyvadla. Nedělala bych tam ten fiktivní průchod, jestli jsem ho dobře pochopila, protože to bude mísnost zmenšovat. :-) To okno bych zvětšila, taky máme 50 cm, ale teda vysoké, na dýlku máme přes metr, máme ho v technické a je opravdu malé. Neuvědomila jsem si, kolik zaberou rámy, no dala bych příště jiné. :-/ V technické místnosti bych posunula okno víc doprostřed, protože takto tam není třeba místo na police - pokud by bylo uprostřed, mohou se dát police na stěnu s koupelnou. Je otázka, jestli nedat bojler na stranu, kde je teď okno, protože pak by mohla být stěna s nynějším bojlerem využita také na police třeba s krabicemi na boty, pokud by se nevešly do skříně v zádveří. K botám by byl přístup hned ze zádveří. V zádveří bych otočila otvíraní vstupních dveří, aby se mohlo hned ke skříni. :-) V kuchyni bych změnila umístění dřezu, protože pokud máte v plánu takové ty věže s mikrovlnkou a troubou, tak takto se tam nevejdou. Průchod mezi obývákem a kuchyní bych zvětšila pro případ, že byste radši dali větší stůl. Prostoru totiž máte celkem dost a je škoda tam dát jenom tento malý. :-) Pokud by tam nebyl takový ten pravý sloupek na ten průchod, dal by se tam dát větší a rovnou třeba ke zdi. Jenom bych ještě popřemýšlela nad horníma kříňkama v kuchyni, jaké budete chtít. Spoustu lidí tady třeba řeší, že když mají dvě okna v kuchyni, prakticky jako tady u Vás, mají pak rozházené horní skříňky. :-) Prostor na sedačku je takto malý a bude se hůř koukat na televizi (jestli bude na zdi s pokojem), ale to třeba uvidíte pak, jestli neumístíte do prostoru. :-) Horní patro se mi líbí, v jednom pokoji i vznikne případně prostor na vestavěnou skříň. :-) Jenom jsou tam okna nebo to budou balkónové dveře? Aby tam bylo dost světla. :-)
Odpovědět
@xsona díky moc za tipy, něco takového jsem potřeboval. Koupelnu nechám předělat přesně podle vašeho popisu. Technická místnost je ještě nedokončená - bude se měnit podle způsobu vytápění, možná tam nakonec žádné okno nebude. Kuchyni jsme ještě vůbec nerozmýšleli, takto to nakreslil projektant. Nad tím se ještě musíme zamyslet. Průchod zkusíme zvětšit, jestli to ještě statika dovolí. To samé platí s obývákem, ještě není dispozičně dořešen. V horním patře byla v plánu okna, možná by nevadilo dát tam něco většího.
Odpovědět
Profilova fotka
@vencass No to je pravda, že ten průchod je vlastně v nosné zdi, to jsem si neuvědomila, tak uvidíte, co vám dovolí. Kdyby to nešlo, tak bych alespoň zrušila ten pravý sloupek na to, jestli to by šlo, přijde mi, že tam bude spíš zavázet. :-) Já bych v technické okno nechala, pokud tam budete mít pračku a sušičku - přece jenom z praní je vlhko. Ale to je samozřejmě na vás. A nahoře jsem se ptala na ta okna, protože my teď máme v pokojíkách balkónovky 90x200 a k tomu ještě podélná 200x70 a nepřijde mi, že by tam bylo tolik světla. Manžel z toho má takový strach, že pořád ještě uvažuje, jestli tam nedat světlíky nebo střešní, i když my střešní právě vůbec nechtěli. Pokud byste neměli střešní okna, tak pak bych tam dala alespoň ty balkónovky, protože se obávám, aby tam nebyla pak tma, když mají oba pokojíky okna na západ. :-)
Odpovědět
@xsona I ten pravý sloupek tam má smyl - bude sloužit k uložení průvlaků. Větrat budu rekuperací, takže z toho důvodu okno není nutné. I já mám strach z nedostatku světla. Také nechci žádná střešní okna a přemýšlím, jestli tato budou stačit. Ani nevím, jaká jsou tam zvolená - zatim mám pouze půdorys. V projektu bude jedna dodatečná změna - ložnice se prohodí s pokojem přes šatnu.
Odpovědět
Profilova fotka
@vencass Jo takhle, tak to pak ten sloupek chápu. :-) Tak uvidíte, jaká okna tam máte. A pročpak přehodit ložnici s pokojem? Já bych ho třeba radši takto oddělený - defakto to uspořádání horních pokojů máme stejné jako vy. :-)
Odpovědět
@xsona To přehození se bude dělat z čistě "estetických" důvodů - nově bude z ložnice výhled do lesů, jinak bychom koukali do zastavěného území... Koukal jsem do alba, máte to hezké, ale o něco složitější než my :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vencass Tak to pak chápu, taky jsem chtěla hezký výhled. :-) Čím to máme složitější? :-)
Odpovědět
@xsona Půdorys máte o trochu členitější :)
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych to pokud to jde zrcadlově otočila kvuli světovým stranám na jih bych dala obyvak kuchyn
Odpovědět
Článek se načítá
@ratatooy To bohužel nejde - jak jsem psal severozápadní část je směrem do přírody, tak tam chceme natočit obývák s kuchyní. Navíc teď koukám, že jsem ten jih naklonil víc než ve skutečnosti je. Bohužel jsou ty světové strany chycené pouze orientačně od ruky, v projektu je zakreslené nemám, ještě není vyřešené umístění na pozemku. Každopádně děkuji za zajímavý tip, celý den jsem dumal o tom, kde podle světových stran by která místnost měla být :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vencass no podle nevim čeho to je ale na sever by měli byt mistnosti ktere se moc nevyužívají,wc,koupelna,garáž,tech mistnost a tam kde svítí nejvíc slunce by měli byt hlavni obytne mistnosti
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?