Velikost obývacího pokoje s kuchyní

Zdravím, chci se zeptat jak máte řešený prostor kuchyně, jídelna a obývací pokoj. Chci to mít do L. Ale nejsem si jistá jestli to není zbytečně velké, tak jak to máme naplánované? :) Přikládám rychlej nákres :) pro představu. Děkuji za jakékoliv připomínky.
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
proč by to mělo být velké? ty to nemáš v měřítku, takže ti to moc nepoví. ale pokud by to bylo v měřítku a počítala jsi i s odstupy, které je potřeba mít, aby jsi si pohodlně sedla ke stolu, prošla kolem sedačky atd...tak třeba zjistíš, že to máš taktak. já si to třeba zkusila zadat přibližně do ikea plánovače, jsou i různé plánovače domácností, můžeš se pak procházet daným prostorem a dost ti to pomůže si ten prostor líp představit ;-)
Odpovědět
Podle mě dost záleží, kolik lidí tam bude žít. Já mám třeba 3 děti a psy,takže razim heslo,že obývák není nikdy dost velký a budu stavět, co finance dovolí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fouky Myslím, že je to naprosto vyhovující, já bych nezmenšoval teda nic, já osobně nemám rád stísněné prostory nebo když se to pak zastaví nábytkem, tak je najednou pokoj malinký, takže za mě dobré :-)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud vám to pomůže při představě, tak přikládám kousek našeho návrhu. Zatím máme vše jen na papíře, takže reálné fotky tak za 2-3 roky :D. Kóta 7,3 metrů je od zdi po zeď, kde jsou dveře. Celková plocha cca 42 m2. Několikrát jsme to předělávali a ani tento návrh není konečný - konstrukční úprava k vůli stropu.
Odpovědět
@fouky Vypadá to dobře. Jen bych možná pouvažoval na šířkou spíže. Nevím jak hluboké chcete police. Měli jsme podobně širokou spíž a měli jsme hluboké police cca 40cm a žena jak byla těhotná, tak měla problém se tam docela otočit :-).
Odpovědět
Dobrý den, nechci zbytečně zakládat nové téma, tak se nacpu sem :-) Zajímal by mě Váš názor na řešení dispozic obýváku s kuchyní, které můžete vidět na obrázcích. Případně jak byste to řešili vy. Rozměry jsou 7,7 m x 6,5 m, v užším místě od pohledu vlevo (v reálu od fr. oken) ke schodům je 4,5 m. Jedná se o řadovku, tzn. z boku okna být nemůžou. Proto právě plánuju velká francouzská okna, orientačně by byly na jih. U varianty 1 bych jako u jediné nemohl do krbu přikládat z garáže. Teoreticky by šla zmenšit komora a mohla by být jen pod schodama, ale to bych asi nechtěl. Co vy na to?
Odpovědět
Profilova fotka
Od nejlepšího po nejhorší bych je seřadil takto: 2, 1, 3.
Odpovědět
Profilova fotka
čistě rozložením se mi líbí nejvíc 2
Odpovědět
Stejně jako @jakuda - nejlepší 2, pak 1 a nejhorší mi přijde 3. Ale je to dost individuální a záleží na vašem stylu života. Na 2 se mi líbí, že se vejde rovnou do kuchyně, nákup se nemusí nosit přes obývák a v obýváku je klidná zóna. 1 je zas dobrá v tom, že návštěvy nejdou do obýváku přes kuchyň. I když třeba u nás stejně jdou všichni za mnou do kuchyně, tak je to jedno. Záleží, na co jste zvyklí. Na 3 se mi nelíbí, že je kuchyně moc nalepená na obývák. Obě předchozí možnosti mají v rohu mezi obývákem a kuchyní jídelnu, která to tak nějak rozděluje, je to takový plynulý přechod. Tady je jídelna stranou a obývák s kuchyní hned u sebe. Na druhou stranu, pokud máte rádi z kuchyně výhled na televizi, krb nebo celkově dění v obýváku, bude vám tato varianta vyhovovat.
Odpovědět
Ještě bych dodala, že v té druhé variantě je spíž/komora krásně přístupná z kuchyně, zatímco v jedničce se do ní chodí z obýváku. To by se mi taky úplně nelíbilo.
Odpovědět
Dobrý den, díky za odpovědi. Takže nakonec vyhrála tato varianta. Do komory se půjde jakoby kuchyňskou linkou. Tajným vchodem. Linka bude ve skutečnosti zapuštěná do zdi. Ostrůvek jsme přirazili až na stěnu a vznikne větší prostor. Krb se možná ještě +- metr posune. Jinak hotovo. U návrhu 2 nám vadilo, že by nám každý prošel kuchyní, když by šel k nám. Jinak barvy, materiály atd budou v reálu úplně jiné. Tohle je jen tak.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?