Kuchyň na jih? Ano nebo ne?

Jaké jsou výhody a nevýhody kuchyní na jih a naopak umístění na sever? Dispozičně se to doporučuje mít kuchyň na sever. Má to své výhody? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@modrooko Ve finále je to asi jedno na jakou stranu, z mýho pohledu je to škoda dávat kuchyň na jih, dovedu si tam představit lepší místnosti :-D My ale třeba máme kuchyň na jihovýchod :-D
Odpovědět
my chceme mít obývák spojený s kuchyní. jen nevíme, jak ho umístit. bud na celou jižní stranu, nebo na celou východní (popř. západní) stranu. Rozhoduji se právě jestli dát na jižní stranu kuchyn nebo pracovnu..
Odpovědět
Profilova fotka
Obecně se kuchyň doporučuje na východní stranu.
Odpovědět
Profilova fotka
@modrooko My právě celou tu jižní stranu baráku máme kuchyň s obývákem, z toho kuchyň je směrem na východ a obývák na západ. V patře nad tím máme pokojíčky. Ale jestli pracovnu nebo kuchyň, to bych tam radši dala tu kuchyň, na pracovnu je to opravdu škoda :-)
Odpovědět
ahojky, to taky zalezi na tom, jestli mate radi slunicko a nebo radsi stin. My preferujeme sluncem osvicene mistnosti, mame moc radi svetlo. Podobne dilema jsme na zacatku resili take. (Kuchyn na jih, pokud to nevyzaduje dispozice, bych dobrovolne nedala.) Nakonec jsme vybrali projekt, kde je kuchyn na vychod, jidelna s obyvakem jsou s okny na jih a zapad. Pracovna je na zapad a sever. (kdyz tam pujdu neco delat, tak asi az hodne odpoledne, takze mi tam slunce bude svitit take. Nasi maji kuchyn s jiznimi a zapadnimi okny (neslo to jinak) a v lete to maji kompletne celodenne zatazene venkovni roletou. Pri vareni tam bylo nesnesitelne vedro. Takze za me - na jih ne :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
...no kde budete trávit víc času, v kuchyni nebo v pracovně? jih v kuchyni je určitě v létě až nepříjemný, ale zas po zbytek roku je to fajn, já budu mít kuchyň na JV a těším se na teplíčko a hodně světla!
Odpovědět
Profilova fotka
Resili jsme stejny problem ... Nakonec mame kuchyn na sever, obyvak s jidelnou a pracovnou na jih. A jsme moc spokojeni. Slunicko jde z jihu i celou zimu a zvysuje teplotu v mistnosti nekdy i o 3 stupne..... Takze mit na jih kuchyn, tak se uvarime :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?