Kuchyně bez okna - ano či ne?

Profilova fotka
zajímal by mne Váš názor na kuchyni bez okna - máte někdo? je pro mne přednější mít okno u jídelního stolu, než-li u kuchyňské plochy. Pro představu zasílám náš návrh (stále provizorní) - popř. jak by jste upravili obývák s kuchyní. děkuji za rady a tipy
Odpovědět
Profilova fotka
záleží na situování baráku,ja upřednostnuju kuchyni smrem do zahrady abych videla ven na deti takže tam okno mám a aby bylo to blizko terasy,jinak kuchyni bez okna si umim představit ale asi se tam bude muset při práci pořád svítit
Odpovědět
Profilova fotka
určitě bez okna jde v pohodě..ale bude dost tmavá..moje kamarádky mají bez okna a celkový dojem kuchyně to hodně ochudilo....já jsem pro okno....taktéž mám situováno do zahrady, na terasu...
Odpovědět
Profilova fotka
@ance_en okno v kuchyni určitě ano.. aspoň nízký (třeba jen 40 nebo 50 cm na výšku, ale otevírací) a to nejen kvůli světlu ale i kvůli případnému odvětrávání když se třeba něco připálí... jako taky si dovedu kuchyň bez okna představit ale jsem spíš pro.. ;-) má to mnohem víc výhod.. .-)
Odpovědět
Profilova fotka
A to nahoře jsou dveře? V tom případě bych je určitě udělala prosklené. Jinak kuchyň bez oken jsem taktéž už viděla a jde to. Existují světla, které věrně imitují denní osvětlení, ty bych určitě pořídila. Pokud máte v některé sousedící místnosti dost světla, tak není špatné zakomponovat luxfery -viz obrázek. Ale měla bych strach o to větrání - obzlášť jestli nemáte možnost alespoň komínové digestoře.
Odpovědět
Ono to je taky o tom, jestli budeš v kuchyni vyvařovat každý den celé dopoledne, nebo se tam půjde jen ohřát párek nebo nějaký polotovar na 10 min. Ale za mě určitě okno = světlo, možnost větrání. Obě varianty se mohou řešit jinak než oknem ( digestoř, rekuperace, luxfery, žárovka), ale okno se mi zdá nejrozumnější.
Odpovědět
My nemáme okno, původně tam mělo být malé podélné, ale truhlář nám to vymluvil, že by "nabouralo" celistvost kuchyně, navíc nám by do okna ani moc světla nešlo, protože by bylo do průchodu mezi domem a garáží.
Odpovědět
Pokud není kuchyň oddělená od jídelny zdí a u jídelního stolu okno je tak si myslím, že to stačí.
Odpovědět
Profilova fotka
Má kamarádka má kuchyň bez okna, ale je dost tmavá, i když má bílou kuchyňskou linku a nad linkou "světlík" ... mě by vadilo, že musím pořád svítit na pracovní plochu, abych měla dostatek světla... :-)
Odpovědět
Nový Veluxy mají docela dobrou vychytávku a sice ventilační klapku. Díky ní proudí do baráku čerstvý vzduch, ale nemusíte okno otvírat. Manžel říkal, že to vrzne do kuchyně a koupelny. Jedině tam to má prý smysl. Maj to v katalogu. http://www.velux.cz/cs-CZ/Documents/p...
Odpovědět
Profilova fotka
předpokládám že "okno" na terasu (u jídelního stolu) je balkonové/terasové/francouzské - jestli ano, okno v kuchyni bych klidně zrušila -myslím, že tam bude světla dost ;-)
Odpovědět
ja chci okno do zahrady, abych zkuchyne videla na deti... mame okno a dost velke jak nad pracovni deskou, tak u jidelniho stolu, tak v obyvaku dve... at to nemate tmave.
Odpovědět
Profilova fotka
Také budeme mít kuchyni bez okna, propojenou s obývákem, kde budou okna. Nechali jsme naplánovat dobré osvětlení linky a kuchyňského prostoru, tak by prý neměl být problém ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 5 letech
Profilova fotka
Zajímalo by mě, jak jsi to nakonec vyřešila?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?