Kuchyně propojená s obývákem, ano nebo ne?

Čaute čaute budujeme nové bydlení a řešíme, jestli udělat obývací pokoj s kuchyní dohromady nebo oddělit? Jak to máte vy anebo jak byste to chtěli?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@ricmundina také jsme to s manželem hodně řešili, řešili jsme to i s architekty. Každé má své pro a proti. My budeme mít prostor částečně oddělený, což se nám na vizualizaci líbilo a přijde nám to praktické.
Odpovědět
Profilova fotka
my to mame dohromady, ja jsem tak zvykla, prostor bude oddeleny ostruvkem a jidelnim stolem
Odpovědět
@l_baruska No právě bych si asi nechala udělat taky nějaká 3D návrh a pak se rozhodnu, líbila by se mi asi vidina pultíku minimálně do třetiny délky. Vy jste měli i architekty? to musela být pálka co?
Odpovědět
Profilova fotka
@ricmundina jsou to sourozenci, začínající dvojice projektantka a architekt, bylo moc šikovní a ochotní, vypracovali několik návrhů, vizualizací... vzhledem k velikosti pozemku, jeho poloze v centru města, památkové zóně, nemohli jsme si vybrat z typových projektů a jejich práce se nám líbila. Nějaké fotky mám ve fotoblogu.
Odpovědět
@l_baruska Tak to jste měla štěstí, mně stačilo yvbrat tu správnou firmu, sami si netroufneme, takže jsme zvolili radka bukvalda z brna. Na fotky se podívám třeba pochytím inspiraci, děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
Za sebe jedině spoleně, vidím na dětičky a nejsem izolovaná...můžu si pustit i film a jsem pořád ve středu dění...v kuchyni oddělené by mi bylo smutno a byla bych nervozní že nevidím na prdelinky...
Odpovědět
Za mě jedině společně.
Odpovědět
vždycky jsem byla proti kuchyňoobýváku, v nájemním bytě ho máme a už bych nechtěla jinak, plánovanou příčku mezi kuchyní a obývákem v projektu jsme rušili a bude se integrovat
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě ano, nechali jsme si tak předělat před lety byt a když jsme teď stavěli ani jsme neuvažovali o dělení.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď to máme dohromady, ale v novém domě to bude oddělené posuvnými dveřmi do pouzdra.
Odpovědět
v bytě jsme neměli, v domě máme a jsem s tím moc spokojená, pro rodinu s dětmi ideální x-) , jsme pořád spolu, na děti vidím při práci v kuchyni - při vaření, komunikujeme spolu, stejně tak s návštěvou...už bych to nechtěla jinak. ;-)
Odpovědět
Určitě velká výhoda neoddělené kuchyně je to, že člověk není izolovaný a vidí připadně na děti v obýváku. Nevýhoda je, že je vidět takový ten běžný provozní nepořádek.
Odpovědět
Článek se načítá
ano, my to budeme mít spojené, myslím, že je to dobrý nápad :)
Odpovědět
Profilova fotka
Teď máme kuchyň oddělenou, ale v rámci rekonstrukce plánujeme propojit s obývákem.
Odpovědět
Spojení kuchyně a obýváku mi dříve připadalo jako dobrý nápad,ale s odstupem času vidím více negativ.Pracuji ve stavebnictví a už je vidět,že se lidé od tohoto řešení opět odklání a chtějí částečně oddělené místnosti.Obývací prostor má být relax a to kuchyně rozhodně není.
Odpovědět
Za mě ano spojený, máme to tak a super!!!
Odpovědět
Za mě NE kuchyň v obýváku, max. když se nevaří.......budeme mít odděleno soupačkama. Jídelní stůl v obývací části. Vadí mi kravál, pachy, někdy je potřeba schovat případný nepořádek. Sice to taky nebude 100%ní, ale jak to máme teď "+kk" tak je to děs a to moc nevyváříme.
Odpovědět
@maitland To jsem někde četla, že už od toho lidé zase ustupují, ale v praxi se s tím moc nesetkávám. Přijde mi, že budeme snad jediní, kdo to bude mít z části oddělené.
Odpovědět
@jancip My budeme mít rovněž kuchyn oddělenou...V podstatě jsme ani jinou možnost nepokládali za moudrou - zcela přesně to napsal maitland - možná, to bude i tím, že chlapi uvažují jinak než ženy... :-D . praktičtěji... :-D a ženu při vaření klidně zavřeme mimo relax. prostor... :-D
Odpovědět
Já zase nesouhlasím, že oddělenou ,kvůli vaření. Máme opravdu výkonný digestoř, kterému se podřídily všechny spotřebiče, a opravdu necítím o nic více, než kdybych byla zavřená ve vedl. kuchyni. :-) JInak je podle mě na každém, co se mu líbí. Já mám kuchyň do úhlopříčky oproti obýváku a moc mi to vyhovuje. :-)
Odpovědět
Ono ani tak nejde o to,zda-li něco cítíte,nebo ne.Spíš jde o to,že kuchyně je pracovní prostor a někdy se prostě stane,že něco rozděláte,nebo připravujete,máte všude nepořádek a máte návštěvu.Obývací část je relaxační a měla by to být klidná oáza.Hodně záleží na dispozici.Pokud je částečně oddělená,a je třeba za rohem ,je to docela v pohodě.Horší je to v případě,pokud si lehnete na sedačku a vidíte na nádobí,dřez a pracovní plochu,to by mi už vadilo.
Odpovědět
mi stačí ten hluk z mixéru a podobně...třeba o víkendu dopoledne kdy žena vaří a někdy i večer, když někdo příjde později domů a chystá si jídlo a zbytek rodiny sedí u TV...
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám kuchyň v obýváku, protože v dnešní době se novostavby už asi jinak nestaví a rozhodně si nemůžu stěžovat. Naopak. Jsem ten typ člověka, který nikdy nic nestihne včas, takže když nám přijde návštěva, tak si to v klidu dodělám a už při tom se s ní mohu bavit atd. Určitě bych nechtěla být zavřená v samostatné kuchyni.
Odpovědět
@fotrtom ...zbytek rodiny sedí u TV... místo aby jí třeba pomohl, že :-D to bych dělala schválně větší kravál :-D
Odpovědět
@fotrtom @jarkalada Tak to bych taky hnala chlapa, aby seděl u televize, já vařila a on mě ještě kibicoval za to, že je tam hluk:-) Tak nevím, zda chlapi uvažuji praktičtěji:-) Ono je totiž i praktické, aby žena viděla na děti v obýváku, když si hrají a ona vaří. Kvůli tomuhle jsem dlouho váhala, ale protože nechci být otrok uklízení, ale při tom nechci mít provozní nepořádek z kuchyně pořád na očích, tak jsem se přiklonila k částečnému oddělení.
Odpovědět
Máme kuchyň spojenou s obývákem (a bydlíme tak už 9 let), maximálně mi to vyhovuje a jinak bych to nechtěla. Teď stavíme a opět to budeme mít spojené - to byla naše podmínka ;-). V obou případech kuchyň odděluje od OP jen bar respektive ostrůvek s barem. Návštěvy se před příchodem vždy ohlásí, takže případný nepořádek stačím uklidit. Situace, při kterých nastalo, že by mi vadilo, že máme tyto místnosti spojené, bych za těch 9 let napočítala na prstech jedné ruky. Naopak kdyby byla kuchyň samostatně, to by mi vadilo denně :-p. Ale každému samozřejmě vyhovuje něco jiného 8-) ...
Odpovědět
Rodiče mají kuchyň oddělenou a je to nanic, kdyby se spojila s obývákem, bylo by o dost víc místa a všechno by bylo praktičtější. Do budoucna počítám s propojenou kuchyní s obývákem (resp. budeme mít celou místnost do L)
Odpovědět
asi jak je to v rodině nastavené - pokud chudák muž přijde po celodenní dřině z práce a chce mít klid u televize, a žena (která jistě celý den nic nedělela, nedejbože si užívala rodičovskou dovolenou) chystající mu jídlo a uklízející po chystání jídla by mu ten klid narušovala, asi je lepší ho neobtěžovat a zavřít za sebou dveře. My máme místnosti propojené - a příčka už by se ani nevešla - ale znova bych si to tak vybrala, protože když můj muž vaří, povídáme si, do toho jede i ta televize, huby našich dětí, jejich hračky a občas i můj šicí stroj. Z jednoho gauče dokonce vidím na linku (kastroly na sporáku, nádobí v sušáku), nechává mě to chladnou :-)
Odpovědět
@jarkalada @jancip Tak to pardon...je jedno kdo vaří - někdy to bývá i chlap a ženské může Vadit ten kravál...A jestli u Vás chlap jn pomáhá a nikdy nic neuvaří tak to máte holky smůlu....a měly byste toho svého chlapa fakt hnát... :-D PS: před začátkem stavby jsme navštívili 4 domy a ve 3 byla kuchyně oddělená od obýváku - aspoň šoupačkami...
Odpovědět
Kdo už máte spojenou kuchyň s obývákem, jak jste řešili podlahy? Máte v kuchyni a vobýváku jinou nebo stejnou podlahu v obou místnostech? A jakou?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?