Lignera 143T - půdorys

Dobrý den, Chystám se na stavbu rodinného domu typu bungalov. U realizační firmy se mi líbí jeden katalogový dům co mají v nabídce, mohl bych Vás požádat o případné rady změny a připomínky? Jedná se o katalogový dům realizační firmy lignera.cz dům typu 143T bez garáže viz přiložený půdorys z jejich webovek. Momentálně mi majitel firmy jen otočil jejich katalogové řešení tak aby seděl vůči orientacím na můj pozemek. Ze strany silnice mám sever lehce natočený. Co mě tak napadá k tomu řešení, přijde mi malá technická místnost, nelíbí se mi portál v ložnici která je blízko terasy, dal bych asi jen okno? Chtěl bych zrušit příčku v kuchyni a dát ji zároveň s příčkou která je v chodbě tím bych získal prostor na ostrůvek. Pracovna je pro 1 osobu myslím si že by měla rozměrově stačí. Ohledně koupelny přijde mi to dost na knop, nevím kam by se dal umístit otopný žebřík a další věci. Nevím kde manželka bude sušit prádlo jelikož je technická místnost miniaturní. Ještě mě trápí jedna věc, že do budoucna budu chtít stavět garáž ale při tomto tvaru domu mě nenapadá kam by bylo vhodné garáž umístit, leda na konec pozemku, zatím uvažuji kryté stání a poté zahradní domek. Děkuji za rady tipy a komentáře. S pozdravem, Martin.
Odpovědět
Za mě máte děsivě malý sklad na potraviny a vstupní chodbu. To mě trklo hnedka. A zdá se mi že ani kuchyň není moc prostorná. Moc se mi nelibi ani umístění kuchyně, jak je tam zapadla v rohu. Působí to stísněně. Když si vezmete úložná místa v kuchyni tak na jedné straně máte lednici, pod dřez toho taky moc nedáte a moc místa na závěsné skrinky na zeď teda není. Takže vám zbyde jen ta jedna strana. To je dle mého dost málo. Plus třeba trouba a mikrovlnka. To vám zabere další místo. Co se týče garáže, řešili jsme to s projektantem taky. Nejdřív jsme mu říkali že garáž chceme, ale že ji nebude stavět současné s domem takže tu řešit nemusí. Nakonec nás ale přesvědčil a povolovali jsme ji současné s domem. Je to fakt lepší když víte, kde co bude, jak to bude velký atd. a nemusíte po čase znovu řešit povolení.
Odpovědět
@calumka Dobrý den, naprosto souhlasím s umístěním kuchyně chci taky něco vymyslet, protože tak jak to je momentálně tak mi to moc nedává smysl.
Odpovědět
Za mě kuchyň také nic moc. Koupelna by se mi líbila větší. Malá TM i zádveří. Oproti prostoru pro kuchyň je u vstupu do místnosti celkem dost prostoru. Tak nějak divně to na mě působí. A asi by mi vadilo i okno z ložnice ke vstupním dveřím.
Odpovědět
@m2s Dobrý den, souhlasím, okno jsem u vstupních dveří nechal zrušit TM zvětším a s kuchyní budu muset něco vymyslet, je tam hrozně málo prostoru na horní skříňky..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Dobrý den, chci se zeptat, trochu mimo téma, jak pokračujete? My velmi reálně uvažujeme o stavbě s Lignerou, byli jsme se podívat na Lignera 172 a moc se nám líbil, pravděpodobně do něj s nějakými změnami (víc polystyrenu, trojskla) půjdeme. Děkuji
Odpovědět
Dobrý den, upřímně firmu jsem odpískal, jednání pana Komihy je otřesné, doporučuji se této firmě vyhnout obloukem, neprofesionální jednání, tlačí dost na pilu. Změna smlouvy o dílo nelze měnit, cokoliv chcete navíc vůči standardu je “pičovina” jeho slova, nejraději by udělal dům tak jak je. Ještě dodám, že mi pak ani nebral telefon a přestal komunikovat. Na první schůzku nás pozval k němu domů kde nám říkal úplně nevhodné věci, myslím si že nemá ani kancelář Držím pěsti s výběrem.
Odpovědět
A můžu se zeptat, koho jste nakonec vybrali? Já mám teda v záloze ještě nějaké firmy, ale tenhle typový dům nám sednul svou dispozicí asi nejlépe ze všech...
Odpovědět
Dobrý den stavbu jsem nakonec odložil až budou lepší podmínky hypoték, ale měl jsem vybranou firmu Jiromont, byl jsem u nich a jsou super, domy mají taky fajn.
Odpovědět
@hotarekm Jo, díky, to je i pro mě hned druhý kandidát a mám na ně dobré reference, tak přeju hodně stavebního zdaru
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících

Odpověď na příspěvek od hotarekm:

Dobrý den, upřímně firmu jsem odpískal, jednání p…
@hotarekm Dobrý den, měl problém i s výběrem sanity například od jiné firmy než siko? Nebo třeba se změnou umístěním vývodu na vodu v kuchyni? Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od marzid:

@hotarekm Dobrý den, měl problém i s výběrem san…
@marzid dobrý den, ano měl problém se vším
Odpovědět
Vziať katalógový barák a zmeniť tam 10 vecí, jasné, že sa im do toho nechce. Preto je to katalógový a preto je projekt tak lacný. Už je hotový a môže sa použiť. Nájdite si architekta, navrhne Vám niečo presne na mieru a hlavne osadené na konkrétny pozemok a orientáciu. Síce zaplatíte viac za štúdiu/projekt, ale vo výsledku môže na dosť miestach ušetriť.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?