Máte nápady k projektu přízemního RD?

Ahoj, mohli byste mi poradit co případně upravit nebo předělat na projektu přízemního RD 4+kk+G. Mám pozemek svažitý (cca 3%) směrem na sever. Příjezdová cesta z JZ rohu, přípojka elektro taktéž. Proto vchod do RD musím mít z J a garáž na východní straně. Ostatní mohu změnit. V soušasné době mám kuchy+ob. pokoj v JV části, nevím jestli by bylo vhodné přendat kuchyň a obývák do spodní (severní části) i s terasou který by se musela dosypat. Nyní budu mít alespoň v kuchyni trochu světla. Koupelnu a WC chci mít samostatně. Velikost asi už neřeším do 150 m2 se nedostanu. Jde mi hlavně o umístění místností a velikosti. Díky. Jirka
Odpovědět
ahoj, moje rychlopostřehy: - chybí mi předsíň - metr od vstupních dveří máte sedačku, přijde mi to nehygienické - předsíň funguje jako takový filtr - kam dáte boty, věšáky? ta jedna skříň mi přijde málo ... ubrala bych na ložnici na délku a vymyslela předsíň - zvětšila bych okna - přijdou mi maličká - obývák mi přijde malej .... budete limitováni rozměrem sedačky - ubrala bych na sousedním pokojíku a zvětšila obývák - umístění jídelního stolu mi taky nepřijde šťastné - když bude někdo sedět na horních dvou židlích, neprojdete na terasu, potažmo na židi vpravo dole si nesedne nikdo - stůl bych dala doprostřed kuchyně, aby byl ke každé židli snadný přístup - mám vyzkoušeno, že pokud to sezení není pohodlné, nikdo si tam nesedne - otvírání dveří na terasu bych směrem ven nevolila - foukne prudší vítr a bude vám to mlátit do fasády - dveře v koupelně otvírat dovnitř - někdo půjde z garáže a dostane do kokosu - chválím technickou místnost s dílnou - otočte si ale dveře technické směrem dovnitř, kříží se - oba pokojíky i koupelna jsou hezky veké - ještě ta nudloidní chodba, ale to je prostě nešvar bungalovů - pak ještě na okraj - nechtěla bych mít čelo postele na garážové stěně - pocit prostě Tak si s tím ještě pohrajte, jak si to teď nastavíte, tak to budete mít .... my vymýšlelili půdorys víc jak rok ;-)
Odpovědět
Mně to přijde celé takové nešťastné. Ta předsíň určitě chybí. Stejně tak se mi nelíbí dveře z garáže do obytné zóny, ale směrovala bych je také nějak do předsíně (nebude se tolik tahat nepořádek do obytných místností). Já mám nepříjemný pocit z ložnice, která je uprostřed. Spíš bych do těch míst situovala koupelnu, záchod. Záchod a koupelna je takto poměrně daleko od kuchyně a obýváku. Chodba je moc dlouhá a úzká...Nevím, začala bych asi úplně jinak.
Odpovědět
Souhlasim s predchozimi. Loznice mezi vchodem a garazi, neni nic extra nemluve otom ze jeste k tomu Vam tam pujde slyset splachovani zachodu. Kuchyn s obyvakem mi prijte taky malicka. Bud rozlohu zvetsit, nebo zrusit technickou m a usporadat jinak, nebo uplne jiny tvar domu.
Odpovědět
Profilova fotka
snažte se maximum oken obytných místností orientovat na jih, ložnice JV, obývací pokoj na JZ, koupelnu, chodbu, technickou místnost na sever, zmenšit chodbu a snažit se o "vstupní halu"... okna místností jsou asi jenom nástřel - je třeba dát pozor na dostatečné proslunění min. dle ČSN. Zařízení pokojů - když stavíte nový dům, nemůžete počítat s takovým umístěním dvojlůžka, to je špatně už na začátku. Hoďte to do koše a začněte znovu nebo s architektem. :-N
Odpovědět
Vzhledem k tomu, že je potřeba každý metr, asi bych se zbavila garáže a postavila jen kryté stání.
Odpovědět
Profilova fotka
Zrušila bych tu ložnici a místo ní dala hned vedle garáže zádveří, ze kterého by se šlo na levo do garáže na pravo do stávající chodby. Chodba by byla jej rovná, ne do L Pak by ničemu nevadili dveře do obývákokuchyně. Tam bych určitě přemístila ten stůl, nejspíš asi kousek za dveře, místo krbu nebo co to tam je. Nad zádveří bych dalaWC a koupelnu, se vchodem z chodby. Zbývající plochu bych rozdělila mezi pokoje a ložnici,ložnici místo koupelny. Trochu bych ubrala z toho zeleného pokoje a zvětšila ložnici. Nepřijede mi to až tak špatný návrh, jen by to ještě chtělo trochu zkoušet a kombinovat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přijde zbytečně veliká koupelna. A možná bych místo vany a sprchového koutu dala jen nějakou prostornější vanu se zástěnou. Pak by jsem pračku dala do rohu místo vany a koupelna by se mohla zmenšit. My máme koupelnu 6m2 a přijde mi to v pohodě. Netrávím tam půl dne, tak ji nepotřebuji velkou. Ale je fakt,že v ní nemám pračku, i tak si myslím, že koupelna je zbytečně velká. Možná bych raději místo jejího spodního rohu udělala výklenek na druhé wc, mít v baráku dvě je opravdu výhoda. Už si nedovedu představit bydlení jen s jedním ;-)
Odpovědět
Díky všem, jde mi hlavně o umístění místností, máte třeba někdo terasu a kuchyň směrem na sever. Garáž je nutná stejně tak i tech. místnost, jejich umístění je pevné vzhledem k příjezdové cestě a svahu pozemku. Ostatní můžu změnit (velikost, umístění). Ob. pokoj plánuji zvětšit na úkor č. pokoje a celé se to asi rozšíří o 1-1,5m.
Odpovědět
Profilova fotka
jukni ke mě mám stejný tvar jen bez auta, ale i na to tam bych měla místo kdybych zrušila jeden dětský pokoj
Odpovědět
já bych ložnici přehodila s koupelnou ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?