Máte nápady na vylepšení návrhu bungalowu?

Předem moc děkuji, za případné rady, jak vylepšit tento náš návrh bungalowu. Jediná silnice vede podél pozemku z JV. Ze SZ je pouze les. Chtěli jsme maximálně využít zahradu na soukromí a proto i L tvar domu. Také pokoje jsme chtěli s maximálním klidem od cesty. Na tomto návrhu jsme strávily už asi pul roku a 100x jsme ho měnily :) Mimo to jsme vymýšleli i mnoho jiných návrhů. Teď už nás nic nenapadá, co by šlo vylepšit. Hodně důležitá je také cena, takže vnitřní bazén, dvougaráž apod. jsme zavrhly :) Vše děláme v programu Sweet Home 3D, jelikož je to jediné, v čem trošku umíme. Moc děkujeme za rady. Foto se mi snad povede viz. níže:
Odpovědět
1
2
Tak co vylepšit, uu šikulové a šikulky :)
Odpovědět
@preciz jaký plánujete rozpočet?na mě je tam moc dveří,jaký máte rozměry obovdu?
Odpovědět
Celkový rozpočet je od 2.500 000,-Kč výše, firma bude asi jen na hrubou, zbytek řemeslníci apod. Vybavení částečně (25%) máme skoro nové (z nynějšího bydlení) a podle toho se volily i rozměry místností apod. Rozměry jdou vysledovat ze spodních fotek. Nevím, kde bych dveře ubral, zádveří jsou posuvne do pouzdra. Ba dokonce uvažuji nad možností jedny dveře přidat a to vedle kuchyně a chodbou, ale také jsem zastáncem minima dveří.
Odpovědět
co třeba nějak takto,je to jen od oka
Odpovědět
@bilbery osobně bych si troufla tvrdit,že střechu nedáte pod 0,5mil.,je tam toho moc,samé místnůstky po pár m2
Odpovědět
@bilbery Nelze, vstup je danej pouze na té pravé straně, přístřešky na auta musí být taky tam, jelikož zahradu chci mmjn do budoucna využít na stavbu patrového domu pro dítě, bazén apod. V každém případě sem zkusím teď dát mapku pozemku pro představu tedy. Moc si vážím ale vašeho návrhu, to je přesně to co potřebuji, víc hlav dokáže násobit možnosti spokojeného bydlení. Střecha bude nenosná (bez pevných stropů), stropy sadrokarton se zateplením,asi z foukané izolace. Cenu střechy odhaduji na 0,35mil i s izolací a sadrošema. Tašky, nebo pokrývku teprve zvažuji ale. Místnůstky mají podle nás opodstatnění a střecha to mnoho neovlivní. Výstup pod střechu (případné opravy apod.) bude ze zádveří, půdními schody. Jdu zkusit sem dát foto pozemku pro představu . Taky zmíním, že mám i velkou dodávku (7m), s kterou se musím točit na pozemku, nelze si jakoby najíždět na cestě a sjíždět na stání. Také je eliminační potok.
Odpovědět
Tu je foto pozemku. Bude mostek přes potok a následně příjezdová cesta ke stání aut.
Odpovědět
Potok vede podél cesty a je regulovanej. Od známých sousedů vím, že od něj nic nehrozí ani při povodních apod. Na SZ k pozemku patří i cca 900m2 lesa. Půda je bohužel jílovitá a nelze tam nic pěstovat, ale je v plánu skleník s navozem urodné zeminy na podklad. To jen pro info a rady na vše okolo stavby.
Odpovědět
@preciz měly by jste tam dost tmu,myslím,že se neobejdete bez toho,aby jste část stejně nasměřovali cestě na jih,možná bych to otočila, k lesu bych dala ty technické místnosti,pracovnu,koupelnu,stání pro auto na levou stranu i se vchodem a to L nasměřovala,že by lemovalo ty cesty.Kdyžtak bych domek,pokud tam není stavení čára posunula víc do pozemku,ať nejste tak nalepení na tu strouhu.Asi tam moc velký provoz nebude,tak bych se nebála dát obyvák směrem do cesty.
Odpovědět
Na můj vkus tam vzniká zbytečně dlouhá chodba, sice tvaru L, ale její celková délka je až moc...dál chybí dveře mezi WC a obytným prostorem s kuchyní...Proč je ve fasádě zub? Podle mě zbytečné rozbití fasády a vnitřního prostoru...Co se týče funkčnosti tak je dobré dům členit na soukromou a veřejnou zónu, kde tady se prolínají, vezmu - li v úvahu že návštěva půjde na wc, tak mi půjde skoro do ložnice.. Ohledně orientace to popravdě moc nechápu, fajn by byl půdorys pozemku a na něm usazený dům..protože pokud to dobře chápu, tak orientace zahrady je na SZ...? Tady bacha na oslunění domu...jsou podmínky, které musí být splněny...Jako koncept dobrý, ale určitě bych ještě zapracovala...
Odpovědět
Profilova fotka
na mě je tam moc těch malých místností, ale když je využijete,tak proč ne. Snažila bych se dát prádelnu a koupelnu vedle, kdyby se podařilo i tech. místnost bylo by to fajn - nemusí se na daleko tahat trubky, ale i bez toho mi to příjde líp uspořádané. prohodila bych budˇ koupelnu s pracovnou nebo bych u toho vchodu nechala jen tu koupelnu a tam udělala samostatné WC, to v zadu mě připadá zle umístěné. Kdyby bylo někde ještě jedno blíže ke společenským prostorům,tak je to dobré. Ten "zub" na fasádě mi taky připadá zbytečný, nemyslím si, že by to byl velký rozdíl, kdyby to bylo bez odskoků a zvětšil by se prostor a ušetřila práce. :-)
Odpovědět
@bilbery Ty tech. místnosti budou mit prosvetlene dveře, aby v chodbě bylo právě světlo i vstupní a posuvné dveře v zádveří. Dveře do pokojů budou ale bez skel, takže je fakt, že ta chodba k pokojům bude brát světlo jen od zádveří. Ty tech místnosti lemují právě cestu, abych eliminoval hluk od cesty a v pokojích bylo co nejvíce ticha, proto směřování k lesu a zahradě. Obyvak s kuchyní je k ceste, ale také zároveň do zahrady, jelikož jsou to denní místnosti a tam hluk tolik neva. Stavební čára je daná také tím, že cca metr za potokem vede plyn podél potoka a co nejblíže za plyn. potrubím chci začít stavět, abych maximalizoval zahradu. @misadan Právě nevím, jak ještě eliminovat délku chodeb, u bungalovu do L a pro mé potřeby místností nevím. Zub ve fasádě má jak funkční, tak hlavně estetickou funkci, prostě aby to nebylo od cesty jednolita zeď, jako benzinka a bylo to jakoby trošku rozbité opticky :) Vnitřní prostor to nenarušuje a stavbu by to nemělo prodražit. S těmi zonami, denní a noční část je oddělena, ale je fakt, že na WC to návštěvy budou mít dále, ale těch 9 metrů se projdou a chlapi můžou i na zahradě :D Pro mě je priorita u noční časti mít 2 WC + aby to bylo blízko když při odchodu si ještě někdo vzpomene :) S osluněním zahrady to bude taky vyřešeno, jeden megastrom už je dole a další 2 vzrostlé u cesty z jihu půjdou též :D Přikládám mou patlaninu, jak by dum mel být na pozemku. Ten megaskleník přijde zrušit a ještě se bude podél lesa vykusovat rovina do svahu podél pozemku. Koukněte, Moc děkuji.
Odpovědět
Článek se načítá
@barus.8 J ty místnosti jsem přehazoval mnohokrát :) Nejvíce to rozhazuje, že ty místnosti slouží vždy více učelům. Třeba prádelna je zrovna uklidová místnost, kde bude vysavač, ukl. prostředky, pračka a vnitřní snury na pradlo, aby moja nemusela lítat po topeních po domě, jako to děláme teď, pokud nechceme zavazejici susak v obyvaku :) Taky je potřeba směřování na jih, pro lepší schnutí apod. V létě se bude sušit na zahradě, tak je to napůl cesty. Nyní máme prádelnu podobně a vpoho. Koupelna u vchodu není dobrej nápad asi. Tech místnost musí zustat kde je, jelikož ze zadveri ji dělí 2 dveře od klidu v domě :) Zoubek jsem popsal výše :)
Odpovědět
Ještě přidávám pro představu obrázek pozemku. 1600m2 rovina a vzadu k tomu patří les cca 900m2. To nízké vedení nemá žádné ochr. pásmo. Ty 2 stromy vzadu, podél silnice půjdou právě k zemi, kvůli slunci na pozemku .) Ten 1 nejblíže ne, presně to vychází na příjezd i s dodávkou. Jen 2 větve uříznu.
Odpovědět
Co tento návrh, rozměry a světové strany neřešte, ty nejsou momentálně dané. Dum je stale usazen stejně na pozemku.
Odpovědět
@preciz ženě jste té pracovny moc nevyčlenil :-N ,na oko je to hezčí a zajímavější,ty rozměry se musí předělat,protože obyvák i kuchyň by byly moc malé,ale pořád jsou ty nudle.vy chcete ale ten baráček asi velký,že?já vás nechci strašit,ale do 2,5mil.se s tímto nevejdete,budete muset ubrat.
Odpovědět
co třeba nějak takto?
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že je zbytečný se s tím takhle vymýšlet, lepší je to zadat rovnou projektantovi, pokud si teda nevyberete nějaký už hotový projekt, který by se jen upravil. Oni s tím mají zkušenosti a napadají je věci, které laik nevidí. Upřímně - už se s tím moříte půl roku a mně přijde, že všechno, co házela @bilbery je lepší |-| |-| Prostě je to uhlazený, dává to smysl, jsou oddělený obytný a klidový zóny.... A taky si teda myslím, že 2,5 mil vám nestačí na takový veliký dům.
Odpovědět
Souhlasim s petka80, dům působí strašně neučesaně...Na škole nás česat učili :) Chodba je teď ještě delší, okolo samé dveře - a 4 dveře vedle sebe to už na mě působí skoro jako úřad...Místnosti jsou celkově moc rozházené... + chybí zde oddělené zádveří a nejsem si jista, že to co tam teď vzniklo, splňuje rozměrové vlastnosti ( v normě dán předmět, který musí bezpodmínečně projít..z hlavy teď přesně nevím rozměry, ale cca velká skříň...) . Ženin pracovní koutek - nevím, na jaké práce je to zamýšlené, ale osobně by mi vadilo, že sedím v podstatě v chodbičce. A stále jen jedny dveře mezi wc a obývákem s kuchyní. A technická místnost je na můj vkus moc daleko od koupelen a koupelny....lze, ale budou hodně dlouhá potrubí, což se dá řešit cirkulací, ale bude docházet ke ztrátám...případně lze ještě řešit lokálními ohřívači. ........
Odpovědět
@petka80 taky mám ten názor
Odpovědět
@bilbery Zena tam v pracovně by měla jen noťas na stolecku :) Baráček by měl být cca kolem 160m2. Do 2,5 mil se vlezt nechci, psal jsem, že od této částky počítám výše, ale třeba jen do 3 mil max. Hodně vybavení máme atd... Ty projekty jsem bedlivě zkoukl, jako stovky jiných a ani po upravách by nám nic prostě nesedělo z mnoha důvodů.... @petka80 @misadan @bayt Ono pokud se jedná o bydlení, nikdy není zbytečné přemýšlet, navíc mě to hodně baví :) Hotový projektu jsem opravdu viděl stovky a ani po upravách by mi nic nesedělo. Dnes byl u mě na pozemku kamarád projektant, společně s jeho architektkou, která vyhrála už mnoho českých cen a jelikož mě zná strašně dlouho, pozemek posoudil jako maximálně super, nad mými návrhy se místy hodně bavily, ale po přesném popisu co plánujeme atd se mnou docel souhlasily :D....prej uplný debil nejsem, něco vě mě je :D Všechny IS atd jsem mu ukázal a vše je reálné, což je fajn. V každém případě to posoudily jako " nudu " a nakreslí mi po zapracování našich potřeb nějaké návrhy. Takže už se těším, jak podiskutujeme spolu nad jejich návrhy. Toto vlákno pojede, nebojte :D
Odpovědět
@preciz tak na to jsem upřímně taky zvědavá a hlavně,aby jste byli spokojení.Já taky nemám ráda typové domky,máme taky projekt originál,který jsem si vymyslela a jsem ráda.
Odpovědět
@bilbery Jasně, proto to dělám. Byl a je prostě čas a zábava si v klídku rozmyslet domeček :) Šikulka, jestli jste si sama vymyslela domeček :) Dám sem ještě zony, které bych moc chtěl zachovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@preciz vsak jasne, taky jsme si nevybrali a tak mame atyp, ale sama bych to nezvladla, od toho jsou jini, kteri se tim zivi. Takze zapojeni projektanta a architektky schvaluju a jsem zvedava, co vymysli :-)
Odpovědět
@petka80 Prostě je potřeba znát do detailů pozemek, být tam osobně, a znát jeho možnosti. Fotky prostě nestačí. Projektant je dobrej kámoš a má mnoho hezké práce za sebou, takže o to to bude těžší :D Projektanku platit nebudu, to jen že mě zná, tak tam chce mít i její učast, rady a aby i sama viděla pozemek apod. ...však uvidíme s čím přijdou. Moc se těším, ale bude to běh na dlouhou trať....
Odpovědět
Jen narychlo mnou obměňený návrh bungalovu. Co říkáte? :) Na strany, přesné rozměry ani velikost nekoukejte, jde o dispozice hlavně. Kuchyň a obyvák není také dodělanej a rozmístěn, stejně jako krb apod. Mě se to moc líbí tedy :D
Odpovědět
Profilova fotka
@preciz pekny :-) Akorat postradam zadveri, je to jenom uzka nudle a zadny prostor. Zrusila bych pradelnu, diky tomu zvetsila zadveri, zrusila satnu, a pracka a spol. by mohla byt v technicke.... Ale jinak se mi to libi moc.
Odpovědět
@petka80 Konečně mě někdo aspoň malinko pochválillll :D Děkuji. To zádveří bych chtěl širší, ale ta vrchní šatna by měla sloužit na sezoní veci, jako jsou bundy, boty atd. Sklad by měl sloužit pouze na kola, kočarky apod. věci, takže tam to cpát nechci. Prádelna se sušením, na to jsem nejvíce hrdy, jak jsem to tu vymyslel právě. V technice to absolutně nechci....taky je možnost, co mě teď napadá, že ta vrcni satna bude jen poloviční a tím se aspon malinko zádveří zvetší. Ono to zadveří se promítá i do spodní šatny, takže by se překážet moc nemuselo. Však diskutujme :)
Odpovědět
Co takto?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?