Máte někdo zkušenost s pokojem v suterénu?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s pokojem v suterénu. Uvažujeme o koupi domečku 3+1 a není možnost dostavět pokoj jinde než v suterénu, myslíme, že by to šlo místo garáže (chceme stejně suché stání). Zatím by sloužil jako pokoj pro hosty a později, až odrostou děti, buď jako ložnice nebo pokojík. Díky za názory a postřehy
Odpovědět
Ahoj @mihis, bydlela jsem na podnájmu v domě, kde majitel udělal v suterénu celý byt. Takže dá se to. Záleží, jaké máte konkrétní podmínky. Vím, že používal nějaké lepší hydroizolace a speciální sanační omítky (netuším, kolik to vyjde, to by možná chtělo zjistit a zvážit náklady). Byly tam okna jen taková ta sklepní podlouhlá skoro pod stropem, ale udělaná téměř přes celé místnosti, aby tam bylo aspoň trochu světla. Pokud to budete mít taky nějak podobně, tak bych asi spíš než pokojík dělala ložnici, tam se stejně chodí jen večer a na vyvětrání to stačí. Ale jestli to byla garáž, tak asi místo vrat by mohlo jít velké okno, ne, záleží kam se budete koukat (nebo spíš, kdo se bude moct dívat k vám). Až budete dávat skříně, tak bych hodně dala pozor na větrání, nechala třeba i kus mezeru a hodně mřížek na větrání, aby vám věci neplesnivěly.
Odpovědět
Profilova fotka
@ekyticka Ahoj @ekyticka, děkuji za tvé postřehy, přemýšlela jsem, že vrata by se zazdila a udělalo se okno, ale ne velké, taky jen podlouhlé, protože je to strana k příjezdové cestě. Sice to není hned u cesty, asi tak 2 metry a jezdí tam jen ti co bydlí v ulici, ale i tak. Určitě bychom na hydroizolaci a omítky dali pozor a udělali asi i podlahové topení, aby tam nebyla zima a nemuseli jsme řešit radiátory. Buď tam bude ložnice a nebo pokojík pak pro starší dítko až bude třeba v pubertě a bude rádo za klid od rodičů, úplně to vidím, jak si nahoru vyleze jen pro jídlo nebo peníze :-D A s tím větráním je to fakt, na to musíme případně dát bacha.
Odpovědět
@mihis mám to podobně jako @ekyticka , taky jsem v Brně bydlela v podnájmu v bytě, který vznikl přestavěním suterénu v RD. Zima tam nijak zvlášť nebyla, ani plísně. Byt sice nebyl plný světla, ale bydlelo se tam dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@cirrusa děkuji moc za reakci, asi to tak vymyslíme, ještě si tam teda pozveme někoho, ať nm pomůže řešit to odvětrávání. Děkuju holky :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?