Máte vstup ze zádveří bez dveří?

Nemáte někdo vstup ze zádveří do chodby bez dveří? Pokud ano, jakou s tím máte zkušenost? Nepořádek, zima atd.
Odpovědět
My to tak budeme mít. Zatím jsme ve fázi stavby, tak těžko říct, jak ti bude fungovat. Ale máme nízkoenergetický dům s podlahovým topenim. Tak ze zimy úplně obavy nemám. V zádveří máme šatnu, kde se budeme zouvat, takže bordel taky bude asi v pohodě. Ale máme to na dveře připravený. Když by to vadilo, tak je dodelame.
Odpovědět
Máme chodbu bez dveří a vyhovuje nám to. Jelikož jsme chtěli mít už od vstupu do domu vzdušný velký prostor. Zima žádná, máme podlahové topení a nepořádek běžný z bot, nic víc. Je fajn zajet kočárem a mít spoustu místa, nikde nic nepřekáží.
Odpovědět
Taky to zvažujeme, ale nebudeme mít ani dveře z chodby do obýváku, tak jestli už to není moc.
Odpovědět
@jose10r také nemáme dveře z chodby do obývací části
Odpovědět
My nemáme dveře a jediným problémem je, že se při otevření dveří "vyvětrá" a je chvíli zima. Ale díky tomu, že málokdo větrá jak by se mělo, tak aspoň jde chvíli dovnitř čerstvý vzduch. My jsme spokojení.
Odpovědět
@jose10r no ja za sebe muzu rict, ze dvere ze zadveri vyuzivame hodne, ikdyz mame novostavbu (celkem nizkoenergetickou). Pri zavrenych dverich v zime je v zadveri vyrazne chladneji, proste tam z venku nejaka zima pronika a vzdycky bude. Ale hlavni vyhodu tech dveri vidim paradoxne v lete - mame vchod na jih a kdyz se tam v lete opre slunko, neskutecne tam natopi - ale diky dverim v zadveri udrzime to teplo jen tam a v chodbe a pokojich zustane prijemny chladek... Takze za mne - rozhodne bych je tam dal - my mame zasuvne do pouzdra, takze nezabiraji moc mista.
Odpovědět
Zajímavý argument, taky máme vstup z jihu / jihovýchodu.
Odpovědět
Dvere urcite ano.
Odpovědět
Určitě záleží na umístění a vnitřním uspořádání. My jsme je nedali z obýváku ani ze zádveří, hlavním důvodem bylo prosvětlení chodby. Ta je taková dost tmavá a není moc způsobu, jak tam denní světlo víc dostat. A zatím se zdá, že to ucel splnilo.
Odpovědět
Profilova fotka
Dveře ze zádveří nemáme, protože zatím nemáme uvnitř žádný dveře, ale jsou v plánu :-D mně osobně to v zádveří moc nevadí, ale mám dva malý škodíky, který hrozně zajímají boty a špinavý kolečka kočárku, tahaj bordel dál do domu a jakmile jsou otevřený dveře ven, tak v nich stojí a táhne na ně...
Odpovědět
Určitě bych dveře dal. Máme vchod na západ, dům je nízkoenergetický, ale je to nejchladnější místnost v domě. Jinak ať už tam budeš jen procházet do šatny, pořád je to špinavá zóna. U tebe ale vidím větší problém v tom, že přes to špinavé zádveří budeš chodit do místnosti s pračkou a sušičkou.
Odpovědět
my zatím dveře v domě nemáme žádné. Ale mezi zádveřím a chodbou v domě jsou naplánovaní dveře do pouzdra. Do obýváku také nebudou dveře. Líbí se mi ten vzdušný prostor. A podle mě by byli stejně z obýváku dveře stále otevřené.
Odpovědět
Článek se načítá
Mně by to vadilo. Zádveří vnímám jako "špinavou" část domu a chci ji mít oddělenou od té "čisté" zóny. Taky třeba tam vždycky nebudou boty uklizeny přesně tak, jak by se mi líbilo a chodit kolem toho a vidět to, by se mi zase nelíbilo. A taky ten odér z bot, i když manželovy boty z fotbalu nebudou mít přístup ani do toho zádveří, nechci čuchat v obýváku. Pak taky ta tepelná pohoda, to sice teď ještě nevím, jak to bude, ale věřím, že některé dveře těsní víc a jiné míň, no a pak budeme mít světlík u vchodových dveří z obyčejného skla, takže nechci, aby nám pak bylo vidět až do obýváku. Sečteno, podtrženo, u nás dveře budou a doufám, že je budou všichni po sobě zavírat.
Odpovědět
Máme je mít, ale ještě nemáme. V plánu je celoskleněná stěna s posuvnými dveřmi, takže kvůli dětem na ni ani nespěcháme. Ze zádveří mém vchod i do garáže. Když je fakt ošklivo, že přijdeme a mokryma botama od sněhu / bláta, jdeme garáží a necháme boty v garáži a do domu šlápneme suchou čistou nohou. Jinak je mi to fuk. Kolikrát projedu cely dům kočárem na terasu. Stejně vysavam denně. I několikrát denně. Že zádveří se žádný bordel do domu netahá. Spíš jde z terasy. Děcka od pisku, když jdou dovnitř. Tam musíme vymyslet nějakou čistící zónu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?