Musí se kvůli změně způsobu vsakování měnit projektová dokumentace?

Ahoj všem. Máte někdo zkušenost, že jste chtěli změnit způsob vsakování než jaký je v projektu? Musí se změnit projektová dokumentace nebo to SÚ nezajímá? Máme navržené plastové komory a chtěli bychom udělat ze štěrku. V posudku máme napsáno, že štěrk lze použít, ale projektant nám navrhl toto. Finančně je to náročnější. Jde mi o to, jestli u kolaudace bude úředník ten vsak nějak podrobněji zkoumat nebo to přejde. Chce SÚ nějakou dokumentaci k tomu, že to dělala nějaká firma apod.? Zeptala bych se na SÚ, ale máme hroznýho úředníka se kterým jsme měli problém už při stavebním povolení, tak to s ním nechci řešit. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Měnili jsme to, ale nám dělal kolaudaci ČOV a vsaku Odbor životního prostředí na příslušném Městském úřadě a ti byli teda o hodně, hodně, hodně moc horší než úředníci ze SÚ. Chtěla po nás krom jiného, aby to hydrogeolog přepočítal a napsal k tomu vyjádření, pak technickou dokumentaci provedení. Provádět vodní dílo mohou jen firmy, které k tomu mají oprávnění, takže dolad o tom, že to prováděl někdo takový. My to měnili naopak z štěrku na ty bloky. Takže ještě certifikáty těch bloků.
Odpovědět
Skoro všude u těch plastových bloků je psáno, že je to možné dělat svépomocí, tak nevím, jestli je opravdu třeba to dělat firmou. Viděla jsem i některé lidi, kteří si to dělali sami. My právě v posudku máme napsané že to lze řešit bloky, popř. štěrkem. Já teda většího debila, než je ten náš na SÚ neviděla.. Na životním byli naopak vcelku fajn.. Děkuji za rci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?