Na jakou světovou stranu byste situovali obývák? JV/JZ?

Profilova fotka
Prosím poraďte :)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme jihozápad, chce to určitě dobré stínění oken a jelikož máme terasu na západ, tak budeme mít hodně velkou markýzu ;-) Jihovýchod mám kuchyň :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jihozápad, tak to také máme. Ke stínění nám stačí vnitřní vertikální žaluzie, nijak se nepečeme. Masivní izolace v tomhle totiž velmi dobře funguje i v létě, dům se nepřehřívá. V zimě, když vykoukne sluníčko, je naopak moc příjemné se zahřát u okna :) Terásku máme malinkou také na západ, ale tam se ve vedrech nedá být. Takže je to spíš taková výstupní plocha na zahradu a teď doděláváme pergolu na jiném místě, tam bude mnohem lépe.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít na JV - nechceme mít od odpoledne zatažené rolety/žaluzie (teď máme na Z a musím stínit už od 3h).
Odpovědět
Profilova fotka
Mame obyvak netradicne na sever a zapad a vubec si nestezujeme. Terasu mame primo na sever, a to byla opravdu vyhra. Travime na ni cele leto a od rana do vecera je na ni prijemne. A jizni strane bychom nevydrzeli. Dokonce premyslime, ze presuneme francouzske dvere ze zapadni na severni stranu. Mame moc radi slunce a leto a proto si ho chceme max komfortne uzit venku. V zime na terase stejne nesedime. Takto nam to vyhovuje.
Odpovědět
My budeme mít na J a JZ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Teď jih jihozápad, ale měla jsem i na sever a byla spokojená..
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít na JV, původně jsem měla návrh domu s terasou na JZ, ale pak jsem si to rozmyslela, protože by nám tam skoro celý den peklo a terasa by zřejmě byla obyvatelná až po západu slunce...
Odpovědět
Máme na jih a západ. Je to krásně prosvětlené a prosluněné, ale musíme řešit stínění od západu. Bydlíme od listopadu, tak jsme čekali, jestli bude stačit přesah střechy a krytá terasa. Jih dobrý, ale od západu to už nezastíní, máme horko. Budeme dávat záclono-žaluzie. Už jsou objednané, až to bude hotové, nafotím a přidám do albíčka. Terasy máme dvě, to je v pohodě, stěhujeme se podle slunce :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nejlepší je čistý jih, u jihozápadu doporučuju nějaké stínění
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?