Nakonec vyhrál tento projekt, co si o něm myslíte?

Profilova fotka
Nakonec vyhrál tento projekt, bude jen malá úprava tzn. místo špajzu a šatny v zádveří bude místnost propojená a sloužit jako technická místnost s tím, že vstup bude jen z předsíně. Dále změna bude, že WC bude v koupelně oddělené, dále mezi chodbou a obývací částí budou "zašupovací" dveře a více prosvětlená obývací část tzn. větší fran. okna v místech kde je na obrázku sedací souprava. Dále bude změna v okně v koupelně a bude zrušené malé okénko v kuchyni. Už máme za sebou druhou schůzku s projektantem a už mám radost, že se to někam posouvá... Krásný den Všem :) http://www.ekonomicke-stavby.cz/esp/d...
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Na můj vkus zbytečně veliká kuchyně a když je možnost, špajz bych tam určitě někam vnořila. Ale koukám, že ES staví tedy pěkně draho a ještě s takovou pověstí..
Odpovědět
moc pěkné, jen bych chodbu k zadní šatně zarovnala
Odpovědět
od ES bych nechtela ani psi boudu :-)
Odpovědět
Mně se mi to líbí, ještě záleží na orientaci dle světových stran. Spíž bych přidala do kuchyně, pokud je kuchyň na sever nebo východ, kuchyň je dost velká, v pohodě se tam spíž vejde. přidala bych záchod, třeba místo té šatny v zádveří a zrušila vysunutí zádveří do chodby.. díky vzniklému místu bych dala do předsíně šatní skříně.. a nejlíp bych to o půl metru až metr natáhla, přidala skříně i do zádveří a zvětšila i ten malý pokoj :) A rozhodně bych to nestavěla s Ekonomickýma stavbama!
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici S ES stavět nebudeme, ani projekt nebudeme od nich kupovat, podobný nakreslí náš projektant a stavební firma bude jiná. S ES bych také nechtěla mít nic společného, ale pravda je, ža projekty mají pěkně řešené ;) Kuchyň chci větší, protože to vidím u rodičů, kuchyň má maminka tak 9m2 a nemá kam co dávat - nemá místo :( V technické místnosti bude regál na zavařeniny apod. - to co by bylo ve špíži. Myslím, že když je právě tak velká kuchyň není potřeba špajz ;) Každopádně děkuji za názor a Vážím si ho :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote My také ne :D Chci jen stejný projekt ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape S firmou ekonomické - stavby stavět nebudeme ;-) Ale nějak nerozumím kde by jste to "natáhla" tu předsíň a jaký pokoj máte na mysli? Že by jste zvětšila ? Druhou toaletu nechceme, raději budu mít tu technickoou místnost, která mohla být spíše do čtverce, než nudle ale co už, dá se to přežít, když to je na ten "úklidový čurbes" ;-) Děkuji
Odpovědět
@ilona211 natáhla bych to na 11x14 m a věnovala půl metru na šířku pokojíku, co má teď přes 11m a na předsíň, aby se tam vešly šatní skříně... samozřejmě by se to zvětšilo i z druhé strany...
Odpovědět
Profilova fotka
Mame podobnou dispozici, akorat vetsi. Za me bych prehodila loznici a detsky pokoj (takze jak pise i @kamilape bych to trosku natahla, aby se loznice vesla vedle koupelny), aby obe deti mely pokoje orientovane na stejnou SS. Pokud ten jeden pokoj ma byt jen pracovna, tak se mi to libi.
Odpovědět
Dispozičně zajímavé, ale jak už bylo řečeno, od této firmy ne a ta cena je taky teda pěkný fuj.. Pokud se tím jen inspirujete a postavíte bez nich tak směle do toho ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ilona211 nevim co budete vsechno mit v technicke mistnosti, ale pokud tam bude nejake naradi nebo chemikalie tak bych tam v zadnem pripade nedaval potraviny, byt si clovek rekne ,ze zavareniny jsou uzavrene... jinak k projektu - na muj vkus je prilis mala vstupni chodba - zadveri. Mate deti? pokud mate male ci se teprve chystate, pocitejte s tim, ze je potreba nekde parkovat kocarek, na to abyste deti obuli a pri prichodu zuli a svlekli (casto z hodne spinaveho obleceni) je potreba mit si kam sednout, odlozit veci atp. my mame zadveri 3x2,5m a pijde mi to tak akorat. Jedna koupelna s jednim zachodem je rozhodne malo. Norma CSN 73 4301 z r. 2009 v bodu 5.2.3.11 a 5.2.3.12 stanovuje ze pro byt o 4 a vice mistnostech musi byt 1. nejmene 2 umyvadla v ruznych mistnostech 2. WC a koupelna musi byt v samostatnych mistnostech. jak jiz bylo psano vyse, dum bych zvetsil, pokojiky jsou male. k rozmisteni pokoju se nemuzu vyjadrit, protoze neznam pozemek ani orientaci svetovych stran. dalsi otazka - kde budete ukladat sezonni veci? budete mit sklep, samostatnou garaz (idealne alespon temperovanou)? jinak je potreba pocitat s nejakym uloznym prostorem. Jedna satna v loznici je bohuzel malo... vim z vlastni zkusenosti, kolik kramu se zejmena s detmi nashromazdi.
Odpovědět
Profilova fotka
@lady_giraffe Ano chtěla jsem jen z něčeho čerpat a toto je moje představa, projaktant mi to už s upravama kreslí... S ES nikdy nic!!! A cena ta je u nich šílená, já budu mít stejny v cene kolem 2 mil... :D :D takže super :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jumpmans V první řadě děkuji za názor :) Děti zatím ještě nemáme. Kdybych měla dostatek fin. prostředků postavila bych si RD mnohem větší ještě s jedním pokojem navíc, kde by měl přítel a já takovou posilovnu + i garáž. Ale jsme mladí a musíme se hold dívat na to na co máme či nemáme...Zadlužujeme se na 30 let a musíme postavit v takové ceně, aby měsíční splátka nebyla šílená položka v rodinném rozpočtu. Já jako dítě třeba nikdy neměla pokojíček sama pro sebe, takže i za pokojík, který je kolem 12m2 bych byla jako dítě šťastná... Myslím, že RD o vel. 114 m2 není zas až tak malý ;) Na věci, které uvádíte myslím nářadí, chemikálie bude sloužit velký zahradní domek. Pozemek máme 705 m2 takže místa bude dost. V tech. místnosti bude pračka, kotel, žehlící prkno koše na prádlo, sušák apod. to co není pěkné, kdyby šlo někde vidět ;) Ano v upraveném projektu od projektanta bude WC na stejném místě ale samostatné s menším umyvadlem a bylo mi řečeno, že tento RD s jedním WC projde... ( o zákoně vím ). Při nejhorším další úložný prostor - sklep + půdu mám u rodičů také v RD :D :D :D (budou mít radost) :D
Odpovědět
@ilona211 Tak tom případě super ;-) Také jsme vycházeli z nějakého projektu co jsme našli na netu a projektantka nám to upravila a stavět budem dodavatelsky..
Odpovědět
Profilova fotka
@ilona211 ad pocty wc, ano, pokud bude wc samostatne s umyvadlem, tak je dle normy v pohode. ad velikost - samozrejme, musime kazdy pouze do vyse svych moznosti. ja taky vyrustal ve spolecnem pokoji cca 14m2 a nenesu si z toho trauma. pokud pocitate se zahradnim domkem, tak je vse ok ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Chci Vám ukázat upravený projekt od projektanta a asi sem nelze vložit sken v pdf že? Jak to sem vložím ?? :D
Odpovědět
@ilona211 tak si to přeulož jako obrázek jpg....
Odpovědět
Profilova fotka
Tak konečně se povedlo to sem nahrát :) Na fotce je upravený projekt od projektanta, je to zatím návrh, ještě se s ním dá pracovat. Něco mi tam ale nesedí a nevím co.... moc dveří v chodbě?? Z důvodu upravením původního projektu na samostatné WC jsou tam dveře navíc + zašupovací do obývacího pokoje. Musím se ale projektanta poptat proč nedodržel původní velikosti pokojů :-S jako je v původním projektu pro inspiraci viz. http://www.ekonomicke-stavby.cz/esp/d... Co si o projektu od projektanta myslíte? Děkuji a hezký den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zrušila bych ten odskok chodby vlevo. A to nedodržení velikostí.. není to proto, že to maloval "na cihlu", tj aby se co nejmíň řezalo a vyházelo to? Nám to taky tak nějak všude možně o pár cm hnul, nahlásili jsme jen důležitý rozměry, na kterých trváme
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Pokud myslíte ten v chodbě po levé straně - tak ten je tam z toho důvodu, že ve vzniklém místě bude v šatně v tom výklenku zabudovaná skříň :-) a asi projektantovi řeknu, že nechci okénko v šatně, chci všude police na oblečení, přes okno bych to nemohla dát... Jinak s tím nedodržení velikostí... fakt nevím...musím se ho na to zeptat :-) Jinak se Vám to zdá ok? Já mám zase špatnou prostorovou představivost, nevím kolik bude místa mezi umyvadlem a stěnou v koupelně... :-S :-D a za dveřma v předsíni... snad se tam vleze skříň + botník :D Ale dost mě mrzí, že původně byla velikost obývacího pokoje s kuchyní dohromady 47m2 a nyní od projektanta je velikost celkem 42,85m2 o -4,15 m2 menší :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@ilona211 o tech 4 m bzch neresil. roymerz obzvaku a kuchzne mi prijdou ok. pouvazoval bych pouze o jedne veci - zda satnu omezovat jen na pristup z loznice nebo radeji udelat dvere do satny z chodby. opet zalezi, co v ni chcete skladovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@ilona211 celkem hezký projekt..hodně mi připomíná ten náš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ilona211 kuchyň s obývákem mi připadají velké dost...naopak bych ukrojila a klidně rozšířila skladovací prostory..my máme obývák menší, ale zas máme spíž a taky komoru (na vysavač, košťata atd.)
Odpovědět
Profilova fotka
.
Odpovědět
Profilova fotka
@ilona211 @ilona211 tvůj projekt bych upravila ještě tak, aby vznikly oddělené místnosti pro ukládání věcí...pro představu něco takového (ale jen jsem to tam naznačila, nejsem projektant :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ilona211 Na špatnou prostorovou představivost je nejlepší si to buď postavit (kdekoliv z kusů čehokoliv) anebo alespoň namalovat na zem křídou. My jsme na základě toho zmenšili celý dům o metr (a o 100.000,-). Jinak obývák mi přijde dost velký i s tím zmenšením. Kdyby to bylo moje, vymyslela bych jinak koupelnu a nedávala rohovou vanu. Ty umyvadla jdou tam nešikovný, když někdo půjde do koupelny a někdo bude u umyvadla, budou si překážet. Záleží taky, kolik vás je doma, jestli to vůbec hrozí. Ale asi ano, když máte dvě umyvadla a dvě WC ;-) Jinak mi ten projekt přijde dobře vymyšlený. Do šatny ty dveře z chodby nejsou špatný nápad, ale zase.. záleží, kdo všechno jí bude používat.
Odpovědět
Profilova fotka
@verulicek88 Ano opravdu hodně podobný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici S tou křídou je to dobrý nápad - zkusíme ;) Je to zatím návrh, nevím proč dal do projektu projektant rohovou vanu - tu mít nechci... :-D chci mít rovnou a buď tam kde je, a nebo na pravou stranu to ještě uvidíme :-) Dále nechci toaletu u vchodu - to je celé technická místnost, která bude mít cca 5m2 - také jak uvádíte na košťata, "čurbes" - úklidové prostředky, žehlící prkno, vysavač apod... Taky se bojím, že si u umyvadla budeme překážet... nevím, musím zjistit kolik je to metrl na šířku a kolik tam zbyde místa... no je to kvůli tomu samostatnému WC - nebylo ho kam jinam dát. V původním projektu je WC společné s koupelnou a to nechci... Šatna opravdu bude sloužit jen na oblečení - mám v plánu udělat police až po strop, nebo nechat udělat nějaké na míru od truhláře...nevím... :-)
Odpovědět
Zdravím, stavíme také bungalov naopakmy zase v projektu chtěli wc ze zádveří. Myslím, že je to praktické pokud jste na zahradě nemusíte chodit do "čisté" zóny. Máme ale ještě jedno wc v koupelně. Je to na zvážení. Jinak fajn projekt :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No kdyby bylo WC v našem případe v zádveří, tak by se muselo stejně chodit přes celý dům, protože RD bude bez plotu "předzahrádky" bude plot zděný na začátku RD po bocích tak, aby to bylo uzavřené... nevím jak jinak to popsat :) a tam by se muselo chodit na WC přes hlavní vchod pokud bych se chtěla vyhnout tzv. "čisté zóně". Takže toaleta tam kde je mi nevadí, jen nevím zda nám bude stačit WC i s malým umyvadlem 1,19 m2... :-| Jinak děkuji :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?