Náš projekt - co na něj říkáte?

Profilova fotka
Je to první návrh od architekta
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Myslím že to je hodně povedený návrh. Jen bych se zamyslel, jestli nejde nějak využít prostor pod schody, aby se zvětšilo zádveří. Obvykle se pro rodinu doporučuje alespoň 5m2. A nemáte tam moc úložných prostor v domě. Hodně se dá dát do garáže, ale i tak bych na tom ještě zapracoval.
Odpovědět
Je to hodne prostorne a me se to libi a ulozeni prostoru, za me, je dost. Kdyz vidim i velkou satnu. kolik Vas tam bude bydlet? Jestli v patre bude stacit jedno wc. jinak ja bych si dala dvere jeste z garaze do te mistnosti. Ale nevim co ma za funkci.
Odpovědět
Mě se to líbí, možná trošku malý obývák v porovnání s tou jídelní částí. A pokud bych měla dole ložnici, tak bych dala ještě samostatné wc , aby mi návštěvy nelezly do "soukromé" koupelny.
Odpovědět
Profilova fotka
@janess Šatna je super, ale tam předpokládám nebudou skladovat vysavač, mop, žehlící prkno a další. Chybí mi tam prostor na jednu vestavnou skříň na tyto věci. Ale nevím jaké budou mít technologie v TM. Možná se to vsechno vleze tam. Do toho zahradního skladu bych další dveře nedával. Zbytečně by ubirali prostor.
Odpovědět
@jakuda to nevím , kde si to pan Jarda s paní dají. Možná pod ty schody. Je tam psané schody + sklad. Já budu mít třeba prkno s žehličkou v šatně.Každý to máme jinak. Za mě, úložné prostory super. :) Možná ještě to zádveří, dvoje dveře, jestli tam nebudou lepší, krz prostor ,šoupačky.
Odpovědět
@jarda1981 Líbívé. Já bych si osobně ten zahradní sklad dal prostorově alespoň 50 na 50 s tou dílnou. 370 ponk stejně mít nebudete a pokud budete dělat něco většího v dílně, tak stejně auto bude před garáží a využije se prostor pro manipulaci v garáži. Nějaké police stejně můžou být i v prostoru garáže.
Odpovědět
Profilova fotka
@janess budeme ta 4 a ta malá místnost by měla být spíž.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda pod schodištěm bude místnost na věci pro úklid
Odpovědět
@jarda1981 ano, vím. myslela jsem ten zahradní sklad.
Odpovědět
@jarda1981 Pěkné, promyšlené, praktické. Možná bych taky dala samostatné WC pro návštěvy a koupelnu si nechala soukromou-ale záleží k čemu ten spodní pokoj bude sloužit, pokud jen jako hostnský, tak bych to nechala tak, pokud jako ložnice, tak bych koupelnu udělala soukromou.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se to líbí 😀 nevidím sice orientaci a pohledy na dům, ale možná bych víc sjednotila okna...ale ne každej má OCD 😁
Odpovědět
Profilova fotka
@jarda1981 Toho prostoru pod schody jsem si nevšiml. Myslel jsem si, že ho chcete nechat nevyužitý. Pokud ne, tak je to ok. Nicméně pořád si myslím, že máte malé zádveří. Možná že to částečně řeší velký zastřešený prostor před dveřmi (který je mimochodem super), ale i tak bych alespoň zvážil nahradit ty dveře, které oddělují zádveří od chodby posuvnýma.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Za mne palec nahoru. Na prvni pohled je videt ze to neni zpraseny typovy projekt. Ted je to o diskuzi s architektem nad detailama.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi jediné, co bych změnila, jsou dveře ze zádveří do chodby - dala bych posuvné.
Odpovědět
Profilova fotka
Hned jde poznat, ze to ma hlavu a patu. Na pomerne male plose hodne solidni komfort. Je to prima a osvezujici:).
Odpovědět
Profilova fotka
Je to pěkný projekt, fakt dobře promyšlený. Souhlasím s tím, že je malý vstup. Nepříjemné to bude v zimě, když přijde větší návštěva - kvůli malému prostoru budou otevřené oboje dveře a společně s návštěvou dovnitř naleze i zima. Navrhovala bych rozšířit zádveří o část přístřešku. Rozhodně bych ale změnila otevírání dveří záchodku v patře. Chodba je dost široká, tak proč se v malém prostůrku ještě mlátit dveřma.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkaka To s těmi dveřmi na záchod je dobrý postřeh. Ne jenom proto, že to ubírá prostor, ale v případě že tam někdo zkolabuje, hrozí jejich zablokování. Přes ležící osobu na podlaze dveře nepůjdou otevřít a nelze se tak k ní rychle dostat a poskytnout pomoc.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda Nechtěla jsem malovat čerty na zeď, ale je to přesně tak. Když tohle vidím, vždycky si vzpomenu na jednu nejmenovanou nemocnici, kde takové wecko měli u porodního sálu :-S A musím se pochlubit, mám zásluhu na tom, že už to předělali :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda s dveřmi máte pravdu ještě to probereme
Odpovědět
Moc hezký projekt. Zaujala mě Vaše kuchyň, hlavně ty dveře do spíže, chápu to správně, že dveře budou jakože v úrovni linky? Mám to dispozičně navrženo stejně (spíž na zadní straně kuchyně), ale tohle řešení dveří mě nenapadlo a líbí se mi to. Skříň označená S znamená co? Díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, za mě dva postřehy - malý a průchozí obývák, pokud je to okno francouzké a bude tak využíváno, nevidím moc možnosti kam umístit knihy a jako druhé - všechna ostatní okna /(pokud by byla otívrací) jsou "blokovaná" jídelním stolem. My jsme měli první návrh podobně nešikově, že klidová zóna pokoje byla průchozí a u vstupu a nechali jsme to archi předělat. Jinak hezké, i když mě to jako malý prostor nepřijde máme podobně velký dům a mě teda přijde obří :).
Odpovědět
Profilova fotka
Všechny tři okna jsou francouzská .Vchod do domu je ze severu a zahrada tudíž na jih.
Odpovědět
Profilova fotka
@majak78 bohužel taky nevím co znamená skříň označená S zítra budu mluvit s architektem tak zjistím.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@jarda1981 no schválně se ho na to zeptejte, jakou má představu o tom pohybu místostí a do kuchyně, na mě je to hrozně zamotaný možná kdyby byla vizualizace, aby si to člověk víc představil, ale na knihy prostě místa málo nicméně to je daň za ta okna :). Jinak ale pěkný bude to pasiv?
Odpovědět
Profilova fotka
Nemyslím si že je to zamotaný pro mě je důležitější okno než knihovna.Knihovna se dá udělat kdekoliv. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že pohyb místní bude v pohodě. Já bych tedy nedával krbová kamna do toho zúženého prostoru jak je televizní stěna. Myslím si, že rozpálená kamna můžou být v průchozím prostoru nebezpečná (zvlášť když tam budou děti lítat). Navíc I mi by bylo nepříjemné procházet kolem sálajících kamen ale to je subjektivní záležitost. Kolik v tom průchodu je místa? Možná bych zvážil, jestli místo kamen nedat oboustranou krbovou vložku vedle televize. Jinak vizualizace vypadá dost dobře. Jak budete řešit stínění?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je asi dost subjektivní, mě by se tam pohybovalo špatně, jinak bych to nepsala. Než bych došla do kuchyně praštila bych se někde tak 3x :). A kdybych šla s jídlem na terasu tak to ani nemluvím ;). A ten nápad s krbem ve středu se mi líbí - to mají kamarádi, mají ho tedy obezděný je to masivní prvek - ale hezky to rozdělilo ty 3 zony (kuchyn, jídelna obývací prostor). Nahoře by to taky vyšlo.
Odpovědět
Je pravda, že krb v prostoru je nádherný....mě taky příjde, že dost trčí, ale třeba by se dal "zapustit" pod schody, kdyby se trochu posunul....
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě bude ten prostor obýváku v pohodě, pokud ho majitelé nezabijí mega rohovou sedačkou, kdy to "Lko" bude trčet do prostoru. Pokud vyberou nějakou rovnou, klidně větší, ale rovnou sedačku, tak se tam bude dát chodit v pohodě.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?