Naše návrhy (zatím pouze domácí) - co říkáte?

Tak dnes odpoledne jsme nakreslili návrh. č. 1 a hodně z vás mě psalo, že v pokojích 1. a 2. bude tma....proto jsem teď nakreslila obměnu (obr. č. 2)...Prosím o názory :-) Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cechylucy a teď to udělejte v měřítku, ať víte jak vyjdou ty dětské pokoje. A základní rozměry místností se dají najít na Googlu (pokoj pro 2 12 m2, šířka chodby atd.). A určitě rozmístěte základní nábytek. Jinak technická za krbem je super, najdete dneska už dost modelů se zadním přikládáním což je super.
Odpovědět
Opravdu by to chtělo zakreslit vše v měřítku a +- zařídit pokoje, jak by se Vám to líbilo. Ta kuchyň vypadá opravdu velkoryse v poměru s gaučem :-D ale jasně, rozumím, jsou to jen náčrtky. Ze mě přikládání do krbu zezadu parádní, taky máme, ale vy píšete prádelna (to bude společně čisté prádlo a dřevo s popelem v jedné místnosti?). Dále WC bez okna (panelákový syndrom, už nikdy ! :D) Celá ta chodba bez prosvětlení, uvažujete o světlíku? Terasa dle mého zbytečně daleko od kuchyně, ale to tak mají skoro všichni, terásku u obýváku :) Toto jsou jen mé postřehy, prosím, Vám to tak samozřejmě vyhovovat může :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bez měřítka k ničemu. Kolik má to WC, je to metr nebo půl metru? Kuchyň obrovská, obývák pro dva. Pracovna větší než dětský pokoj, proč? Zádveří má na šířku kolik?
Odpovědět
@tulda27 Jdu na to :-) ano ten krb zezadu jsme resili, ale jde o to, ze bych mela rada technickou dohromady s pradelnou ( kde by se v zimi.susilo i.pradlo), takze asi zustane krb zepredu....jen se zeptam...je podle vas lepsi situovat detske pokoje na zapad nebo.vychod?
Odpovědět
@slabici Zatim bez.meritka :( jdu se na to vrhnout a vse premalovat :-) jen se.zetam i vas..detske pokoje na vychod nebo.zapad?':-)
Odpovědět
Profilova fotka
děti jsou dopoledne ve škole/školce, doma jsou odpoledne, kdy je slunce na západě. V létě tam budou mít samosebou tepleji, ale to zase budou venku na zahradě, v ostatních měsících je podle mě lepší západ (když nejde jih). My je máme v jižním štítu se střešními okny na východ a západ. Ale já jsem na světle závislá, máme i střešní okna větší než je standart ;). A pohlídejte si šířku toho vstupu. Dá se také řešit, dokud jsou děti menší a chtějí být spolu, že je jeden pokoj na spaní a jeden na hraní/práci. Kdyby Vám to třeba při přemýšlení pomohlo. A zkuste prohledat typové projekty, někdy člověk narazí na inspiraci v tom duchu co potřebuje. Přeci jen odborníci ví jak to správně poskládat... I když za mě je většina typových projektů "natěsnaná", ale pak stačí trošku rozšířit a funguje to ;).
Odpovědět
Profilova fotka
Už jsem to psala jinde: za mne na východ. Ráno je to vzbudí, odpoledne tam není takový vedro. Tma tam není. máme okna na východ a nevšimla jsem si ;-) Od určitý hodiny večer je tma všude a je jedno, na jaký směr to je
Odpovědět
upřímně radši to předělej celý, je tam spousty věcí co třeba mě osobně moc vadí. například návštěva jde celým domem do obýváku, vidí i ložnicovou část všechno je rozměrově nepoměrné (zádveří šíře min 1,8 60 skříně+120 chodba, špajz nejlépe 1,6 (50 police+100 chodbička mezi+50 police), wc zase moc dlouhé, sedačka bude cca 3x4m, to pak kuchyň bude 8x6m?, kolem stolu málo místa, už jsem sem dávala obrázek minimální prostor kolem stolu pro 6 osob, pracovna obrovská, sklad taky, prosvětlení chodby, nábytek v chodbě kde? škoda nevyužít na poličky například. Celkově to působí velmi lacině, ničím to neohromí, hledej a hledej půdorysy různě po netu, najdou se super nápady.
Odpovědět
@cechylucy Jsem taky pro okna na jih nebo zapad. Mame ted byt na vychod a jeden pokoj s oknem na jih a je to obrovsky rozdil. Ale ja mam rada prirozene svetlo a teplo 10 dni v roce mi nevadi :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě má druhá varianta větší potenciál, ale chtělo by to umístění na pozemku. Nejlepší okna jsou na jih jak v zimě, tak v létě i z pohledu množství světla. Na plánování je lepší nějaký program. Na půdorysy používám sweet home 3d.
Odpovědět
@cechylucy ahoj, za mě vstupní chodba do domu je úzká, bez jakéhokoli úložného prostoru, Kam dáte boty, kabáty? Máte tam dětské pokoje tak máte nebo plánujete děti, když se budete chystat ven, bude se jeden obouvat a zbytek stát před domem, nemáte tam ten prostor. Mokré provozy jsou lepší umístit u sebe kvůli rozvodům vody- tzn. kuchyně, vedle prádelna a koupelna...Koupelny bych já udělala dvě, jednu s vanou a wc, druhou se sprchovým koutem a wc, případně jednu kouplenu bez wc a wc zvlášť. Pokud má být v bytě více lidí tak jeden záchod ještě navíc v koupelně ani nelze kvůli normám a navíc je to příšerně nepraktické - ráno se budete chystat do práce, školy... jeden si bude čistit zuby, druhý vedle na wc? Nemáte tam rozměry pokojů, podle nákresu to vypadá, že pracovna je jen o málo menší než garáž.... zkuste si dům namalovat v programu na www.navrhinterieru.sk - tam si můžete jednotlivé místnosti vybavit atd.. a uvidíte vše naživo
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?