Návrh domu k posouzení (bungalov 5kk), kterou variantu vybrat?

Ahoj všem, jsme ve fázi plánování našeho domu. Navrhli jsme si dvě varianty a teď se rozhodujeme, do kterého z nich se pustit. Poradíte? Budeme rádi i za další rady. Např. velikosti pokojů (zda jsou dostatečně velké), dispozice (orientace na světové strany), atd. Díky za jakýkoli názor.
Odpovědět
Pokoje na sever, bude tam chladno.
Odpovědět
@zumian Asi něco mezi :-), kdyby se zrušil kumbál a WC ve dvojce a prohodila koupelna s technickou, tak by se mi to líbilo. Takto jsou 2 pokoje celkem malé-ale záleží jak je chcete využít, nevím, na co je dobrý ten kumbál a wc bude dělat dost hluk a bude rušit-vměstnala bych ho třeba mezi koupelnu a techniku-ale chtělo by to rozkreslit zařízení. Kdyby se koupelna a technika prohodili-měla by koupenla okno a komín v technické by umožnil třeba zadní přikládání.
Odpovědět
Pokoj na sever je v podstatě jen jeden, a ten bych klidně využila jako ložnici. Sice vím, že když někoho "budí sluníčko" tak je to super, ale ruku na srdce, v zimě vstávám za tmy, v létě mi rozednívání v pět vadí a ruší spánek.....a hlavně mě budí a ještě mnoho let budit budou děti :-D a to ze všech světových stran.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně v obou variantách strašně vadí ten špajz, navíc v obou variantách je na "teplých" stranách.. Velikostně úplně k ničemu a akorát to rozbije kuchyň. Osobně bych ho zrušila.
Odpovědět
@bamak Jeden z těch malých pokojů je v plánu jako pokoj pro hosty (nebo pracovna). ostatní jsou pro děti nebo ložnice. Je teda pravda že dvojka má malé pokoje dva, takže zrušení kumbálu by bodlo. Chtěli jsme mít nějaký odkládací prostor pro věci jako jsou košťata, mopy, vysavač atd. Nejspíš by se nám to ale vešlo do technické. Technickou vs. koupelnu jsme volili takhle, aby se hlavně dala větrat technická, kde budeme sušit prádlo. To okno v technické je francouzské, tak aby se prádlo dalo v létě nosit ven. Do technické se vchází skrz koupelnu, tzn dá se potom větrat i koupelna přes technickou. Ale pravda, že už nám více lidí zmínilo, že bychom tyto dvě místnosti měli prohodit. Tak ještě popřemýšlíme. Komín je tam jen jako příprava pro krb. My teď krb nechceme, ale říkali jsme si, že je lepší si tam nechat udělat zaslepený komín. Takhle až jednou budeme chtít, bude to jednoduché. Díky moc za názory.
Odpovědět
@adula000 původně jsme zamýšleli o prohozené variantě (obývák za pokoje), ale spousta lidí nám řekla, že když budou pokoje na jihozápad, bude tam hodně velké vedro.
Odpovědět
Druhá varianta, ale jak je psáno už výše, bez wc a kumbálu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nelibi se mi kuchyň v obyvaku - v jedne mistnosti, hluk z vareni, neporadek v kuchyni je soucasti obyvaku a pachy z vareni, i kdyz je digestor, tomu se neda uplne zabranit, jinak viz. Co je psano vyse, souhlas.
Odpovědět
Nedavala bych wc a kumbal mezi pokoje, ale hned k zadveří. Hlavně teda wc - nechtěla bych aby navštěva lítala z obývaku tak daleko na wc ještě tak umístěné mezi pokoje
Odpovědět
U prvního mi přijde špatný tvar té kuchyně - ruší tam ta spíž. U druhého bych nedávala wc a kumbál mezi pokoje. U obou moc nechápu to "obrovskou" koupelnu.
Odpovědět
@zumian TAk pokud by se do technické dalo jít i z venku, bylo by super udělat tam i WC, nebo do koupelny, je to ideální-z venku nebudete courat přes celý dům.
Odpovědět
Varianta 2 vypadá líp, akorát bych spišku nalepil na zádvěří aby nebyla na jih jak říkala zmrz_lina, 2 x 1,4 m2 bohatě stačí, určitě bych se ji nezbavoval. A myslím že by se dalo z technické místnosti a koupelny udělat místnosti 3 aby tam byl i záchod 0,9 x 1,5 m2 stačí. Kumbál a wc mezi pokoji bych zrušil. Myslím že ložnice by měla být na sever, ideál nebudeš tam mít vedro když budeš v létě chodit spát, už naši předkové vždy stavěli ložnice na sever, věděli proč :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Všem moc děkujeme za názory. Znovu jsme se na to podívali a trochu jsme přepracovali druhý návrh. Vyměnili jsme koupelnu a technickou za jeden pokoj, přesunuli záchod, zrušili kumbál a spíž. Přikládám nový obrázek. O spíži budeme ještě uvažovat. Navíc zůstává k dořešení prostor mezi komínem a záchodem. Buď tam bude vestavná skříň nebo ten kumbál, který jsme zrušili. @dave10 díky za typ pro spíž. @bamak tou změnou jsme o průchod z technické ven přišli, ale asi s tím dokážeme žít:). @maroussia chtěli bychom do koupelny vanu, sprchový kout (do niky), dvě umyvadla, skříňku a žebříček. Proto nám přišlo vhodné plánovat víc než 6m2. @mandre pro nás je důležitější vidět při vaření na prcka, jak si hraje v obýváku ...:) Navíc nám při našem vaření přijde, že je úplně jedno kde kuchyň v domě máš, vždycky je to cítit všude. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@zumian ja jsem oddelila kuchyn s jidelnou od obyvaku velkymi soupacimi sklenenymi dvermi, treba ted doma mame kuchynoobyvak a uz to nechci z duvodu, ktery jsem ti psala, naprosto neprakticka vec, hodne lidi to tak ma v bytech z duvodu nedostatku prostoru, v dome uz to neni potreba tak mit, dite ti za par let povyroste a uz nebudes resit jeho hrani v obyvaku, sama mam 2 male deti, ale smrad a hluk z vareni mi vadi hodne v obytně prostoru. Musi se zavirat dvere, abychom to nemeli i v jinych castech bytu, coz funguje bez problemu.
Odpovědět
@zumian Pěkné, sice z TM do chyně budou dlouhé rozvody, ale člověk nemůže mít všechno. Do prázdného prostoru už bych kumbál nedělala, myslím, že ty snetáky se do TM vejdou a co šatna pro pokoj 4? Já sice nejsem šatnový fanda, ale tady se to přímo nabízí :-). Ještě si zkuste rozkreslit kuchyni, 6m je celkem dost. Nádhernou kuchyň má xsona a schranicka , tak se k nim můžeš mrknout pro inspiraci.
Odpovědět
Profilova fotka
@zumian ja jen jeste jednu vec k zamysleni - pri chozeni na terasu se nejcasteji nosi jidlo a piti apod., proto mi prijde ucelnejsi mit bliz k terasovym dverim kuchyni, nez obyvaci pokoj. Proste trasa "terasa-lednice" by podle me mela byt co mozna nejkratsi ;-) Tak jen tip, jestli by nebylo ke zvazeni prohodit kuchyn a obyvak.
Odpovědět
Za mě taky prohodit kuchyn s obyvakem a ještě bych si dal vic oken na jih at je to vice proskleny a mam tam vice světla
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina já bych taky zrušila špajz,zbytečně to naruší kuchyn :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?