Návrh domu - připomínky, návrhy

Dobrý den, prosím o připomínky, návrhy k bungalovu. Vchod je severní strana.
Odpovědět
Co budete mít v tom prázdném rohu v obýváku? Sedačková část se mi zdá nalepená hned na dveřích a i k TV je to takové naňahnané a ten kout tam vězí prázdnotou... Není dobře vidět kde bude kuchyň, jestli v tom koutu nebo v té místnosti za TV stěnou
Odpovědět
Profilova fotka
ten obývací prostor se mi nelíbí, to sezení hned za dveřmi, sedačka strašně blízko krbu, úzký prostor na procházení do kuchyně. Zmenšila bych tu místnost vedle zádveří a tím zvětšila obývák
Odpovědět
Kuchyň bude vedle koupelny, přidala bych tam okno. Obývák se mi také nelíbí. Tak řešíme, jak jej jinak umístit.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to celkem líbí, jen bych dala to okno v pokoji 1.01 na zadní zeď domu. předpokládám, že tam kde je součastně, tak povede na terasu a mohlo by to rušit. Jinak ten obývák s kuchyní se mi taky moc nezdá to uspořádání, kolem jídelního stolu mi připadá, že na průchod na terasu není moc místa. Napadá mě prohodit koupelnu s obývákem, vznikl by souvislí prostor nebo zvětšit dům směr dopředu ke garáží. Zvětšilo by se i zádveří a koupelna,která by se mohla zužit, aby byla větší velká místnost.
Odpovědět
@sajax Chce to zrusit tu priecku medzi jedalenskym stolom a sedackou. Ziska sa jednoliatejsi priestor a viac svetla. Ak spravne vidim, priestor ma 56m2, tzn dostatocny na vymyslenie dobreho riesenia.
Odpovědět
Profilova fotka
Ta obývací část opravdu není ideální - kvůli té zdi tam půjde hodně málo světla, takže obývák bude působit tmavě, protože světlo z francouzského okna se tam vůbec nedostane. Navíc je průchozí přímo kolem telky, takže když se někdo bude "courat" do kuchyně, bude tím rušit lidi, co se budou chtít koukat. Co bude v technické místnosti? Jestli jako nějaká kotelna, tak pak je umístění dobré, ale jestli pračka, tak pak by to chtělo vchod spíš z chodby, abys nemusela chodit prát přes našpiněné zádveří. Zádveří se mi zdá malinké, vejde se tam jenom malý botníček do horního rohu. Otvírání vchodových dveří je spíš dovnitř, takže když je tak budete otvírat, špatně se tam vejdou i dva lidi najednou. To bych zvětšila. A teď fakt nevím, abych neřikala kravinu, ale nemá být podle normy oddělený WC, když tam je jenom jedno? Ale pokojíky jsou hezky situované, to je super. :-) Jenom u toho jednoho pokojíku bych dala to okno na jih, bude tam mít víc sluníčka a zároveň tam bude menší hluk z terasy. :-)
Odpovědět
Vždy se vyplatí na návrh domu si najmout nějakého zkušeného architekta. Myslím opravdu ing.arch., který má zkušenosti se stavbou rodinných domů. Tady vidím tolik školáckých chyb, za které by studenta v 1. ročníku na architektuře vyhodili. Věřte, že dobře navržený půdorys vám do budoucna ušetří plno problémů. Zkuste se po nějakém v okolí podívat a návrh s ním zkonzultovat.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Zrušila bych tu příčku u sedačky, obývák bych dala tam, co teď plánujete kuchyň, přidala bych okno a kuchyň dala tam, co je teď sedačka, kdyby to šlo. Kdyby měla být kuchyň nalepená na zeď v koupelně kvůli odpadu, dala bych dveře do obývací části a kuchyně na druhou stranu. Jinak zádveří se mi zdá dost malé, aby jste se tam vůbec otočili.....A možná bych dala dveře do technické z vnitřku domu, ne jen z garáže.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Budete převážně v obýváku.. jak budete kontrolovat, co se děje kolem domu? Z kuchyně a obýváku jsou v podstatě 3 strany mimo dohled.
Odpovědět
už jsme vyměnili projektanta, byly to s ním nervy :-(
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?