Návrh koupelny - poraďte, prosím

Profilova fotka
Zdravím, pořád nemůžu vymyslet, jak si rozvrhnout hlavní koupelnu v patře domečku. Potřebuji tam vanu - raději větší, wc, dvojumývadlo, asi i pračku se sušičkou - nejspíš asi na sobě, ale není podmínka (ale případně je můžu dát i do spodní koupelny), ideálně ještě nějakou skříňku na ručníky nebo takové ty koupelnové věci... a vlastně kdyby někde ne moc daleko od vany mohla být nějaká skříňka,která by i mohla sloužit jako přebalovací pult (asi 70x70) hlavní problém je asi ten, že uprostřed nám vyšla zeď, protože tam musí být nějaký sloup co drží střechu... průchod je tam 85cm okno bude téměř po celé šířce, ale jen někde při stropu (případně by se dalo udělat nějaké jiné) dveře - šoupací poraďte, jak by jste to tam rozvrhli? děkuji
Odpovědět
@zuzanka.k ahoj, mrkla jsem na to a vymyslela toto
Odpovědět
@zuzanka.k Tedy dle navaznosti, by wc a umyvadla mela byt nejbliz, tu treti variantu jsem dala jako ne zrovna idealni. Nejlepsi je asi prvni varianta, protoze by jsi mela vedle pracky a susicky super uloznou skrin, pracka a susicka by byly za dvirkama, takze by to nerusilo koupelnu.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@dizi děkuji, zrovna teď si to zkouším nakreslit... přemýšlíme stejně
Odpovědět
@zuzanka.k Jj ten zachod by take sel za tu zed, jen jsem si rikala, ze kdyz bude vana takhle oddelena, tak jestli to neudelat vic jako takovou relaxacni zonu. V tom mem navrhu se vejdou dve umyvadla i wc. Nebo nemusite davat umyvadla 60 cm, ale treba dvojumyvadlo 100 cm nebo dve 50 cm. Ja mam v tom prvnim navrhu na zachod 70 cm, coz by v otevrenem prostoru melo stacit. Pokud ale nechcete na wc pri vstupu koukat, tak je jasne, ze ho date za tu zed. Ta vana pod oknem bude nejlepsi. Jen skoda, ze nepujde tolik denniho svetla k umyvadlum. Musi ta pricka byt cela vyzdena - neslo by tam udelat treba takove pruhledy, nebo castecne treba z luxfer? Cim vic svetla, tim lip :)
Odpovědět
Profilova fotka
@dizi nakonec bych ho nechala ve předu... jen ho oddělím nějakou nízkou zdí... zavřít pračku a sušičky do skříňky je super nápad... no já právě původně měla vanu u dveří a umývadla u okna - kvůli světlu - ale asi budou fakt lepší v té přední části - myslím, že to nemusí být klasická zeď, takže nějaké prosvětlení by tam snad mohlo být - pořeším s projektantem jak to tam přesně je... nakonec to vypadá takhle (jen tam nejsou úplně přesné rozměry):
Odpovědět
@zuzanka.k Teda super šatna :) Ještě mě napadlo, nechcete ten záchod nahoře oddělit úplně? Nevím přesně ty rozměry kolem koupelny, ale odhadem takhle.
Odpovědět
@zuzanka.k Dveře do koupelny by šli určitě posunovat i na druhou stranu a na záchod by se také mohli zasunovat, to by se mělo vejít. Ale jak píšu, neodhadnu ostatní rozměry. A ještě kdyby ta zídka mezi umyvadlama a vanou šla udělat nějak "děrovaná", prostě s nějakými průhledy, tak by to mohl být nakonec i zajímavý prvek :)
Odpovědět
@zuzanka.k A ještě mě napadlo - ty dveře do dětských pokojů bych dala vůči té chodbě rovně. Ale to je možná jen můj pohled - mám ráda věci rovně bez nějakých výkusů :)
Odpovědět
A nešla by ta příčka dát z druhé strany, třeba něco takového? verze 1 výhody: samostatné wc (dveře jsou šoupací z boku, pokud by byly zepředu, musely by být otvírací ven), umyvadla blízko dveří, ale zároveň díky otočené příčce a posunutému oknu na denním světle jako nevýhodu vidím okno nad vanou, obzvlášť, když nemáte nahoře sprchu, tak je předpoklad, že se budete ve vaně i sprchovat (i když jen někdy) - pak to okno bude zastříkané verze 2 výhody: okno přístupné nevýhody: nevešel se mi přebalovák (ve smyslu skříňky napořád) - myslím, že by řešila deska přidělaná na ty úzké skříňky, která tam tak nebude překážet donekonečna, ale jen po dobu nezbytně nutnou pár let, nebo třeba ikea dělá (nebo dělala) takový sklápěcí, tak ho pověsit nad ty skříňky) umyvadla nejsou přímo osvícená oknem ta příčku na druhou stranu mi přijde lepší hlavně kvůli osvětlení těch umyvadel, v tom druhém případě je to asi jedno a dalo by se to klidně otočit i s příčkou naopak (jen bych pak otočila umyvadla na zeď se šatnou - blíží se to druhému návrhu @dizi, ten se mi také líbí, jen to okno bych nechtěla ve vaně)
Odpovědět
Profilova fotka
@dizi šatna by měla mít 1,8m na šířku a asi 5m na délku - měla být ještě širší, ale raději jsem dala víc do koupelny... děrovaná ta zeď by snad i šla - tam jde jen o ten konec - uprostřed koupelny, že tam musí být něco nosného - na tu střechu... dveře do pokojů nevím jak vyjdou - pokud by tam vyšli rovně, určitě bych je taky taky dala - ale nevím jak dlouhé bude schodiště... no každopádně manžel nechce oddělovat wc a koupelnu... taky i pro @ekyticka @ekyticka když se nato tak dívám, tak ta příčka co dělí koupelnu by mohla jít i z opačné strany - jen se musí zachovat to místo toho sloupu - jsou na úrovni té stěny která dělí ložnici a ten pokoj vedle... ona totiž původně byla ta koupelna tak malinká - ložnice byla stejně široká vepředu domu tak i vzadu... musím se mrknout kolik to přesně vychází rozměrově - teoreticky to vlastně vidím v tom mém nakresleném návrhu úplně nahoře.... je tam průchod 850 a zbytek ze dvou metrů je zeď - a to je vlastně zbytečné - to by mohlo být opačně! to je vlastně úplně super nápad a tím pádem by byl průchod 1150 - to by bylo fajn.... tak prosím o návrhy s opačnou příčkou, ale zachovat wc - napadá vás něco? vanu bycho možná dala vedle toho schodiště, ať není tedy úplně celá pod oknem - umývadla možná i zachovala? to už nevím...
Odpovědět
@zuzanka.k ahoj, wc bych dala zvlášť, je to praktičtější. do koupelny jsem dala velkou skříň do které se dá dát pračka, sušička, koš na prádlo, ručníky, atd... přebalovací pult bych si nechala udělat vysunovací třeba pod umyvadlem (nebo sklapovací, aby se až ho nebudete potřebovat dal odmontovat...) naproti na zdi... hodně štěstí při zařizování
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jenies děkuji za návrh, jen ten záchod zvlášť nám moc praktičtější nepřijde... stavit další místnost, další dveře a chodit tam a pak zase do koupelny... nakonec jsme to zavrhli... ten přebalovák byl myšlen jako skříňka třeba na ručníky na kterou se dá přebalovací podložka - takže spíš jde o skříňku než o přesný přebalovací pult... a chceme dvě velké umývadla
Odpovědět
@zuzanka.k Dobrý nápad @ekyticka zpristupnit tu jednu cast z chodby, vysla by ti tam pekny vyklenek za posuvnyma dverma na pracku, susicku a dalsi prostor k tomu. Navic ze strany z koupelny, by ti tam vysla super skrin hluboka 42 cm na rucniky a vsechny veci do koupelny. Na provoz je proste nejlepsi, kdyz je u vstupu ten zachod. Kdyz uz nebude oddeleny, tak kdyz bude nekdo lezet ve vane, tak i kdyby se rychle nekdo potreboval vycurat, tak tam muze vbehnout, umyt si ruce a jde. Kdyz uz to musi byt oddelene, tak bych dala vanu jako relaxacni cast a zbytek provozni. A jeste k presunu te pricky oddelujici prostor - na jednu stranu by vysel vetsi pruchod, ale na druhou stranu je to nelogicke a nesli by tam podle me ty dve umyvadla - protoze by zasahovali do pruchodu.
Odpovědět
Profilova fotka
@dizi taky bych udělala tu zadní část relaxační - takže tu vanu u okna... ale opravdu je něco i na tom, že to okno bude pořád zacákané... kolik potřebují mít šířku wc? tak 70cm? dvě umývadla 120-130cm -což máme 2 metry + 10cm asi ta příčka u wc - takže by to vyšlo úplně přesně... pravda, kdyby někdo u toho umývadla stál, tak by ten co jde do vany musel počkat než mu uhne... ale zase nevím, zda by to nestálo za to, aby bylo u umývadel světlo... navíc, případně bych tu koupelnu mohla o kapánek zvětšit (to by snad nikdo nepoznal) jinak, ale dát tu pračku z přístupem od schodiště není vůbec špatný nápad - ale zase když bude jen ve "skříňce" nebude to dělat randál k pokojům? přece jen z té koupelny by byli ještě jedny dveře....
Odpovědět
@zuzanka.k šířka wc minimálně v otevřeném prostoru 70 cm, když je víc tak nevadí. A co místo klasické příčky, udělat třeba skleněnou, aby to bylo takové vzdušnější. S tou pračkou - to je na vás. Já většinou peru přes den, takže by mi na chodbě nevadila.
Odpovědět
@zuzanka.k Ještě mě napadlo - a musí tam být vyloženě příčka - co kdyby to byl jenom sloup -tím pádem byste mohli jít jednou i druhou stranou. a ta koupelna by vypadala větší, i když se sloupem.
Odpovědět
Profilova fotka
@dizi určitě by kousek skleněná šla... ach jo, to je fakt dilema... ještě se dívám na rozměry, ale na tu pračku jen tam jen 1metr - takže ta skříňka by byla maličká.,..
Odpovědět
@zuzanka.k se sloupem
Odpovědět
Profilova fotka
@dizi asi by mohl být jen sloup... ale to nevím jestli by už nebylo takové blbé
Odpovědět
@zuzanka.k podle mě na pračku stačí hloubka 80 cm. Pračka je 60, 10 za pračkou na připojení a 10 na pojezdy posuvných dveří.
Odpovědět
Profilova fotka
@dizi no právě a pak na skříňku zůstává 20 a ne 40
Odpovědět
@zuzanka.k no myslím, že sloup by vypadal líp než plná příčka, vzdušněji. Kdybyste zjistili, že jednou stranou nechodíte, tak by se tam dali dát poličky.
Odpovědět
@zuzanka.k Aha, tak to jsem si opsala špatně. Tak buď nechat celou hloubku z chodby nebo to dát do koupelny.
Odpovědět
Profilova fotka
@dizi takže asi z koupelny... teď jsem vola projektantovi a může tam být i jen sloup - má 16x16 - a od toho schodiště nic být nemůže, protože končí až dál... natáhlo se tam
Odpovědět
@zuzanka.k Pokud tam muze byt jen sloup, tak bych ho udelala ... a i kdyz nebude z te jedne strany pruchozi, tak bych ho nechala volny a maximalne tam potom nechala udelat policky. Bude to pusobit mnohem vzdusneji, navic kdyz je v te mistnosti i okno . Tak budes mit i denni svetlo u umyvadel.
Odpovědět
Profilova fotka
@dizi o to denní světlo u umývadel mi i jde... zkusím to promyslet jak by to mohlo být... spíše jde teď tedy jen o to, jak umístit tu vanu...
Odpovědět
Profilova fotka
tak nevím, který???
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
nějak mi to nešlo, znovu:
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?