Návrh kuchyně s obývákem - vaše názory

Profilova fotka
Co říkáte na návrh kuchyně s obývákem? Zatím jen takový nástřel :-) ještě přemýšlíme nad různými variantami, tato je jedna z mnoha ;-) Díky za každý komenář :-D
Odpovědět
přijde mi tam hodně hluchých míst....stůl bych dala podélně a přirazila k ostrůvku, případně rovnou udělala ostrůvek tak, aby byl stůl jeho prodloužením sedačku bych dala trojsedák ke zdi s poličkou a naproti/vedle dvě klasická křesla,,, ta rohová pohovka, co ani není v rohu, je zvláštní
Odpovědět
Profilova fotka
@sussie01 za mne dobry. neotrele, nevsedni, oddeleny jidelni stul se mi naopak libi. Mam rad prostor a nezastavene komunikacni cesty palec nahoru ;)
Odpovědět
@sussie01 mě se to vcelku líbí. i ten stůl je takhle fajn. Možná pak dát větší sedačku či křeslo do obyvaku. ;) ale to už jsou detaily.
Odpovědět
Profilova fotka
Diky za nazory :-) kazdy ma jinou predstavu, nam vyhovuje taky vzdusnejsi usporadani,a stul prirazeny k ostruvku se sice ted celkem dela, ale vadilo by mi to kvuli nepruchodnosti,jak uz rikal jumpmans.. jinak i okna zatim muzeme menit, takze kdyby vas napadlo, jak by to bylo treba jeste vhodnejsi, tak klidne piste ;-) uvitam vsechny komentare, at pozitivni ci negativni ;-) kazdy ma preci pravo na svuj nazor ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
i mne se to libi tak, jak jsi to vymyslela....ja bych jen posunula sedacku jeste bliz k tomu zadnimu oknu, stejne tam nebudete asi chodit ven a jeste bude vic mista, treba mladasum, aby si jezdili okolo stolu na motorce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dik za tipy :-) ja spis mela strach jestli neni daleko byt 4m od tv, ale asi to nebude tak hrozny..a taky nevim, kdyby to bylo az u zdi, jestli by nebylo lepsi tam dat spis treba podelny okno nad gauc, nez zbytecne francouzky ...
Odpovědět
@sussie01 na 4 m jsem.si zvyklá. Ale do baráku chci být blíž. Čím starší, tím horší zrak. Tak ať na ty písmenka taky vidím :) nebo třeba.mensi okno a pod ním takové posezení. Teď se to tak dělá. Jestli víš co myslím.
Odpovědět
Profilova fotka
Mne by vadilo to velké okno za zady sedačky, bylo by mi to strašně pocitove nepříjemné tam sedět, pokud tam okno chceš, dala bych normální a sedacku pod něj. Ale celkově TV naproti oknu neni uplne ono z praktického hlediska. Ale to záleží na tom, jak moc na ni koukate.
Odpovědět
@sussie01 a musí tam to okno vlastně být? proč neprodloužit tedy okna tak, aby šla skrze kuchyni a jídelnu až těsně k sedačce...ale tam už nechat jen holou zeď?
Odpovědět
Profilova fotka
no ono uz ted to velky okno bude mit 3m, a nevim jestli bych dala jeste vetsi.. a kdyz tam nebude to za sedackou, tak se obavam aby tam nebyla tma..nemam predstavu, jak to bude prosvetleny..
Odpovědět
Profilova fotka
my měli okna jak za sedačkou tak vedle sedačky a musím říct, že na oknech, která byla za sedačkou byly pořád zatažené závěsy - hrozně se odrážely v TV a akváriu, které stálo kousek od TV. Jinak pěkné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sussie01 jestli mate dobre vyresene stineni (presah strechy, venkovni zaluzie) tak bych to velke okno za sedackou nechal. pokud by ti vadilo aby ti nekdo nekoukal na krk, da se vyresit obycejnou zaclonou ktera tomu doda i punc romantiky. rozhodne bych nedaval nejake strilny. zaclonit muzes vzdy, ale denni svetlo uz pak tezko dostanes. my mame v obyvaku/kuchyni prosklenou plochu cca 18m2 a je to skvely. kdyz chcem koukat na televizi, zatahneme venkovni zaluzii.
Odpovědět
Článek se načítá
@bayt Co je to za úchylku rvát stůl k ostrůvkům? Hlavně tam ten stůl narvat i v případě, že na druhé straně ostrůvku jsou skříňky, že? :D
Odpovědět
@ellendway přijde mi pak prostor lépe využitý a vzdušnější (skříňky jsem nepostřehla)
Odpovědět
V čem je ten prostor vzdušnější? V tom, že pak mezi kuchyní a obývákem bude mít několik metrů prázdného místa? Nebo že bude muset stůl posouvat a přesouvat na nějaké volné místo v případě, že přijde nějaká návštěva a bude chtít ke stolu další dvě židle? To mi jako lépe využitý prostor nepřijde. Pokud má člověk dostatek místa na to, aby měl stůl volně v prostoru, proč to tak nemít?
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych třeba nemohla být bez horních skříněk. Jak je velký celý ten prostor? My máme kuchyň taky defakto takhle do L a ostrůvek a bez horních skříněk bych se nevešla a to máme špajzku pod schody. Nelíbí se mi to právě ani vzhledově - myslím tím ta kompozice okno a digestoř, ale to je samozřejmě na každém. Super bude to velké okno. Okno za sedačkou bych taky takhle pocitově nemusela, jsem strašpytel. :-D To bych raději rozšířila to v obýváku boční, tam by byla hezká větší skleněná plocha. Jinak my koukáme z 4,5m na telku a v pohodě, nenapadlo by mě kvůli tomu posouvat sedačku. Prostor by mi pak přišel menší. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Cely prostor obyvaku i s kuchyni je cca 40m2, kuchyn ma na sirku priblizne 4m..okno za sedackou je sporne.. mozna by bylo opravdu lepsi tohle zrusit a bocni okno zvetsit. Jsem rada, ze sem hazite vsechny napady, je super to zase videt z jinyho uhlu pohledu.. a co se tyce skrinek, nad nimi jsem taky premyslela,jdstli by nechybely..je fain tam mit treba sklenicky a tak, ale digestor nad ostruvkem (ted bezne delana a vzhledove moc pekna)mi pripada neprakticka a zbytecne draha..tim padem se tam skrinky moc nevejdou..:-(
Odpovědět
Mě selíbí oddělená jídelní část a kuchyně, kdybys měla stůl u ostrůvku, budeš ho pořád obíhat. V obyváku se mi nelíbí ta sedačka v prostoru. Nevím, jestli to fr. okno je jako vstup na terasu, ale nelíbí se mi ten úzkáý průchod. Dala bych sedačku ke stěně a naproti ní další +křeslo. Tak budeš mít okno volné. A konfer. stůl nebude tak trčet v cestě. A co se týká kuchyně, tak moc horních skříněk se ti tam nevejde a podle mě by to nevypadalo moc pěkně s tím oknem, digestoří...spíš bych udělala širší ostrůvek a šuplíky z obou stran. ,
Odpovědět
@sussie01 zase uvaž že kdybys dala stůl jako kdyby k ostrůvku, prostě podélně (opačně, než máš ted), asi by se ti vešel větší stůl.... nemám vůbec horní skříňky a nechybí mi, mám hodně šuplíků, jsou praktičtější
Odpovědět
Mohla bych se zeptat, v jakém programu je ta vizualizace dělaná? :-) Je to moc pěkné. Máme hodně podobnou dispozici kuchyně a obýváku, i rozměrově...inspiruje mě to :-)
Odpovědět
@sussie01 Mohla bych se zeptat, v jakém programu je ta vizualizace dělaná? :-) Je to moc pěkné. Máme hodně podobnou dispozici kuchyně a obýváku, i rozměrově...inspiruje mě to :-)
Odpovědět
Za mne moc pekne, budeme to mit podobne:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sussie01 my horní skříňky taky mít nebudeme (nelíbí se mi), plánujeme jen poličku, třeba na pár skleniček, bylinky apod.
Odpovědět
Profilova fotka
za mě super!
Odpovědět
Profilova fotka
@maui je to v programu sweet home 3D :-) pro me super programek, jednoduchy a celkem realny pohledy... a zdarma ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přijde, že by to chtělo celkově pořešit ta okna s využitím prostoru, včetně vzhledu domu zvnějšku, máte už rozhodnuto, která budou otvírací a která ne? Vazbu na venkovní části pozemku? Určitě by mi přišlo divné mít tam 2 francouzká okna a v rohu jedno normální. Miminálně zvnějšku by mě to rušilo, nemáte pohledy? Jinak se mi ten gauč v prostoru líbí, jen to vytváří hluchý prostor, ale působí to dobře, kamarádi to také tak mají a děti tam rády běhají ;).
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 okna porad resime, kam jaky dat...je to boj... pritel chce videt na televizi a zaroven z okna, ja chci mit prehled o tom, kdo prichazi do mistnosti, takze to porad ruzne kombinujeme a ne a ne prijit na idealni postaveni nabytku a oken... O:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sussie01 jojo proto jsem to nechala vyřešit architektku a i tak to byla akce na 2 měsíce ;) a když jsme měli pozice řešilo se dělení a to trvalo další měsíc (a to nechci vidět, co se stane až okna pošlem výrobci :) ) držím palce ať to dáte!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?