Návrh kuchyně - rady

Dobrý den, chystáme se na rekonstrukci bytu. Kuchyni už máme navrženou z kuchyňského studia, ale mě pořád vrtá hlavou, zda by sporák nebyl lepší na druhé straně (viz. seda varianta). Co myslíte? Dále ještě řešíme, zda udělat potravinovou skříň samostatně v rohu u stolu na druhé straně nebo jí vynechat a mít stůl pěkně v rohu a více místa kolem linky a lednice. Všechny rady uvítám a děkuji. :)
Odpovědět

Odpovědět
Jako první mě do očí praštilo umístění dřezu. Asi už máte vyvedené trubky přesně na tohle místo, proto se jeho poloha nemění, ale takhle ta linka bude špatně využitelná. Hlavní pracovní prostor mezi dřezem a sporákem(umyju-nakrájím-uvařím) je strašně malý, ne-li nepoužitelný. A ta druhá varianta je snad i zdraví nebezpečná. Pokud budete mít na plotně horké hrnce a budete chtít něco umýt, budete se muset mít na pozoru, abyste se nepopálili. Jestli je i ta druhá varianta z kuch. studia, vážně bych se zamyslela nad jeho kvalitou. Celé kuchyni by pomohlo přemístění dřezu na jeden z okrajů linky.
Odpovědět
Profilova fotka
@petras89 Taky se mi moc nezdá ten dřez, nepřipadá mi že bude dobře přístupný. Nicméně k věci. Potravinovou skříň bych nechal na konci linky, utváří to takovou celistvost a takto se mi to líbí, tedy pokud nemáte jiné řešení kam jí dát než do druhého rohu. Zase kam dát lednici. Ono spíše záleží jestli máte doma takové zásoby, že tu spíž využijete. Já osobně bych chtěl mít více místa kolem stolu. Za chvíli by mě štvalo, kdybych se musel pořád někde prodírat.
Odpovědět
Dekuji za nazory. U te bile linky, ktera je ze studia je drez az takhle do kraje kvuli tomu, ze jsem si prala, aby mi zustala vetsi prac. plocha. Ale prave premyslim nad tim, ze to asi nebude uplne prakticke, kdyz budu varit a zaroven neco chtit omyt. Proto me napadlo sporak dat jako u sede. Se drezem hybat muzeme. Jadro budeme teprve zdit a elektrinu a vodu delat novou, proto to planujeme nyni, nez tam vlitne vodak a elrktrikar. :) jako na sede variante to mame ted doma, dporak od drezu je 40cm a je to uplne v pohode.
Odpovědět
Jinak teda to zkraje je lednice, ta zustane a tu potravinku asi vazne zrusime. Souhlasim, ze ten prostor navic bude dulezitejsi, diky. :)
Odpovědět
Takhle mozna lepsi?
Odpovědět
Takhle je to naprosto v pořádku i z ergonomického hlediska. Věci z lednice (zejména z mrazáku) hodíte hned na odkapávač a nebudete muset se zmrzlou flákotou pobíhat kolem sporáku:) A ta pracovní plocha se vlastně zvětšila, protože teď je využitelný i ten roh. Ten by byl jinak zabitý dřezem a použitelný max jako plac pro jar na nádobí.
Odpovědět
Profilova fotka
@petras89 ta poslední varianta je určitě nejlepší.........ještě bych možná zauvažovala o rohovém dřezu, tchyně ho má, je dobře využítý ten roh, který se jinak využívá dost špatně a budete mít ještě volnou pracovní desku mezi lednicí a dřezem, což taky není na škodu
Odpovědět
@petras89 takhle je to super. Mozna bych dala digestor do skrinky ( osobne se mi to libi a je misto na caje, korenky...) a skrinky az do stropu- vice ulozneho prostoru, lepsi udrzba. Zalezi co se ti libi a jak by to pusobilo v prostoru-vyska stropu, velikost prostoru...
Odpovědět
Všem moc děkuji. Digestor bude urcite ve skrince. Tohle bylo tak narychlo, jak mi to siko navrh. program vyhodil. :) Urcite jste mi vsichni pomohli, mam ted lepsi predstavu o fukcnosti. :)
Odpovědět
Jasna je teda lednice,digestor ve skrince, potravinku vypustime a hlavne at je pracovni misto mezi drezem a troubou. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?